A linux jobb?
"Legtöbb ember a Win-t sem úgy veszi"
Tudom, vagy elő van telepítve (+ pénz), vagy crackelt verziót 'vesz' (kap vírust mellé)
"Nem nagy nehézség letiltani ezt a részt" ha tudod hol keresd, sok helyen kell
"Hm, nagy kutakodás kell igen, Google meg progi hivatalos oldala aztán pár klikk feldobni" pont a VLC-nél volt egy példa, hogy Indiában rossz helyről töltötték le sokan, mert google ads-ban egy vírusosat dobott fel elsőnek és arra mentek. India országos szinten is megpróbálta betiltani
"Én se céloznám azt a rendszert amin potenciálisan kevesebbet fertőzhetek"
Igen, és? Ez nem változtat azon, hogy kevesebb van rá, de nehezebb is feltenni, mert ahhoz a szoftvercenterbe kéne valahogy betenni
"És ugyanannyira könnyen belenyúlhat bárki rossz szándékkal."
Ez nem igaz, nem pusholhat akárki kódot egy projektbe, és ha pusholhat valaki, akkor is push requestet csinál amit átnéznek
"Aki új programokat, játékoat akar futtatni annak a ahrdvere is olyan..."
És? Ezt nem is értem, a régi gépet használók már nem is érdekesek?
"Testreszabni wint is elhet" persze, de nem annyira mint egy linuxot. Konkrétan le tudod cserélni a teljes DE-t ha akarod, vagy még törölheted is
🤨
Én őszintén mondom hogy nem tudom. A windows már kezd idegesíteni, annyira buta.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Már tényleg gondolkozok rajta hogy inkább felrakok valami linux alapú androidot. Az legalább megy...
Bárki belenyulhat, hogy javítsa.... szóval akkor most feltételezve van, hogy mindenki programozó és az alapokig tisztában van a rendszerrel ugye?
Testreszabás és a forráskódba belenyúlás nem ugyanazt jelenti egyáltalán.
#47: "Kezdésnek mondjuk okot kéne adni rá, hogy egyáltalán meg akarja tanulni.... ja hogy nincs rá semmi oka?"
Rengeteg oka van, hogy megtanuljon valaki egy olyan rendszert, ami tiszteletben tartja a felhasználó szabadságát, ingyenes, rugalmas, biztonságos és a számítástechnika számos területén használják.
Ha nem akarja megtanulni, ne tanulja. Senki nincs semmire sem kötelezve, mindenkinek szíve joga azt a rendszert használni amit szeretne.
"Testreszabni wint is elhet"
Igen, lehet, de ne hasonlítsuk össze Linuxal, ahol a kerneltől kezdve, az init rendszeren át az asztali felületig mindent ki lehet cserélni és módosítani. Windows alatt hol tudod ezt megtenni? Sehol. Nyilván ez csak lehetőség, nem mindenkinek kell ilyen mélyen belemerülni a testreszabásba, főleg ha valaki nem ért hozzá. De pl. ott van a Gentoo, ahol majdnem az egész rendszert te magad legózhatod össze, és teljes mértékben a saját szájízed szerint alakíthatod. Remek Wiki oldala van a Gentoonak, sok mindenre megtanít ha fogékony vagy rá.
"És ugyanannyira könnyen belenyúlhat bárki rossz szándékkal."
Ebből pedig látszik, hogy fogalmad sincs a Linux és a Free & Open Source projektek működéséről...
"Testreszabni wint is elhet"
Nah, Win 11-ben rakd át a tálcát a képernyő bal oldalára mindenféle kiegészítő nélkül.
56
Mármint mi nem elég? Az indok, hogy miért érdemes kipróbálni? Akkor ne tedd, ilyen egyszerű
De azt se mondhatod, hogy nincs indok rá, legfeljebb neked nem kardinálisak ezek a kérdések
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!