A linux jobb?
Nem, mivel a Linux sokkal később jött, mint a Windows, ezért nyilván nehezebb letaszítani a trónról, hisz a Windowson nőtt fel a legtöbb ember és a PC-k túlnyomó többségén ez van alapból. Arról nem is beszélve, hogy iskolában is inkább a Windowst és a Microsoft Officet oktatják. A Windowsnak már megvolt a helye, amikor a Linux még gyerekcipőben járt.
Ennyi erővel a lovaskocsi és a gőzgép is előbb volt mint a belső égésű motorral szerelt autó.
Mondjuk a szerveres dolog sem feltétlen igaz:
Jó, 2018-19 adatokat találtam de ettől még elég tetemes hozzá a különbség hogy ki lehessen jelenteni most sincs ez angyon másként....
Azt vettem észre hogy a linux mániások nagyon agresszívek.
Ha valaki kritizálni meri a nem létező rendszerüket azt agyonverik.
64
Hogy-hogy nem létező? Kit vert itt agyon bárki? Szerintem nagyrészt kultúrált volt itt a vita.
63-hoz kiegészítés:
Itt is van amelyik adat pár éves mondjuk
Viszont az, hogy valami népszerű még nem jelenti, hogy attól is lesz. Ez igaz a windowsra és a linuxra (beágyazott, server, android, akármi) is.
A tulajdonságai mondják meg, hogy adott körülmények között adott feladatra mi a legjobb eszköz
Akkor létezne, ha lenne 1 olyan linux verzió ami tényleg ismert.
Pl az androidot mindenki ismeri.
Linuxból meg van 100 féle distro. Megy linuxon? Ok melyiken?
"Mondjuk a szerveres dolog sem feltétlen igaz:
Jó, 2018-19 adatokat találtam de ettől még elég tetemes hozzá a különbség hogy ki lehessen jelenteni most sincs ez angyon másként...."
Aki rendszergazda és szerverekkel dolgozik, pontosan tudja, hogy a Linux sokkal elterjedtebb szerver téren, mint bármilyen Windows.
66, most akkor nem létezik, van vagy 100 disztró?
Az android alapja a linux, szóval csak ismert, nem?
Kezdőknek Ubuntut vagy Linux Mintet szoktak ajánlani egyébként, érdemes ezek közül valamelyikkel kezdeni, mondjuk minttel
#62 Nagyon rossz hasonlat, de nem vitatkozok veled, mert látszik, hogy tipikus Windows fanboy vagy. Tök mindegy mi az igazság, mik a tények, úgyis az lesz az igaz amit te gondolsz (csak az a baj, hogy nem az).
Mintha arról vitatkoznék valakivel, hogy kék színű -e az ég.
#64 Kérdező. Mégis mi nem létező? Ha tudnád mennyi helyen használják a Linuxot nem mondanál ilyen hülyeségeket.
És nem, én nem vagyok Linux mániás, csak tényeket közlök, olyan tényeket, amikről az átlag mezei Windows usernek aki nem tud semmit a Linuxról fogalma nincs, de azért vitatkozik azokkal, akiknek van.
"Linuxból meg van 100 féle distro. Megy linuxon? Ok melyiken?"
A diszrtók között meg általában nincs olyan egetverően nagy különbség. Ha egy program fut Linuxon, akkor az fut mindegyik Linuxon, max. a telepítése tér el.
A disztrók leginkább abban térnek el, hogy: más a csomagok frissítési gyakorisága, van amelyik a stabilabb, régebbi, DE jobban tesztelt csomagokat használja (Debian), van amelyik a legújabb, kevésbé teszteltet (Arch) és persze van a kettő között (Ubuntu, Fedora, stb.). Ezen kívül eltérhet az asztali felület, a csomagkezelő, az init rendszer, kernel verzió és az előretelepített programok. De mindegyikben közös az, hogy GNU/Linux.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!