Egészséges vagy káros, ha minden nap kondizok?
Szia, én edző vagyok, szóval értek hozzá.
Ha csak izomedzést végzel, ráadásul minden nap, akkor súlyosan károsítod a szervezetedet.
Több okból is: a rendszeresen végzett kizárólagos kondiedzés (=izomedzés, tehát csak súlyzózás) fél éven belül jelentősen megemeli a vérnyomást.
Ha nem tartasz pihenőnapot, nincs ideje az izmoknak regenerálódni, így előbb-utóbb lesérülsz. Amúgy is fontos a gyakorlatok közti nyújtás, mert az izom eredeti állapotában képes a legnagyobb, legoptimálisabb munkára, erőkifejtésre.
Én úgy csinálnám, hogy bemelegítésként kardióznék fél órát (futópad, taposó, bicikli, ellipszis tréner) és utána állnék neki súlyzózni.
Heti 3-4 edzés bőven elég.
Kedves előttem szóló! Az első vagyok.
Hivatalosan az a neve, hogy izomedzés. Tudod? Először nézz utána, mielőtt baromságokat írkálsz!
Értem de ez pont olyan zavaró mint a "husi" kifejezés amit előszeretettel használnak a fogyókúrások. Mert ugye minden belevaló testépítő tudja, hogy van háj, izom és hús. A hús csak azért növesztik az állatok, hogy az embernek legyen mit megenni, és semmi köze a mozgáshoz.
A másik meg az "erős csontozatú"... igen mert a nők amúgy nem is emberek hanem földönkívüliek akiknek 60X erősebb a csontozatuk mint a férfiaké ezáltal képesek nagy távolságot megtenni az univerzum sötétjébe anélkül, hogy a gravitáció nélküli légüres térben lebontaná szépen lassan a csontozatát.
Ezenfelül tudjuk, hogy a házi izom tartósabb uborkalekvárral mint a konditermi műanyag kar
Amúgy sikerült kikísérleteznem a felfújt izom titkát...Tehát a jövő évi superbody biztos az enyém!
Tegnap vettem észre hogy a fehérjémtől szelep nőtt a karomon...Innentől a dolog adta magát.(így lesz a tápkiegtől felfújt izom)
Most a bodycsirkén dolgozok de remélem a jövő év elejére az is meglesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!