Windows7 mellé, új partícióra (fizikailag egy winchester) winXp telepítése, hogy a bekapcsoláskor lehessen választani, hogy melyiket indítom el?
Figyelt kérdés
Samsung Np300E5C laptopra szeretém a WinXp-t, win7 mellé. Partíttion magic-el megcsináltam egy 15Gb-os leválasztást, oda akarom telepíteni. Hogyan telepítsem, hogy a gép indításakor felajánlja, hogy melyiket akarom indítani, win7, vagy winXp. Az asztali gépen működő dolgok nem működnek, párat már próbáltam, amit találtam a neten.2017. jún. 5. 13:19
1/6 anonim válasza:
Nekem hasonló laptopom van, és bár még Xp-t nem raktam rá de így már csináltam Windows 7/8 vagy 7/10 8/10 dual boot-ot.
Én az EasyBCD-t ajánlom, azzal tudod módosítani a Boot menüt.
Először a Windows 7-en állítsd be az EasyBCD-vel (pontos leírást nem tudok a programról írni mert nincs most fent nekem), hogy ne legyen bepipálva a "skip the boot menu" (vagy valami ilyesmi) és,hogy várja meg a választásod. Utána indítsd újra a géped, és ha kiírja, hogy melyiket akarod akkor jól csináltad.
2/6 Derwer válasza:
Elsőre az XP-t kellet volna és aztán a fejlettebb windowst és akkor az megcsinálja a boot menüt.
De nem lenne praktikusabb virtuális gépet használni?
3/6 anonim válasza:
#2 az én laptopom erősebb mint a kérdezőjé és még ezon is elég gyengén fut egy virtuális gép..
4/6 AntZ válasza:
Derwer-nek igaza van, de utólag is felteheted az xp-t. Az EasyBCD programmal módosíthatod a boot menüt:
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, rendesek vagytok. Azért szeretném az XP-t, mert azon játszanák egy játékkal(motogp3). Fut win7-en is, de az xp-n szoktam meg a billentyűzet kiosztását, és win7-en nem tudok rajta változtatni.Virtuális gépen tudom futtatni a játékot?
2017. jún. 9. 07:25
6/6 Derwer válasza:
Talán fut virtuális gépen is mert elég régi, ki kell próbálni. Virtualbox ezügyben egy egyszerű választás. (Telepíteni kell a guestre a kiegészítő packot és be kell kapcsolni a 3D gyorsítást)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!