Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
252
Amikor lett fizetős Linux (lásd steam deck), amikor az adott eszközzel adtak el Linuxot, akkor érdekes mód megugrott a részesedése. És a steam decket elég pozitívan fogadták az emberek. Specifikusan játékra van, és linuxot futtat ÉS vették rendesen. Ez kb. teljesen ellent mond annak, amit te mondasz.
Azért nem használnak az emberek linuxot, mert a nagyrészüket nem érdekli egyáltalán, hogy mi van a rendszeren. Sokan azt se tudják mi az a windows, plána nem azt, hogy linux. Nem fognak azzal vacakolni, hogy ráraknak egy linuxot, hiszen azt se tudják, hogy létezik, hogy lehet ilyet csinálni. Meg miért csinálnának ilyet? Megveszik a gépet és használni akarják, nem pedig még telepítgetni. Alapból windows van rajta az nekik tökéletes.
#252 De, az emberek hülyék. A Linuxról a legtöbb Windows-felhasználó nem is hallott; és akik hallottak, azoknak a többsége azt hiszi, hogy az valami hú de bonyolult, ufóknak való rendszer. Aki viszont kipróbálta valaha, az tudja, hogy fényévekkel jobb, mint a Windows.
A Windows pedig használhatatlan, főleg a 10 és a 11.
Azért linux népszerűtlenségéhez az is hozzátartozik amikor egy tech csatorna próbálja bemutatni a linuxot úgy, hogy nem is ért hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=bziv7gMjtTg
Az emberkének még egy steam telepítés is kihívást jelentett.
Ezerszer el lett mondva, hogy miért népszerűbb a Windows. Én is leírtam pár oldallal korábban.
Az emberek 90%-a azt sem tudja mi az a Linux. Az emberek nagy része még azt sem tudja mi az a Windows, csak megnyomják a gombot a gépükön és elindul a gép. Elindítják a programokat ami kell elvégzik ami szükséges kész. Fogalmuk sincs róla sokaknak mi is az az operációs rendszer, nem hogy egy másikat telepítsenek és tanuljanak meg.
"Linuxosok, törődjetek már végre bele: a játék-oprendszeretek sehol sincs a PC-k piacán."
Ahhoz képest az elmúlt 10 évben kb. duplájára nőtt a piaci részesedése...
Én évek óta használok Linuxot. Notebookon Linux Mint, asztali gépen Fedora, illetve van egy régi 13 éves gép, amin Peppermint van, de azt nem én használom általában.
Amire kell itthon arra megfelel és még többre is.
Van egy Windows 10 partícióm is, de ritkán használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!