Miért illegális kritizálni a linuxot?
Azért az milyen már, hogy az egyik felhasználó 1 év kínlódás után végre fel is tudja rakni a csoda archlinuxot, mert írt hozzá egy scriptet.
Ennek mi értelme van nem értem...
Az egyetlen windowsost meg folyamatosan 0-ba pontozzák az agresszív linux mániások.
Ez sokmindent elmond róluk.
Kár, hogy téged nem lehet pontozni :( Amúgy én nem pontozok, ha vitatkozok valakivel, mert szerintem értelmetlen. A totál hülyeségeket pontozom csak le
Az arch linuxnak pont ez a lényege, hogy te csinálsz mindenz. Ezért nem ajánlják kezdő, ismerkedő usereknek
96
Amúgy te észreveszed a stílusod? Te vagy a legaggresszívebb itt xd
Azért azt tegyük tisztába, hogyha egy rendszerre a fejlesztők önkényesen vagy lefizetett alapon nem buildelnek egy játékot az nem a
cél-rendszer hibája. Oké?
Attól, hogy egy játékot nem buildelnek Linux-ra mert nincs kedvük meg a Microfos akár pénzt is ad ezért, az lécci ne a Linux hibája legyen már.
Ettől a rendszer nem lesz rossz meg használhatatlan.
Egyébként ha már a Linux gaming a téma:
Van egy játék, Veloren-nek hívják. VoxelRPG és saját game engine-re épül (voxygen), de egyébként Rust-ban írták az egészet.
A játékot grafikailag akkora skálán lehet állítani, hogy a legkisebb beállításokon egy krumplin is elfut kb, de a legnagyobbon egy RTX 4090-et is megizzasztana. Ezenkívül a játék annyira jól van optimalizálva, hogy szinte semmi processzor használata nincs. A videókártya dolgozza fel a folyamatok 95%-át.
Lehet, hogy a játék nem a legnépszerűbb meg legélvezetesebb és még béta fázisban van egyébként... De annyira jól van optimalizálva (és mivel open-source ezért még ennél is jobban lehetne ha valaki külön tervezi [mondjuk egy O3-as compiler optimalizációval]), hogy laggok és fagyások szóba sem jöhetnek benne. Én azt kívánom bárcsak minden játékot így írnának meg és nem úgy mint az Assassin's Creed-et, hogy gyakorlatilag van egy kiforrott engine, arra betesznek új modelleket meg pályát és kb "kész az új játék huszon ezer forintokért, vigyétek h...lyék!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!