Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al...

Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al végezni kezdőnek számít?

Figyelt kérdés

Láttam egy srácot a teremben, aki 60-al csinálta és közben 160kg + ráült egy másik 70kg körüli gyerek és úgy csinálta a lábtolót.

Meglepett, mert én 90kg-al csinálom a lábnyújtást, de a közelében sem vagyok hozzá képest lábtolóban.

Ez sok vagy kevés aránylag?

2015. nov. 26. 22:23
1 2 3 4 5 6
 11/52 Cortez70 ***** válasza:
82%
2015. nov. 27. 07:43
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

#11 Mindketten tudjuk, hogy a kezdő srác rosszul végzi ezt a gyakorlatot és libikókázik a súllyal. Példa: az összes lábtolón amit eddig kipróbáltam 300 kiló felett dolgoztam ez tuti, de combfeszítő meg hajlító gépen 60 kilónál többet még nem kellett használnom akármilyen gép is volt.

Eleve combhajlítógépben spiccel kell végezni a gyakorlatot, ez alap. A "nagy súly" relatív, a kégrehajtásnak kell először jónak lennie. Minden súly nagy..., inkább úgy kéne fogalmazni hogy az ismétlésszám alacsony.

De itt egy idézet: " Megtanùltam ùgy hajlìtòzni , hogy a vàdlimat feszìtem közben(spicc), ìgy jobban terheltem a hajlìtom. " - Suleiman

2015. nov. 27. 07:53
 13/52 Cortez70 ***** válasza:
82%

Nem a lábnyújtásra èrtettem, hogy nagy súly kell.

Nem mondtam, hogy nem szükséges a pontos vègrehajtàs. Kàr velem kötözködni. Annyit írtam, hogy azèrt nem mindegy a súly.

2015. nov. 27. 07:56
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Fel nem fogom miért reméltem, hogy a facebook link alatt. Majd a 30 éves formát pillanthatom meg, nem pedig egy sokadrangu cikket amire tudnék 5 másikat linkelni ami mást mond, csak én ehhez lusta vagyok most...
2015. nov. 27. 08:09
 15/52 Cortez70 ***** válasza:
82%

Parancsolj, itt vagyok, tegnapi kèp:

[link]

2015. nov. 27. 08:13
 16/52 anonim ***** válasza:

Tényleg hülye a kérdés. Ismerek olyat aki első edzésén maxra tette lábnyújtó gépen a súlyt. Te meg lehet évek óta edzel és csak 90 megy? Ha ebből indulok ki akkor elég bal**sz vagy.

Tehát hülye a kérdés.

2015. nov. 27. 09:21
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

90 kg a combfeszítőn, de 230-nak a közelében se vagy?

Én még nem láttam olyan embert, aki 90 kg-val szabályosan tud szériázni combfeszítőn, de ha van is ilyen ember, annak legalább 500-zal kellene lábtolóznia.

Amúgy meg mit érdekel mit mennyivel csinál? Lehet, hogy tudná többel is, de csak addig volt kedve felrakni.

2015. nov. 27. 11:09
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
Srácok, ha ide belinkelem a kísérleteket amik vizsgálják hogy van e kapcsolat izomépítés, és súlyok nehézsége (avagy ismétlési tartomány) között, akkor befejezitek ezt a tévhit terjesztését?
2015. nov. 27. 11:24
 19/52 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Ezek tükrében erősen sejthető, hogy nincs különbség az ismétlési tartományok között (nyilván a hozzá arányosan tartozó súlyokkal), ha kizárólag az izomnövekedést nézzük. Maga az erő viszont jelentősen jobban nő az alacsony ismétléstartományban. Ezt azért jelentős pont.

2015. nov. 27. 11:48
 20/52 Cortez70 ***** válasza:
71%
Lehet bármire hivatkozni, én viszont tudom mitől fejlődtem jobban. 5 kilós bicepszezèstől senki nem lesz baromi izmos. Viszont aki guggol 200-al, fekvenyom 150-et, stb az àltalàban izmos is. Na de mindenki azt csinàl amit akar. :)
2015. nov. 27. 12:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!