16 éves vagyok, edzeni járok. Port nem szeretnék szedni, de az összes haverom szed, de szerintem fölösleges ilyen korban. Mit gondoltok?
Igaz nem nagyon hízok,de akkor is.
Ha ajánlotok,akkor mit?
Szerintem edzés után mehetne egy tejsavóprotein + 40g dextróz shake. Ezek csak kaják, nem szintetikus anyagok. Nyugodtan használd.
De kellene jó étrend is:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Azok a gonosz porok mindössze porított, természetes és hasznos tápanyagok. Nem csodaszerek, nem csalás, semmi ilyesmi. Megvannak az esetek, amikor érdemes a használatuk, de persze az alap a szilárd étel, mert a gyomor arra van berendezkedve.
Na ez az, hogy ha nem értesz hozzá, akkor ne szólj bele.
A hús az lassú felszívódású, a tojás az közepesen gyors.
Meg sem közelítik a tejsavót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!