Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudnám az edzéstervemet...

Hogyan tudnám az edzéstervemet/étkezésemet még célzottabban javítani?

Figyelt kérdés
Szóval olyan dolgot próbálnék csinálni, hogy zsírt égetni, mellette izmot építeni. Tudom mennyire öngyilkos vállalkozás ez. Most 23 vagyok férfi, 173cm, emellett 56kg, kb15-20 testzsír százalékkal (hátigen ezen az arányon próbálok változtatni). Hosszútávú célom az lenne, hogy a testzsír százalék 10% körül legyen, és minimum 65kg-ra felmenni, sztetek ez mennyire kivitelezhető, vagy mennyi idő lenne. Az étrenden már sokat változtattam, sok a fehérje, 3-4 liter víz naponta, szóval megvan a pozitív nitrogén egyensúly, de kevesebb kalóriát viszek be mint amennyi kell. Emellett eddig heti 2x úszok, és próbálok edzeni, eddig heti 5-6-szor de mindössze csak bodyweight training-et. Ezt már pár hónapja csinálom és az eredmény pozitív, legalábbis a tükör szerint, heh. SZóval gondoltam lépnék egy szintet, ehhez lenne pár kérdésem. Jó lenne emelni a kardió mértéket, sztetek egy fasted cardio, mondjuk kora reggeli futást beiktathatok plusszba mondjuk még 2-3 alkalom hetente? Fehérjeporokat eddig egyáltalán nem próbáltam, nem tudom szükségem van-e rájuk, vagy elég csak az étrend? Illetve itt van nem messze mellettem a Fitness 2000, 8000ft egy 10 alkalmas havi bérlet ami nem tűnik rossznak, menjek a gym-be vagy arra még nincs szükségem? Ha van még egyéb javaslatotok étrenddel edzéstervvel kapcsolatban, az örömmel venném:)

2016. júl. 14. 13:11
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
16%

Ha nem lennél buta vagy lusta elolvasni egy max. 250 oldalas ( nem 800 oldalas :) ) anatómiai könyvet ami SPORTOLÓKNAK szól (tehát még egy 8 osztályt be nem fejezett gyerek is megérti), akkor nem írogatnál szegény kérdezőnek ekkora ostobaságokat :(

A sertéshús minőségéről már a bibliában is olvashatsz.

Jó hogy fel nem sorolod az összes hentesnél kapható állatfajtát...

Amivel nem is lenne gond ha nem a TESTÉPÍTÉS kategóriába keletkezett volna ez a kérdés.

2016. júl. 14. 14:35
 12/45 likebike ***** válasza:

Hiszek Istenben,de ne keverd már bele a Bibliát,légy szíves.Amúgy meg minden hús,aminek relatíve nagy fehérjetartalommal rendelkezik és nem olyan zsíros,az alkalmazható tömegelésre.Szálkásításnál azért alapoznak a csirkemellre,mert 100g-ba 25g fehérje van és 1g zsír.

Karaj:21g fehérje,8g zsír,ez egy nehezen hízónak belefér az étrendjébe.Megsúgom,még a nyúlhússal is lehet tömegelni,nem kell csirkét enni egyfolytában.

Ok,250 oldal,leszarom.Olvasgad nyugodtan a könyvedet,de ne írd azt,hogy hülyeséget írtam,mert ez nem igaz.

2016. júl. 14. 14:53
 13/45 anonim ***** válasza:
24%

Disznó != Karaj...

Te elsőnek disznó húst írtál.

A bibliát igenis bele lehet keverni, mert a zsidók jöttek rá először, hogy a sertéshús és zsír mennyire mérhetetlenül egészségtelen.

U.I. 1.: nem csak a zsidó vallásúak nem esznek napjainkban sertéshúst, van több egyéb vallás is akik szintén nem esznek.

U.I. 2.: nem vagyok zsidó vallású.

U.I. 3.: én nem "olvasgatok" könyveket, hanem értelmezem őket és a hasznos részeket megjegyzem.

2016. júl. 14. 15:08
 14/45 likebike ***** válasza:

Nem csak a karaj ehető a disznóból,hanem más is.

A vallási szokásokról csak annyit,hogy,attól még,hogy a zsidók meg a muszlimok ne ehetnek sertést,az nem azt jelenti,hogy a katolikus vagy az ateista nem tömegelhet karajjal,nem fogyaszthat disznóhúst.

Amúgy hagyjuk már ezeket a "mennyire egészségtelen"-es cuccokat.Valaki 5 zacskó csipszet megeszik,ami minimum 130g zsír-mérettől függ,hogy több vagy kevesebb-,ami nem telítetlen,hanem telített és transzzsír.Ha én megeszek 300g karajt,az 24g zsír,nem nagy cucc.A zsír úgyis kell a szervezetnek,egyes vitaminok csak zsírban oldódnak fel.

100g csirkecombban van 20g fehérje meg 5g zsír,majdnem ott van,mint a sertéshús.Amúgy más húsfajta is lehet "tisztátalan",nem csak a sertés.

2016. júl. 14. 15:19
 15/45 anonim ***** válasza:

a sertéshússal nincsen az ég világon semmi probléma, és a zsírral sem...

a zsír egy alapvető tápanyagunk... semmi egészségtelen nincs benne...

ami egészségtelen az a transzzsír, annak pedig semmi köze a sertéshez... azt hiszed értesz a testépítéshez és leírod, hogy a sertészsír egészségtelen... hát barátom te semmit nem értesz a testépítéshez.

fehérje és a telítetlen zsírok esszenciális élelmiszerek.

a telítetlen zsírok és a szénhidrát nem esszenciálisak...

ettől függetlenül nem egészségtelen egyik sem, pusztán a túlzott fogyasztásuk... de mi testépítők nem véletlenül számoljuk a makro tápanyagokat a kajánkban.

2016. júl. 14. 22:26
 16/45 likebike ***** válasza:
Ennyi.
2016. júl. 15. 08:28
 17/45 anonim ***** válasza:
0%

Te testépítő? Viccelsz? Abból élsz, hogy edzel és versenyekre jársz pózolni a testeddel?

Mert ha mondjuk személyi edző vagy akkor nem nevezheted magadnak testépítőnek, akkor személyi edző vagy.

Ha erőemelésből élsz akkor sem nevezheted magad személyi edzőnek.

Ha minimálbérért dolgozó alkalmazott vagy akkor sem nevezheted magad testépítőnek.

Testépítőnek az nevezheti magát aki PROFI, tehát a TESTÉPÍTŐSBŐL ÉL.

Te nem hogy a táplálkozással és a húsfajták különbségeivel nem vagy tisztában, hanem még alapfogalmakkal sem.

2016. júl. 15. 09:36
 18/45 likebike ***** válasza:
Na jó,most lett elegem.Akkora okostojás vagy,hogy nem igaz.Annak nevezheti magát,mert egy HOBBI testépítő.Te nem vagy tisztában az alapfogalmakkal,semmi gond nincs a sertéshússal,lehet vele tömegelni nyugodtan,eheted is,nem lesz semmi bajod!Még nem hallottam olyan emberről,aki meghalt volna a disznóhústól.Ilyen alapon csirkét se együnk,mert ki tudja,mi lehet benne.Neked 0,hangsúlyozom,NULLA fogalmad van a testépítésről.Mert aki egy kicsit is ért hozzá,az tudja,hogy semmi baj nincs a sertéshússal.A telített zsírokra is szüksége van a szervezetnek.Ha te nem akarsz enni pl.karajt,akkor ne egyél,de ne írkálj egetrengető baromságokat.
2016. júl. 15. 10:12
 19/45 anonim ***** válasza:

Hobbi testépítő != testépítő

Egyél sertéshúst, "tömegelj" is azzal nem nekem lesz hátrányom belőle :)

Csak komolyabb körökbe ne hangoztasd, ha nem akarod, hogy kinevessenek és elkönyveljenek butának (bár lehet az vagy).

Járj csukot szemmel, csak a "saját" véleményed hajtogasd és hidd azt jól tudod a dolgokat :)

2016. júl. 15. 10:28
 20/45 anonim ***** válasza:
csukott*
2016. júl. 15. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!