A linux jobb?

Figyelt kérdés
2023. jan. 17. 00:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
75%

Nem, mivel a Linux sokkal később jött, mint a Windows, ezért nyilván nehezebb letaszítani a trónról, hisz a Windowson nőtt fel a legtöbb ember és a PC-k túlnyomó többségén ez van alapból. Arról nem is beszélve, hogy iskolában is inkább a Windowst és a Microsoft Officet oktatják. A Windowsnak már megvolt a helye, amikor a Linux még gyerekcipőben járt.

2023. jan. 19. 03:10
 62/75 anonim ***** válasza:
19%

Ennyi erővel a lovaskocsi és a gőzgép is előbb volt mint a belső égésű motorral szerelt autó.

Mondjuk a szerveres dolog sem feltétlen igaz:

[link]

Jó, 2018-19 adatokat találtam de ettől még elég tetemes hozzá a különbség hogy ki lehessen jelenteni most sincs ez angyon másként....

2023. jan. 19. 03:16
 63/75 anonim ***** válasza:
78%

Ez a kettő mást mutat:

[link]

[link]

De ezek csak webszerverek, a fenti linkeden alig lehetett látni valamit, mert fizetős, szóval nem tudom ott miket néztek pontosan.

Routerek, VPS-ek, egyéb belső szerverek is kérdésesek

2023. jan. 19. 03:46
 64/75 A kérdező kommentje:

Azt vettem észre hogy a linux mániások nagyon agresszívek.

Ha valaki kritizálni meri a nem létező rendszerüket azt agyonverik.

2023. jan. 19. 09:54
 65/75 anonim ***** válasza:
75%

64

Hogy-hogy nem létező? Kit vert itt agyon bárki? Szerintem nagyrészt kultúrált volt itt a vita.

63-hoz kiegészítés:

[link]

Itt is van amelyik adat pár éves mondjuk

Viszont az, hogy valami népszerű még nem jelenti, hogy attól is lesz. Ez igaz a windowsra és a linuxra (beágyazott, server, android, akármi) is.

A tulajdonságai mondják meg, hogy adott körülmények között adott feladatra mi a legjobb eszköz

2023. jan. 19. 10:27
 66/75 A kérdező kommentje:

Akkor létezne, ha lenne 1 olyan linux verzió ami tényleg ismert.

Pl az androidot mindenki ismeri.

Linuxból meg van 100 féle distro. Megy linuxon? Ok melyiken?

2023. jan. 19. 13:06
 67/75 anonim ***** válasza:
78%

"Mondjuk a szerveres dolog sem feltétlen igaz:

[link]

Jó, 2018-19 adatokat találtam de ettől még elég tetemes hozzá a különbség hogy ki lehessen jelenteni most sincs ez angyon másként...."

Aki rendszergazda és szerverekkel dolgozik, pontosan tudja, hogy a Linux sokkal elterjedtebb szerver téren, mint bármilyen Windows.

2023. jan. 19. 14:13
 68/75 Thunderfairy ***** válasza:
23%
Kérdező. Most te váltani akarsz Linux-ra vagy sem??? Aki tényleg váltani akar az gyorsan a kukába dobja a Windows-t úgy ahogy van. ENNYI.
2023. jan. 19. 16:30
 69/75 anonim ***** válasza:
78%

66, most akkor nem létezik, van vagy 100 disztró?

Az android alapja a linux, szóval csak ismert, nem?

Kezdőknek Ubuntut vagy Linux Mintet szoktak ajánlani egyébként, érdemes ezek közül valamelyikkel kezdeni, mondjuk minttel

2023. jan. 19. 16:39
 70/75 anonim ***** válasza:
23%

#62 Nagyon rossz hasonlat, de nem vitatkozok veled, mert látszik, hogy tipikus Windows fanboy vagy. Tök mindegy mi az igazság, mik a tények, úgyis az lesz az igaz amit te gondolsz (csak az a baj, hogy nem az).

Mintha arról vitatkoznék valakivel, hogy kék színű -e az ég.

#64 Kérdező. Mégis mi nem létező? Ha tudnád mennyi helyen használják a Linuxot nem mondanál ilyen hülyeségeket.

És nem, én nem vagyok Linux mániás, csak tényeket közlök, olyan tényeket, amikről az átlag mezei Windows usernek aki nem tud semmit a Linuxról fogalma nincs, de azért vitatkozik azokkal, akiknek van.

"Linuxból meg van 100 féle distro. Megy linuxon? Ok melyiken?"

A diszrtók között meg általában nincs olyan egetverően nagy különbség. Ha egy program fut Linuxon, akkor az fut mindegyik Linuxon, max. a telepítése tér el.

A disztrók leginkább abban térnek el, hogy: más a csomagok frissítési gyakorisága, van amelyik a stabilabb, régebbi, DE jobban tesztelt csomagokat használja (Debian), van amelyik a legújabb, kevésbé teszteltet (Arch) és persze van a kettő között (Ubuntu, Fedora, stb.). Ezen kívül eltérhet az asztali felület, a csomagkezelő, az init rendszer, kernel verzió és az előretelepített programok. De mindegyikben közös az, hogy GNU/Linux.

2023. jan. 19. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!