Lábnyújtás gyakorlatot 90kg-al végezni kezdőnek számít?
Láttam egy srácot a teremben, aki 60-al csinálta és közben 160kg + ráült egy másik 70kg körüli gyerek és úgy csinálta a lábtolót.
Meglepett, mert én 90kg-al csinálom a lábnyújtást, de a közelében sem vagyok hozzá képest lábtolóban.
Ez sok vagy kevés aránylag?
Most belegondolva valami itt biztos, hogy hibádzik.
Én elhiszem, hogy 90 kilóval szabályosan csinálod a lábnyújtást és k**va erős lábad van fél év + 1,5 hónap után. De az, hogy akinek ilyen erős a lába 100 kg-al lábtolózzon az lehetetlen.
Csak viszonyítás képpen: barátnőm is 100kg-al lábtolózik (58kg) de a lábnyújtón csak a legfelső súlyt teszi rá akárhány kiló is az.
Ez erdekes. 90 kg lazan megy...
Akkor erosnek kenne lennie a 4 fejunek.
A labtolonal ha szeles terpeszbe teszed a labad, akkor nagyobb terhelest kap a combhajlito es a farizom.
Szuken tolod, ugy hogy teljeden osszezarod a labad akkor elvileg nagyobb terhelest kap a 4 feju combizom es ha neked az az erosebb akkor nagyobb sulyt is ki kell tudnod nyomni mint 100 kg.
Miért ne lenne izomszakadás? Mert bunny azt mondta? Hogyne lenne izomszakadás. Emelgess egy 20 kilós vizes palackot 2 órán keresztül, és meglátjuk kinek nem lesz izomterhelése.
Mellesleg amikor 3 tanulmányban le van írva konkrétan hogy az izomnövekedés ugyanakkora volt a 2 csoportnál, akkor miről beszélünk?
-"1+1=2"
-"szerintem nem."
Oké... Akkor érted miről beszélek, csak homokba dugod a fejed. Nincs gond, írtam hogy 2 lehetőség van, az egyiket kizártam, a másikkal nem tudok mit kezdeni.
Idegbetegeskedést nem tudom honnan veszed, viszont tény hogy zavar az, amikor az emberek ennyire csőlátásúak, és minden érvük egy vitában az hogy "de nekem van igazam". Mind1, megmondtam: ezzel nem tudok mit kezdeni.
A másik csávó:
Ha elolvastad volna, látod hogy 2 tanulmányban is súlyzós edzésben tapasztalt emberekről van szó. Az egyik részletezi is, hogy 1,5-9 év (!!!!) tapasztalattal rendelkezőkről van szó. Az messze nem kezdő. Lehet itt kötözködni, hogy így, meg amúgy, de kizárólag a hited motiválja ezt. Az, hogy berögzült, hogy EZ A LEGJOBB. És miért? Vagy milyen alapon? Mert bunny azt mondta, meg ez terjedt el.
Abban igazat adok, hogy nem biztos hogy igaz pl 15 év edzés után is. Igaz 15 év után szerintem nem tudsz tömeget növelni, de ez más kérdés. Még a legkritikusabbak szerint is ~3-4 év alatt a genetikai határ elérhető / megközelíthető. Ami azt jelenti hogy onnantól kezdve a száraz tömeged nem fog változni, csak évente kevesebb mint egy kilót (de lehet még így is sokat mondtam). Ezáltal az egész felvetésed baromság, mert 15, de még 5 év után is hiába szempontod a tömeg növelése, amikor kb kox nélkül esélytelen.
Ilyen formán egyrészt ezért is lényegtelen a "8 hét nem elég" felvetésed, másrészt ugye a módszerbe vetett hited miatti szubjektivitásod miatt. Harmadrészt pedig azért, mert ezek a legjobban a kérdést obejektíve vizsgáló tanulmányok, és ebbe egy egyén véleménye nem tartozik bele.
Én anno azért kerestem fel ezeket, mert miután elolvastam az SK-t, és a powerbuilder-t is, és mind2 azt állította hogy csak az ő módszere a nyerő ha tömegelésről van szó, felvetült bennem hogy akkor most mi az igaz.
ÉS! Érdekes látni, hogy mennyire nem tudtok elszakadni ettől, még aki csinálta ezt a tanulmányt:
Az is a saját véleményét a végén beleformálta aminek a lényege kb ennyi:
"Hátőőőőő igen lehet, hogy a tömeg ugyanúgy jön, de izzé jobb az alacsonyabb ismétlés, mert fáj a magas ismétlési tartomány. Ja meg több idő is!"
Szimplán azért tette ezt bele, mert másba nem tudott belekötni. Mert neki is megrögzött hite volt, hogy az a jó amit ő is megtanult, és követ, és hisz benne.
Mind1, nem hiszem hogy bármi érdemi reakció lesz erre, a helyzetet tisztán látom, hogy a hitet választjátok, ami igazából teljesen szívetek joga. És mivel az edzésetek hatékonyságát se bántja ezért teljesen mindegy is emellett.
Igazából kíváncsi voltam montezre, hogy mi lesz a reakciója, és szimplán ezért mentem bele. Meg hátha valaki olvassa még, és talán gondolkozik.
Teljesen biztos, hogy a te állításoddal teljesen ellentétes tanulményokkal is tele van az internet. (Nem fogok keresgélni, mindenki olvasott már ilyet is, olyat is.)
Innentől kezdve mibe kapaszkodj ha nem a hitedbe, illetve az általad hitelesebbnek tartottak véleményébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!