Miért él az ember? Szerintem tök fölösleges.
Hát ez bizony egy jó kérdés. Többen belediliztek már.
Tudod mit? Ne foglalkozz vele. Csak úgy egyszerűen ÉLJ. Csak természetesen, ahogy magától jön.
Pedro
az élet célja az hogy fenntartsa önmagát, minden élőlénynek van feladata, hogy egyensúlyt teremtsen,
a növényeknek az hogy széndioxidból oxigént csináljanak amit mi belélegezhetünk, meg hogy tápanyagot biztosítsanak a növény és mindenevőknek, ők a húsevőknek biztosítanak táplálékot és a húsevők gondoskodnak róla, hogy a növényevők ne szaporodjanak el mert akkor elpusztítanának minden növényt, meg persze az oxigént széndioxiddá alakítjuk amit a növények lélegeznek be
Szerintem az az életünk célja (egyénileg és kollektívan is, mint emberiség), hogy megismerjük a világot, amelyben élünk. Ezzel is hozzájáruljunk az emberi faj szellemi gyarapodásához és segítsük embertársainkat. Javaslom, hogy ha annyira unatkozol, akkor végezz el valamilyen tudományos egyetemet és járulj hozzá az emberiség fejlődéséhez...
Egyébként hülye vagy! Már ne haragudj, de ha egyszer lesz gyereked, akkor rögtön nem fogsz ilyen hülyeségeken rágódni. A gyerek értelmet ad az ember életének és meg is szépíti azt.
mélyebb értelme nincs, de attól még találj magadnak valami célt hogy ne őrülj meg.
Bár akkor tulajdonképpen mindegy, akár meg is őrülhetsz :D
Az élet célja magának az életnek a fenntartása.
Ezen kívül te adhatsz még célt a saját életednek.
Az életnek sem célja, sem értelme nincs. Innentől viszont a magad ura vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Jó esetben amit szeretsz.
Különben az emberek nagy része képtelen ezzel megbirkózni, én is. Sokszor napokig például föl sem kelek, mert nem látom értelmét.
Sokan meg egyszerűen elmenekülnek a céltalanság elől, kitalálják, hogy nekik van céljuk, a vallás, a munka vagy a gyerekük, esetleg hogy kifizessék a hitelt. Végül is ez is egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!