Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al...

Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al végezni kezdőnek számít?

Figyelt kérdés

Láttam egy srácot a teremben, aki 60-al csinálta és közben 160kg + ráült egy másik 70kg körüli gyerek és úgy csinálta a lábtolót.

Meglepett, mert én 90kg-al csinálom a lábnyújtást, de a közelében sem vagyok hozzá képest lábtolóban.

Ez sok vagy kevés aránylag?

2015. nov. 26. 22:23
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

Ki beszélt 5 kilóról?

Alacsony vs magas ismétlésszámról van szó, a súly relatív.

2015. nov. 27. 12:42
 22/52 Cortez70 ***** válasza:
68%

És magas ismétléssel nem lesz sokkal kisebb a súly? De.

Èn màr próbáltam mindent, engem nem lehet meggyőzni, a saját tapasztalataimnak hiszek inkább. Elnézést. :)

2015. nov. 27. 12:45
 23/52 anonim ***** válasza:
Ne 8 hetes tesztekből indulj ki. Mutass egy olyat ahol 1000 sportolót vizsgáltak 15 évig. Az lesz releváns.
2015. nov. 27. 12:50
 24/52 Cortez70 ***** válasza:
48%

Itt is èppen 90 kilóval tolok, biztos azért szar a tricepszem, mert nem kis súllyal nyomom. :)

[link]

2015. nov. 27. 12:52
 25/52 anonim ***** válasza:

Ember ne legyél már hülye komolyan.

Tudom hogy te vagy montez, meg itt mindenki istennek tekint, de senki nem mondta, hogy nagy súllyal nem fogsz fejlődni. Olvasd már el amit írtam, és ne kiforgasd a szavaimat. A súly kisebb lesz természetesen: realtíven kisebb! Nem arról van szó, hogy ha 120 al nyomsz fekve, ugyanazt éred el 5kg al is, és 30 ismétléssel. MERT NEM. Az izomnak csak a terhelés számít.

Elhiszem hogy te tapasztalsz xy-dolgot, de az még attól teljesen irreleváns. Egyrészt nem tudod objektíven mérni a változást, illetve nem tudod objektíven kiértékelni az adatokat.

Az ilyen kísérletek pont arra irányulnak, hogy a lehető legtöbb tényezőt kiiktassák, ami befolyásolja a kimenetelt, így az adott témára a lehető legreálisabb képet adják. (én is tapasztalhatom azt, hogy 1 alma, meg még 1 alma az 3 alma, de ettől nem lesz igazam)

Ez a 3 tanulmány áll a legközelebb ahhoz hogy kézzel fogható infót kapjunk egy olyan témáról, ami egyrészt nehezen mérhető, és teli van előítéletekkel, és tévhitekkel.

aki meg ezt írta:

"Ne 8 hetes tesztekből indulj ki. Mutass egy olyat ahol 1000 sportolót vizsgáltak 15 évig. Az lesz releváns."

Na te tipikusan az a gyökér vagy, akinek semmi sem elég. Ha 1000 sportolót 15 évig vizsgálnának, akkor meg azzal jönnél, hogy "de 10000-et kell, és 50 évig, és különben is XY retardált, és lényegtelen indok".

8 hét miért nem elég? 1 okot mondj.

Mellesleg lehetetlen ilyen hosszú időre vizsgálatot csinálni, mert 1-2 év alatt a vizsgált alanyok fele megsérül, egy idő után elunja nem tartja be a szabályokat, megbetegszik, érzelmi befolyásolás alá kerül (pl elvál a feleségétől, és depis lesz; vagy gyereke születik, és nem pihen semmit). ÉS AKKOR bizony nem lenne valós ami képet mutatna. hidd el töki, ezt nálad, meg nálam kicsit okosabb emberek találták ki.

Igazából pont ez a baj ezzel a közösséggel, hogy akkor se hisztek az adatoknak, amikor az arcotokba üvölt. Akkor is inkább az jön, hogy de nézd meg őt! Neki nagyok az izmai, és biztos jobban tudja.

Ha megkérdezünk egy kovácsot, akkor se fog jobban érteni a metallográfiához, ha 5 kovácsnemzedék leszármazottja, és 40 éve csinálja.

2015. nov. 27. 13:39
 26/52 anonim ***** válasza:
labtolot is ahogy elneztem eddig, kevesen vannak az olyanok akik nagy sullyal csinaljak es melyre le is engedik a sulyt. Te meddig engeded le?
2015. nov. 27. 13:45
 27/52 anonim ***** válasza:

Úgy döntöttem, hogy kifejtem külön hszban, mert vagy direkt értetlenkedtek, vagy értitek amiről beszélek, csak szimplán a homokba dugjátok a fejeteket, és játsszátok az értetlent. Ha az egyiket kizárom, a másik már nem érdekel.

Szóval:

Ha az 1RM maxod fekvenyomásban pl 100 kiló. És te szériázol 85-90 kilóval 8-12 ismétléseket, teszem azt 3-4 sorozatban, az majdnem ugyanaz, mint pl 70 kilóval szériázni 30-40 ismétléseket 3-4 sorozatban. A lényeg hogy az izom le legyen terhelve, és elfáradjon. Nyilván ehhez mindenkinek be kell lőnie a súly/ismétlésszám kombót ami pont neki megfelelő, én most csak a hasamra ütöttem.

Azért írom, hogy MAJDNEM ugyanaz, mert ez hasraütés volt. Ettől lehet hogy te nem 70-el nyomnál 40-eket, hanem 75-el. Vagy 70 el inkább 50-et nyomnál. Szóval meg ne lássak "deén70 be 100 at nyomnék kiccsávó", mert nem érdekel. A logikát lássátok meg. Ha nem sikerül, az nem az én hibám.

És értsük már meg hogy teljesen mindegy hogy mit "tapasztalsz", meg mit mondott bunny, mert egész egyszerűen ez egy hasraütésből született hitvallás.

2015. nov. 27. 13:47
 28/52 Cortez70 ***** válasza:
68%

Kis súllyal nem lesz hipertrófia, nem lesz mikroszakadás az izomban. Nem fogsz nőni. Állóképességi edzés lesz a 30-as ismétlés.

A testem nem hazudik, nem kell neki tanulmány, én tudom hogy nekem mi a jó. Ennyi. Amúgy meg miért kell idegbeteg módon írni? Ezen nem kell idegeskedni. Màs a véleményünk és akkor mi van? :)

2015. nov. 27. 14:07
 29/52 anonim ***** válasza:
48%

Azért nem releváns a 8 hetes tanulmány mert én nem 8 héten át akarok nőni hanem 15 (vagy több) éven keresztül. Ami 8 hétig működik az egyáltalán nem biztos, hogy működik évekig.

Lásd kezdők esete. Aki 4 hónapja eddz biztosan megvan győződve róla, hogy ő találta fel a spanyol viaszt mert 25 kg-ról 50-re fejlődött fekve nyomásban parizerrel meg kiflivel közbe meg lehet, hogy 1 év után az életbe nem fog többet fejlődni.

2015. nov. 27. 14:21
 30/52 A kérdező kommentje:

Erre érek haza, hogy balhé van.. :D

Pár kommenthez kapcsolódó dolog:

Leengedem mélyre lábtolónál a súlyt, lassan végzem a gyakorlatot. Ugyan ez nyújtásnál is, felhajtom és megfeszítem egy másodpercre, minden bizonnyal szabályos. Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a négyfejű combizmon kívül elég satnya a lábam, ezért nem megy a lábtoló vagy lehet, hogy a teremben van a gép nagyobb szögben beállítva, mint alapvetően.

Aki pedig azon ragel, hogy "kezdő kérdés és gyerekes", akkor ne írjon ide, csak menjen tovább. Az én és a saját idejét is megspórolja.

Egy szimpla gondolat ez az egész, hogy, ha megy a nyújtás majdnem annyi kilóval, mint a lábtoló, akkor mi lehet a gond? Ennyi.

2015. nov. 27. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!