Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al végezni kezdőnek számít?
Láttam egy srácot a teremben, aki 60-al csinálta és közben 160kg + ráült egy másik 70kg körüli gyerek és úgy csinálta a lábtolót.
Meglepett, mert én 90kg-al csinálom a lábnyújtást, de a közelében sem vagyok hozzá képest lábtolóban.
Ez sok vagy kevés aránylag?
Jah ÉÉÉÉÉÉRTEM! Szóval BIZTOS, csak nem vagy hajlandó keresgélni!
Nah ez új mélypont egy vitában ez az érvelés :D Ilyet még tényleg nem láttam köszi :D
Btw mint leírtam, én úgy kutattam, ami boncolgatja a témát, nem pedig egy elmélettel a seggem alatt. És ezeket találtam, semmi egyebet. Ennél fogva ha minden található bizonyíték erre mutat, én igen ezt tekintem hitelesnek. De ez nem hitet jelent, mivel én alá tudom támasztani az állításaimat. Te nem.
De nem szeretném elkezdeni magyarázni a hit, és a tudományos tény közti különbséget (bár már meg is tettem)
Mindenesetre ha VÉLETLEN nekiállnál keresgélni, és véletlen találsz is, nyugodtan írj PM-et, de az is lehet hogyha ide beírod, megtalálom. Én nyitott vagyok bármire, de a hülyeségre nem. És te jelenleg abban a közegben tartózkodsz amire nem vagyok nyitott :)
Jó monti, megmondtam hogy mennyit ér ez az "izmos vagyok, tehát igazam van" hozzáállás.
Szia.
Hopi véletlenül mit találtam egy jó kis cikkben:
Különböző ezzel foglalkozó tanulmányok eredménye táblázatban.
Itt is nyilván az általam vázolt dolog rajzolódik ki, és ami jobb, a cikk alján meg van jelölve referenciaként egy shit tonn of study a témában.
Nah mindegy befejeztem, aki eddig se, az ezután se.
Mondtam hogy szíved joga.
Az utolsót inkább a másik gyereknek szántam, hogy lássa mennyi kutatás van a témában, és végig lehet nézni mind egész nyugodtan (szám szerint 20).
Tessek, bar nem akartam egy percnel tobbet szanni erre a kerdesre csak a te kedvedert kerestem egyet.
Idezek is mert senki nem fog beleolvasni
"Of these studies, 4 reported that heavy loads were superior, while the remainder found no differences between groups. Heavy loads might therefore be beneficial for hypertrophy in this population."
Látod ez a baj töki, hogy olvasni tudsz, de gondolkozni nem.
Megsúgom hogy ez egy gyűjtőoldal, ami összegyűjt egy rakat értekezést, és csak címszavak alapján rendezi őket.
Megsúgom azt is hogy egyrészt ahonnan idéztél 13 kísérlet van amiből 4 re nem igaz az állításom. (jó arány nem?)
De megsúgom azt is, hogy maguk a tesztek közel se azonos körülmények között születtek. Az esetek egy részében időseken végeztek tesztet, számos esetben más volt az intenzitás a végzett edzésmódszer között. Az egyik oroszul van, és csak hormonális hatásokat néz. Ezek között am vegyesek az eredmények hogy melyik a jobb, csak a körülmények miatt ide szarok.
Egyet találtam most hirtelen amit ki is emelnék, és megmutassam milyen esetekben jöhet olyan eredmény ami engem cáfol.
Az olyan tanulmányokban ahol nincs a volumen (elvégzett munka) arányban egymással, ott fix hogy olyan is lesz az eredmény.
Az egyikben a "low load" azt jelentette, hogy az 1 ismétléses maximum 15,5% ával edzettek 36 ismétlést, míg a "high load" 70% és 8 ismétlést.
Nyilván hadonászni fogsz hogy íme a bizonyíték, de ezt bármelyik épp ésszel rendelkező egyén beláthatja hogy köze nincs a kérdésnek, mivel a terhelések nincsenek arányosítva. Azok a releváns tanulmányok, ahol X súllyal bukásig edzenek, ugyanis akkor kap azonos terhelést az izom.
Ez meg olyan, mintha fekve nyomásnák 1 ismétlés menne 100 kilóval, és 15.5 kilóval 36 ot kéne csinálj. Ennyi erővel csinálj egy tanulmányt hogy 70% RM 8 ismétlés vs 1% RM 20 ismétlés. És igazad lesz. Ja nem.
Mind1 nem is nézem tovább, mert felesleges is. Egyszerűen ilyen formában fasság amit idéztél, keress konkrét, és témában releváns dolgot.
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a munkától izmosodik a legjobban az ember. Malterkeverés, cementeszsák pakolás, talicska borogatás.
Egy jóféle kőműves meló, ahol egész nap cűgölöd a téglákat, az az igazi, nem a konditerem, attól csak felfújt izmaid lesznek. Meló után pár üveg sör, egy kis abárolt szalonna, kolbász, hurka, az való az igazi magyar embernek!
Jut eszembe, ha valaki megnézi mind a 4 tanulmányodat:
Egyedül a 3ik az, amit majdnem hitelesnek tekintek egyébként, viszont az a 3 féle izomtípus terhelésére ment rá, 3 féle terheléssel. Maga a volumen nem volt lényeg ott se.
Jah: és nőkről van szó.
48: adom! főleg a poroktól felfújt izmokat :D
Pont ezert nem akartam keresgelni, mert a legkevesbe se erdekel, hogy meggyozlek vagy se, es foleg nem fogok azzal idot tolteni, hogy elolvassam amiket linkelsz, azokat sem olvastam el amiket betettem, mert annyi volt a kerdes, hogy vannak-e a te elmeletedet cafolo tanulmanyok vagy nincsenek. Vannak! 3 perc alatt talaltam 4-et. Talalnek szazat is de befejeztem. Persze szerinted nem szamitanak, szerintem meg a te 8 hetes teszted nem szamit, mert 8 het nem ad realis kepet.
Innentol kezdve mindenki valaszthat, hogy melyik kutatasnak/szakembernek/tanulmanynak hisz. Es ezt azert irom mert befejezheted a nagykepuskodest, semmilyen adatok nem sutnek az arcunkba csupan elmeletek allnak elmeletekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!