Linux vagy Windows?

Figyelt kérdés

Nemsokára a Windows 8.1 támogatása megszűnik. (Pontosan: jan. 10)

Mivel nekem olyan gépem van ami eléggé gyenge a Win10/Win11 futtatásához, ezért Linuxra tervezek váltani miután teljesen meghalt a 8.1

Milyen Linux distrot tudtok nekem ajánlani ami optimizált?

Vagy maradjak Windowson?

2023. jan. 1. 22:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Elég fura ez így, de Windows 10-re miért nem tudsz átállni? 4 GB az elég lehet, csak a 11-hez voltak különféle feltételek.
2023. jan. 1. 22:52
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
Ez a használt gép Windows 8.1-re volt beállítva, de felújították, nagyon jó a Windows 10-re, évekig jó lesz ez még. Szerintem a tieden is, de SSD kellene bele.
2023. jan. 1. 22:55
 3/18 anonim ***** válasza:
24%
Ha 8.1 ment akkor a 10 is fog minden további nélkül, jóformán totál azonos alapokra épülnek a 10 egy ráncbaszedett 8. lényegébwen.
2023. jan. 1. 22:55
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Mennyire futtatta a jól géped a Win 8.1-et? Mert ha jól ment rajta akkor a Win10-et simán vinni fogja gond nélkül tapasztalatom alapján. Amennyiben mégse menne akkor ott a Linux persze, amit lehet hogy kezdőként a Linux Mint-et ajánlanám vagy más Ubuntu alapú operációs rendszert. Ezen az oldalon tudsz válogatni az oprendszerek közül:

[link]

2023. jan. 1. 22:56
 5/18 anonim ***** válasza:
28%
Ubuntu
2023. jan. 2. 00:12
 6/18 anonim ***** válasza:
32%
Ha a 8.1 normálisan futott, akkor a 10 is jó lesz.
2023. jan. 2. 01:16
 7/18 DK-s ***** válasza:
70%

Nem értek egyet azokkal, akik szerint ha a 8.1 jól futott, akkor a 10 is jól fog. Egyáltalán nem biztos!

Nekem a 8.1 gyönyörűen ment 4Gb RAM-al, miután SSD-t raktam a gépbe. Aztán én is rákényszerültem hogy elkezdjek barátkozni a 10-el, ezért egy másik SSD-re felraktam egy 7-et, majd rá a 10-et.

Kb: egy óra elég volt hogy idegbajt kapjak tőle. Telebaxta háttérben futó folyamatok sokaságával, értelmetlenül futó szolgáltatások tömegével, és ettől úgy belassult a gép, mintha egy win8.1 HDD-n futna, és nem SSD-n!

Egy fostalicska, ráadásul lopja az infókat ezerrel.

Nekem is csak az a kérdés, hogy a windowson kívül mire fogok váltani.

2023. jan. 2. 08:17
 8/18 anonim ***** válasza:
55%

Ha a Win 8.1 ment rajta, akkor a Win10 is fog. De ha nem vagy hardcore játékos, akkor nem fogod megbánni a Linuxot.

Kezdőként Mint vagy Kubuntu, ezek felülete hasonlít a Windowsra. A Linux kevesebb erőforrást használ, pofonegyszerű programot telepíteni rá, alapból, külön driver nélkül felismer mindent, nem kell tartani a vírusoktól és nem köti meg a kezedet.

De! Meg kell neki adni az időt, hogy kiismerd, mert vannak dolgok (pl a filerendszer), amik máshogy működnek, mint a Windows. Nem rosszabb, sok esetben jobb is, de MÁS. Ha rászánod az időt akkor nem fogsz csalódni.

Én 13 éve Linuxot használok és soha többé nem mennék vissza Windowsra. Mivel csak casual gamer vagyok, nekem játékra is jó, hisz ott a Steam, amin rengeteg Linuxon is natívban futó játék van, plusz a Wine is nagyon sok Windows játékot visz hiba nélkül.

2023. jan. 2. 09:27
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
en a helyedbe egy linux mintet tennek ra kb mint a windows csak sokkal kevesebb eroforras kell neki es sokkal gyorsabb a tobbiekkel ellentetben en nem ajanlom a win 10et meg jo gephez se vagy csak moddoltat
2023. jan. 2. 10:12
 10/18 Tom Benko ***** válasza:
74%
Mennyire optimalizáltat keresel? Ha csak az nnf szinten vagy, akkor Mint, *buntu jó lesz. Ha komolyabban is bele akarsz látni a dolgokba, akkor Debian, Slackware a kijelölt disztró. Ha nem félsz egy kis kézimunkától, akkor az Archot ajánlom. Ha bármit az optimalizációért, akkor legyen Gentoo vagy LFS.
2023. jan. 3. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!