Melyik op rendszert használod gépen?

Én is a Windows 10-et használom, és amíg nem muszáj, én sem fogok váltani a 11-esre, ha csak nem raknak bele valami olyat, aminek nem tudok ellenállni.
Használtam néhány hétig a 11-et, de a 10-es nekem sokkal letisztultabbnak tűnik. Pl. amikor át akarod állítani az egyik alapértelmezett alkalmazást, a 10-esben csak bemész a gépházba, és átállítod. Bezzeg a 11-esben fájltípusonként kell végigmenni az összesen, és megadni, hogy már pedig ezt a képnézegetőt akarom használni az adott képformátummal. Én nem szeretem a fényképek nevű beépített alkalmazást, én Irfan párti vagyok. De ez csak egy volt a sok kellemetlenség közül.
Pl. a fájlkezelő Ribbon menüje is hiányzik a 22H2 verzióból a Windows 11 esetén. És azt már a beállításszerkesztő mókolásával sem lehet visszahozni.
A másik meg, hogy a Winddows 11 követelményei az egekben vannak.
Szóval nem váltok még.

"Ezen belül 77% win10-et használ"
Akkor ezek szerint a 11-es Windows nem túl felkapott. Azért gondolom ezt, mert még vannak bőven, akik Windows 7-et használnak, a 8.1-ről nem is beszélve.

Win7 már nem támogatott így veszélyes, de 8,5% még használja
Win8.x még fél évig támogatott de 3,4% alatti a népszerűsége, kb annyi mint a Linuxoknak. :)
De a win11 sem terjed, a win8 sorsára fog jutni.

Az otthoni asztali gépemen Linux Mint 19.2 van. (Verziófrissítéseket ritkán szoktam eszközölni, alapelvem, hogy ami működik, azt ne piszkáld. :D Hátrányát nem érzem, majd ha megszűnik a támogatása, vagy lecserélem a háttértárat, akkor váltok. :D)
A munkahelyi gépemen szintén Linux Mint 19.2 van.
A notebookomon Linux Mint 20.
Van egy régicske netbookom, amit egyik kedves néhai rokontól örököltem meg (már csak az emléke miatt is használhatóvá akartam tenni), azon Lubuntu 18.04 van. A Win7-tel szenvedett elég komolyan, de így most nem mondom, hogy világverő a sebessége, de elviselhető. :D
Meg van egy Raspberry 400-asom, azon meg szinte evidens, hogy Linux van. Az Ubuntu Mate-t is kipróbáltam, de a Raspbian (most már Raspberry OS) sokkal jobban bevált.

Steam felmérése szerint pl 97% a Windows aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!