Hogy lehet megoldani, hogy 2 féle op. Rendszer legyen, ugyanazon a gépen, és induláskor lehessen választani, melyiket használom?
Figyelt kérdés
2017. nov. 15. 19:19
1/7 anonim válasza:
Particionáld a vinyót és telepítsd az üresre.
2/7 anonim válasza:
Ez eléggé függ attól, hogy milyen oprendszereket akarsz felrakni, és hogy jelenleg mik vannak a gépen. Ha pl most windows van fenn, és akarsz mellé linuxot is (elég gyakori konfiguráció), akkor szűkítsd le a windows partíciót lemezkezelőben (diskmgmt.msc), utána rakd fel a linuxot az üres helye. A telepítés végén kérdezni fogja, hogy felrakja e grubot, azt fogadd el, és legközelebb ha bootolsz, akkor már kiválaszthatod grubban, hogy melyik op rendszert akarod haszbálni. Persze azért nézd meg, hogy érzékelte-e a windowsodat a grub, mielőtt elfogadod. Macen is lehet
3/7 anonim válasza:
*felrakja-e a grubot
Macen is lehet dualbootolni, csak ott nem tudom, hogy hogy kell, mert nekem nem az van.
Amúgy attól függően, hogy milyen géped van, és hogy mire akarod használni a második oprendszert, lehet jobban jársz, ha csak virtuális gépben rakod fel.
Bocsi a kétrészes válaszért, telóról vagyok, és véletlen rányomtam a "válasz elküldése" gombra.
4/7 A kérdező kommentje:
Win7 x64 van, és Win7 x86-et akarok... ezt most nem vicc, van, ami csak utóbbin megy, ki van próbálva.
2017. nov. 15. 20:07
5/7 anonim válasza:
Akkor szűkítsd le a jelenlegi windows partíciót lemezkezelőben, hogy legyen hely a másiknak, aztán rakd fel az üres helyre a 32 bites windows 7-et (telepítésnél a custom install-t válaszd, és ne az upgrade-et), elvileg automatikusan fel kéne ismernie a másik, gépen lévő windowst.
Amúgy mi a program, ami csak x86-on fut? Próbáltad már kompatibilitási módban futtatni?
6/7 A kérdező kommentje:
Nem program, hanem hardver, aminek nincsen drivere, eleve nem is csináltak hozzá...
2017. nov. 15. 20:29
7/7 A kérdező kommentje:
A kompatibilitást is próbáltam, igen.
2017. nov. 15. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!