"Súlyfelesleget csakis diétával lehet leadni! " Ez csak szerintem hülyeség?
Azt olvastam már több helyen,hogy hasizomgyakorlatokkal a büdös életbe nem adod le a felesleged (valahol szó szerint ezt írják). Csak akkor fog lemenni,ha diétázol. De szerintem ez hülyeség,nem hiába hívják a hasprést is zsírégető gyakorlatnak. Szerintem magától értetődő,hogy ha dolgoztatod a hasad,akkor az fogyni fog. Ez egy alapvető felismerés szerintem ebben a témában.
Mostanába' úgy érzem,hogy sokan csak azér' érzik magukat okosnak,mer' szöges ellentétét állítják a jól bevált módszereknek...
Ez a módszer SOHA nem volt működőképes. Ha nem hiszed, próbáld ki. A problémák akkor kezdődtek, amikor a 90'-es években bejöttek az első fitness kazik (pl Cindy Crawford), amiben szálkás, zsírtalan fitness modellek azzal a szöveggel nyomták a hasizomgyakorlatokat, hogy "ezt csináld, ha kockahasat szeretnél". Ja, ez így is van, HA(!!!) nem fedi zsír. A hasizomgyakorlatoktól csak a hasad izmai fejlődnek. A zsír és az izom között semmi kapcsolat nincs. A zsír totálisan függetlenül bármitől raktározódik a bőröd alatt, se érhálózata, se tapadási pontjai nincsenek. Az a lerakódott szenny, a plusz energia amit bevittél kajából, de nem használtál fel. Mégis, hogyan gondolod, hogy az majd "leég" attól, hogy alatta dolgozik az izom? Az az égő érzés amit közben érzel az szimplán az, ahogy az izom dolgozik. Ugyan ezt érezheted, ha bicepszezel vagy bármi más izmot dolgoztatsz. Nem bonyolult. Tinikoromban én is ilyen kis sötét, félretájékozott ökör voltam, toltam a napi 200 felüléseket kb másfél éven át és egy hangyafasznyit nem lett kockásabb a hasam.
Rohadt kövér embereknél valóban megfigyelhető, hogy a felüléstől elkezdenek EGY IDEIG fogyni. Ez csak amiatt van, mert a régi mozgásszegény életükben történt valami változás, amire a test persze reagál, de kb 1 hónap alatt a változásból stagnálás lesz.
Fogjuk már fel egy életre és felejtsük el ezt a berögzült városi legendát: NINCS HELYI ZSÍRÉGETÉS!
Higgyétek el,van eredményen hasgyakorlatokkal,diéta nélkül,nem a levegőbe beszélek...
Am nem kell leoltani,azér' mer' másképp gondolom,és nem vagyok egyedül,elég sokan vallják,minden aerob dvd alapja,hogy hasgyakorlattal ég a zsír,az égést nem kell szó szerint venni...
Montez,szépen beszélj,nem Te vagy az atyaúristen.Kérdeztem valamit,leszögeztem,hogy "szerintem".
Amúgy,ha a zsírt csak diétával lehet leadni,mer' hogy "annyira" különálló dolog,minden mástól,akkor,aki fogyni akar,az minek mozog?
A legtöbb fogynivágyó is ott rontja el,hogy azt hiszi,hogy majd csak diétától le fog fogyni...
A biológia nem olyan, hogy "másképp gondolod", egyféle van, és kész. Az atomok leszarják, mit gondolsz. Még akkor is, ha másnak tűnik az eredmény, meg lehet mutatni, hogy miért az történt, ami, és ami teljesen beleillik az ismert biológiába. Csak meg kell érteni, hogy sok a változó, és meg kell vizsgálni az eseteket, nem egyismeretlenes sablonokat próbálni ráhúzni mindenre.
Persze, mint jó tudósok, kérjük az eredményeid, bemondásra nem hiszünk el semmit. És ott van acm esete, aki hiába hasprésezett, nem történt semmi, ez is magyarázatot igényel. Meg persze az eddigi kérdések :D
Köhöm,legutóbbi okoska,első cikkben az "edzésnél",:
"Az edzés szintén hozzásegít a zsírrétegtől való megszabaduláshoz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!