Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
 271/300 anonim ***** válasza:
80%

Le vagy maradva kb. 15 évvel.

Ez a 2000-es évek végén, 2010 -es évek elején volt így.

Én most is tudok akár CS2-zni is Linuxon. Az más kérdés, hogy miután CS2 lett a CS:GO -ból azóta rosszul fut (nálam igazából Windowson is), dehát egy 11 éves gépről van szó és amúgy is még mindig kicsit optimalizálatlan az a játék. Így nyilván nem játszok új AAA-s játékokkal, de a többi szépen fut. Subnautica, CS source, Farming Simulator 22 (Epicről), Surviving Mars, Half-Life 1-2, Portal 1-2, Enlisted... De van egy játékom (Pirate Galaxy), ami nem Steames, hanem külön Launcher van hozzá. Windowsa adták csak ki, de Wine-al megoldottam és működik. Konkrétan a "Palackok" nevű alkalmazással. Szépen beállítottam mindent grafikusan, semmit nem kellet terminálban mókolni.

Akinek meg korszerű gépe van az Elden Ringet, Red Dead Redemption 2-t, Cyberpunk 2077 -et, Black Myth: Wukong -ot, stb játszik. Linuxon és vagy Steam Decken.

Szóval most már inkább fordított a helyzet. 10 játékból 8 MŰKÖDIK Linuxon.

jan. 22. 00:17
 272/300 anonim ***** válasza:
0%
Akkor jó. És hol a Candy Crush? Mert nekem még mindig nincs fent, pedig alapból fel kellett volna tennie a Windowsnak. Nem értem, tudsz segíteni?
jan. 22. 09:45
 273/300 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tedd fel az MS Storebol. :D

Régebben alapból fent volt, ezt én is meg tudom erősíteni.

Meg a Minecraft meg többi cucc, még ha nem is voltak feltéve, ki volt pakolva egy csomó csempe amit ha megnyitottál szépen letöltötte a storebol.

jan. 22. 11:08
 274/300 anonim ***** válasza:
0%

Nem rakom fel. Arról volt szó, hogy alapból benne van. Már megint hazudtál? Szomorú lennék. :o(

(Ha nem te írtad, majd veszi a lapot, aki magára ismer. Amúgy egy névtelen oldalon szóvá tenni, ki kinek ír... :D)

jan. 22. 11:34
 275/300 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy mondhatsz akármit, pár hete kipróbáltuk a barátommal, a játékaim 90%-át nem lehetett elindítani Linuxon. Szóval fényezheted, de attól még az marad...
jan. 22. 12:02
 276/300 anonim ***** válasza:
77%

Komolyan itt tartunk 2025-ben? Alapvetően másra való az egyik és másra a másik. Én napi szinten használom mindkettőt. Van olyan feladat amire az egyik jobb, van amire a másik. Amíg a szoftvergyártók (és most pl. speciális szakmai szoftverekre is gondolok) nem támogatják a Linuxot és nincs Linux változat addig a kérdésről nincs miért beszélni. Ugyanez a játékokkal is. Számtalan játék van ami csak Windowson fut. Ezen lehet még több 1000 válaszban rugózni. ezt el kell fogadni. Aztán van jó pár eset amikor a Linux utca hosszal legyőzi a Windowst. Erről sincs értelme vitatkozni.

Olyan Windowsos gépem is van, amin ott van virtuális gépben egy Linux telepítve, sokszor indítom azt is. Meg kell találni a maguk helyét. A maguk környezetét.

Amig a Libreoffice és az MS Office nem 100%-ban kompatibilis, és az összes partner és ügyfél MS Office dokumentumot vár, és azért fizet, nem tudok Librbeoffice-t használni, sem Windows sem Linux környezetben. (Ez meg marketing, meg oktatás). Nyilván van mindkettő a gépemen (mert van amiben meg a Libreoffice a jobb). Ezek megint nem összehasonlítható rendszerek. Főleg akkor nem amikor egy vállalati környezet van 1000 partnerrel.

jan. 22. 12:13
 277/300 anonim ***** válasza:
87%

Lehet játszani linux alatt. Ott a steames proton, a wine és hozzá egy rakás launcher ami megkönnyíti ennek a használatát(lutris,heroic game launcher stb..). Nem lesz rossz a linux azért mert te ezeket nem tudod használni.

jan. 22. 12:17
 278/300 anonim ***** válasza:
0%
277: Csak hogy én nem bármivel, hanem csakis azzal játszanék, amit szeretek. Sokra megyek vele, hogy másik 100 játék megy, ha azok engem nem érdekelnek.
jan. 22. 12:23
 279/300 anonim ***** válasza:
88%

279

Szerintem többször le volt írva, hogy senki nem kényszerít a Linuxra. Meg az is, hogy nem mindenkinek jobb. Nem értem mi a probléma? Ennyire képtelen vagy elfogadni, hogy van olyan ember, akinek jobb a Linux? Elhisszük, hogy neked a Windows a jobb. Komolyan nem értem minek trollkodsz itt, ennyi idő van? Irigyellek.

jan. 22. 12:27
 280/300 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a másfél pipás pénzt kap ezért a Micro$ofttól. Én legalábbis biztos nem égetném magam ennyi oldalon keresztül ingyen. Mondjuk én a lelkemet sem adnám el.
jan. 22. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!