Miért van az, hogy minél többet tud egy ember, annál kevésbé érzi az "élet ízét"?
nem maradnak egyedül
nem lesznek sokan öngyilkosok
mert az emberek lusták ostobák és korlátoltak
a legintelligensebbeknek kedvez (pl hawking 300 éve simán megpusztult volna most meg nézd meg.. :D,, egy ostoba paraszt 300 éve is ugyanúgy élt mint most)
"A természetes kiválasztódás miért nem a legintelligensebbeknek kedvez, helyette miért a leghangosabbaknak, leghülyébbeknek?"
Ezt a baromsagot meg honnan szedted?
Mielott a miertet feszegeted, keresed a valaszt, erdemes utanajarni, hogy ugy van-e egyatalan! ;-)
Szent-Gyorgyi Albert mondta egyszer a "valaszkeresessel" kapcsolatban:
Az termeszet neha hulyeseget felel... persze onlyankor leginkabb a kerdes volt hulyeseg. (vagy valami ilyesmi :-)
Nézzétek meg ezt a videót, magáért beszél: [link]
Egy átlag magyar ember kb. 1 gyereket ha szül. Egy átlag cigány családban van vagy 6. Ha egy osztályban van ugyanannyi cigány és ugyanannyi magyar, valószínű, hogy az erőszakosabb cigányok veszik át az irányítást.
A rómaiak leigázták a náluk sokkal műveltebb és civilizáltabb görögöket.
Bármerre nézek a világban, azt látom, hogy a tanult, erkölcsös, normális embereknél előbbre jut az, aki elég erőszakos, eléggé tud segget nyalni (vagyis nincsenek erkölcsei, ami valahol az intelligencia hiánya) és elég hangos. Bármerre nézek, azt látom, hogy csak annak van tisztelete, annak vannak jogai és az van biztonságban, az tehet meg felelősségre vonás nélkül bármit, aki erővel/ erőszakkal biztosítja magának. Ez ugyanúgy jellemző egyes emberekre, mint népekre.
Tetszik a kérdés.A nagyon okos emberek látják a többi ember egyszerűségét, és elképednek rajta, hogy lehet élni ilyen tudatlanságban. sok embernek nincs igénye a tudásra, ennek pontos okát nem tudom, valószínűleg a neveltetés a felelős ezért. ez egy ördögi kör, buta családban születik buta gyerek, annak is buta gyereke lesz; ha külső segítség nem érkezik, semmi sem változik. És nem érkezik külső segítség, hiszen a társadalom csak úgy működhet, ha a munkás réteg alulról eltartja az embereket, ez sose fog változni, csak a szerepek cserélődhetnek. Ha összehasonlítasz 2 államot, az egyikben fejlett technológia, a másikban 10-szer annyi ember, de fejletlen technológia, ha összecsapnak az intelligenciának kedvez a természetes szelekció.
A zseniség különccé tesz,úgy érzed magad az átlag emberek között, mint egy átlag ember az állatok között kis túlzással, nem tudsz beilleszkedni igazán, sokan nem tudják elviselni a magányt, azért lesznek öngyilkosok.
Személy szerint, minél többet tanulok annál közelebb jutok Istenhez. Egyre jobban foglalkoztat a természet feletti, pedig még fiatal vagyok. Átlátom az emberi magatartás alapjait, tudom, hogy miért olyanok az emberek, amilyenek, ez segít a megbocsátásban. Az élet sok helyen igazságtalan, és teljes igazság nincs, hiszen minden népcsoportnak, társadalmi osztálynak más érdeke van.
Kicsit eltértem a témától, remélem megválaszoltam a kérdéseidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!