Napi egy szál cigi, vagy hetente egy két szál az még egészséges? Vagy akire hatásosabbak a dohányzás káros hatásai annak egy szál is veszélyes, akire meg nem az egész életén át szívhatja?
Dehogy egészséges. A cigi, akár milyen minimál adag, nem egészséges. Tehát nem jó a megfogalmazás:) Inkább azt írnám, hogy kevésbé káros.
De passzív dohányosként is beszívsz szerintem pár szál cigi füstöt, tehát.. én úgy vagyok vele, hogy havi 1-2 szál nem árt meg különösebben, így annyi oké. Egy idő után valószínűleg lesznek ennek is maradandó hatásai.
Maga a kérdés is hülyeség.
Ami káros a szervezetre az akkor is káros ha ötven év alatt csak egyszer jut be a szervezetedbe.
"Napi egy szál cigi, vagy hetente egy két szál az még egészséges?"
Honnan szedtek ilyen marhaságokat?
Off:
Utcsó..minek kevered bele a politikát? Ő dolga és nem a kérdéshez kapcsolódik. Mellesleg sincs hozzá közöd. Nem bántó szándék, csak nem vágom..
3. voltam
"A tekintélyelvűség ellen és az átláthatóság mellett vagyok, mert hiszek abban, hogy egy intelligens világhoz ezekre feltétlenül szükség van"
Pedig ennyi ésszel csak Jobbikos lehetnél. Most csalódtam egy nagyot.Dohányzásból politikát csinálni. Magyarország én így szeretlek!
Kedves Kérdező!
Nem tudom készült-e felmérés a kocadohányzás hosszú távú hatásairól. Amikor először kezdték vizsgálni a dohányzás egészséget károsító hatását, szinte mindenki dohányzott, így igen nehéz volt nemdohányzókat találni. Ezért azt vizsgálták, hogy az elszívott mennyiség összefügg-e az egészségi állapottal. Azt találták, hogy igen, ez volt az első eredmény, ami a dohányzás káros hatásait megmutatta.
Tehát napi egy-két szál biztosan nem annyira veszélyes, mint napi egy-két doboz.
Nyilván egyéni érzékenységtől is függ, ha például a családban sok dohányos halt meg fiatalon, akkor tényleg jobb a teljes absztinencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!