Ateszu szerintem nem egy aiki-troll. Én kedvelem a csávót, a fennhéjázó szövegét szerintem csak polgárpukkasztásnak szánja. :)))
A kobayashi rendszerben egyrészt az a jó, hogy sztenderd, a vizsgaanyag le van dokumentálva, és a vezetés (élén Balázzsal) meg nagyon normális. Amit még szeretek, hogy az edzés nem dumaszínház, hanem folyamatos, valódi edzés. Legalábbis a Somogyiban.
A fegyvernek tényleg sok haszna van a pusztakezes technikák csiszolásában, de fegyver értéke nincs, inkább csak hagyományőrzés. Az én ízlésemnek a kobayashi rendszerben egy kicsit túl sok a fegyver, de nem lehet mindenkinek megfelelni... :)
Sziasztok!
A volt Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (jelenleg: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar) Hungária körút 9-11 is minőségi aikido oktatás van szerintem.
Honshin Dojo [link]
Karácsony Zoltán sensei (4 dan) a hely szelleméhez méltó pörgős, katonás edzéseket tart, barátságos légkörben. Ez is Kobayashi Dojo. A Honshin Dojot Szabó Balázs alapította 1991-ben, még az MKDE előtt. Magyarázat itt sincs sok, annál is inkább mert az edzéseket a Kyokushinkai csoporttal egy csarnokban tartjuk ők pedig végigkiabálják az edzést. Megvan a harci hangulat :)
Bejutni nem egyszerű az egyetem területére, mert örzött katonai objektum, tagsági kártya szükséges. Az egyetemen van még mindenféle más harci művészet is mint jujutsu, ketlebell, harcifoci és tollaslabda :)
Bővebb információ a Dojo honlapján.
Off
Ha megkérhetlek titeket nézzetek rá a kérdésre, ha van időtök és elnézést a spamért.
On
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!