Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért is egészséges a sport?...

Miért is egészséges a sport? Szerintem káros.

Figyelt kérdés
Koptatja az izületeket,a szivemet tönkre teszi,fárasztó és nem is esik jól..akkor mi értelme?
2012. dec. 3. 18:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Intézményileg mazochisták vagyunk, tudod. Túl sok a szabadidőnk.
2012. dec. 3. 18:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Halál komoly a kérdés..érdekel,hogy mégis miért egészséges?
2012. dec. 3. 18:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem káros a szívre, hanem pont ezzel tartod karban a szív- és érrendszert és az izmokat. Az ízületeket is erősíti, nem koptatja, csak ha nem jól végzed. Normális bemelegítéssel és szabályosan végzett gyakorlatokkal, mozgássorral megerősödnek az izmok és ízületek.
2012. dec. 3. 18:50
 4/14 *Glissade* ***** válasza:
100%

Szerintem ne próbáld meg megérteni:)

Nem fog menni...

Aki sportól (legalábbis nálam), nem testi kötödés van az adott sport íránt, hanem lelki. A testem csak egy ezköz erre.

2012. dec. 3. 19:28
 5/14 *Glissade* ***** válasza:
100%

Ja igen, pont a kérdésedre nem válaszoltam...

Sajnos valóban lehet káros is.

De ez leginkább azon múlik, hogy mi a célod vele, mennyire intenzíven csinálod, és milyen a genetikád/adottságaid stb.

Egy kis mozgás épp, hogy egészséges, csak akkor van gond, ha nem éred be azzal, hogy csak hobbi szinten csináld. Hanem ennél sokkal többre vágysz.

Onnantól kezdve már hiába mondod azt, hogy az egészség neked mindennél fontosabb... egyszer úgy is eljön az a nap, amikor a kitűzött célért még több áldozatot kell hoznod. Amit vagy megteszel, vagy lemondasz az álmodról.

2012. dec. 3. 19:46
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

helyesen végezve erősíti az ízületeket.

edzi a szív érrendszert.

jól esik.

formálja a jellemet.

hozzásegít az egészséges jól működő,edzett,fájdalmak nélküli testhez és a funkcionális haszonhoz.

2012. dec. 3. 21:35
 7/14 A kérdező kommentje:
17 éves lány vagyok amúgy. Igazábül szeretek sportolni,amikor már neki kezdek ,de mire ráveszem magam:S A pörgős sportokat szeretem pl. táncolás aerobik futás.. de akkor heti 3-4x egy óra tuti nem árt? Anyukámnak is tönkrement a térde a futástól..bár ő napiszinten futott 2x15kmert
2012. dec. 3. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
nem kell a betonon trappolni, és nem krja el az ízületeket.
2012. dec. 3. 21:42
 9/14 anonim ***** válasza:

akkor ha már anyu nem is de te olvad át amígó bá válaszát a futásról-

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2012. dec. 3. 22:01
 10/14 *Glissade* ***** válasza:
Kérdező téged nem fenyeget az a veszély, hogy túlzásba ess!:D
2012. dec. 3. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!