Linux vagy Windows?

Figyelt kérdés

Nemsokára a Windows 8.1 támogatása megszűnik. (Pontosan: jan. 10)

Mivel nekem olyan gépem van ami eléggé gyenge a Win10/Win11 futtatásához, ezért Linuxra tervezek váltani miután teljesen meghalt a 8.1

Milyen Linux distrot tudtok nekem ajánlani ami optimizált?

Vagy maradjak Windowson?

2023. jan. 1. 22:47
1 2
 11/18 Thunderfairy ***** válasza:
87%
Linux mint kell neked. Ha gyengébb a gép akkor Xfce felülettel, ha nem akkor cinnamon. De arra készülj fel hogy itt sok aprobb hiba van amit windows-on nem látsz. Nem olyan lesz mint a windows hiába hasonló a kinézete.
2023. jan. 3. 11:36
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
#11. Igen, sok apróbb hiba, amit viszont általában egy kereséssel 5 perc alatt meg lehet oldani. Cserébe egy csomó idegesítő dolog nincs, ami a Windowsban van.
2023. jan. 3. 11:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Linux Mint XFCE.
2023. jan. 4. 15:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A Mint vagy a Kubuntu kinézete nagyon hasonlít a Windowséra, tehát ebből a szemszögből jobb választás volna. De ha inkááb csak egy egyszerű, könnyen kezelhető felületet akarsz és a mindennapi használaton kívül nem akarod másra használni akkor az egyszerü Ubuntu is elég lesz.
2023. jan. 7. 23:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha Windows 8.1 megfelelően futott, akkor a 10-nek is kell.

Egyébként meg nem ajánlom a maradást, válts Linuxra vagy 10-re.

Amit tudok javasolni: Linux Mint, ZorinOS, MXLinux, Manjaro, Solus

Ezek kezdőknek kiváló rendszerek. Azt viszont tudnod kell, hogy a Linux nem egyenlő a Windowsszal, tehát nem biztos, hogy azok a programok, amiket eddig használtál futni fognak Linuxon is. Ha átlagos hétköznapi dolgokra használod a géped, akkor a Linux elég lesz. Ha játszol is, akkor már figyelni kell mivel, mert nem biztos, hogy az adott játék fut Linuxon.

2023. jan. 8. 19:39
 16/18 anonim ***** válasza:
93%
Szia! Én majdhogynem ugyan ebben a cipőben járok. Utolso windows a 10 volt. A 11 probalgattam, de nem igazan futott vmi flottul. Vegül is mar evek ota ingyenes programokat hasznaltam ott is, amiknek 90% ban van linuxos variánsa. Én a linux mint cinnamont hasznalom jelenleg teljes megelégedéssel! Minden szépen működik rajta. Játékra meg konzolom volt. Egyedül az adobe csomagjai okoztak függőséget,suliban is ezt tanították. Semmi mas sem hianyzik onnan. Főleg nem az, hogy a gépemet arra hasznalja a rendszer, hogy utannam kémkedjen.
2023. jan. 23. 16:10
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell ahhoz hardcore gamernek lenni, hogy valaki Windowson maradjon. Elég, ha csak 1-2 játékkal játszik, de ha a kedvence nem indul el, máris kuka a Linux.
2023. júl. 21. 14:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos valóban igaz, de nem mindenki játszik olyan játékokkal. Van aki pedig egyáltalán nem használja játszásra a számítógépét.

2023. júl. 21. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!