Egy 15 éves kezdő "testépítő" kérdései? Többi lent.
Sziasztok, 15 éves vagyok, 185cm, 85kg. 3 hónapja edzek rendszeresen, azelőtt hébe-hóba követtem az edzéstervemet.
Heti 3x 2 órát edzek (bicepsz, tricepsz, mell, hát, váll), emellett heti 3x futok fél órát. Szintén 3 hónapja szedek fehérjét, edzés után egy adagot. Étrendem a szokásos, nem követek semmilyen "gyúrós étrendet", nem eszem 2 óránként.. Reggeli, Ebéd, Vacsora, és kész.
1. Min kellene változtatnom, hogy jobb eredményeket érjek el?
2. Tudom, hogy sok múlna az étrendem, de én azt nem szeretném feláldozni... helyette inkább többet mozognék. Ez megoldható, hogy kompenzálja egymást a kettő?
Figyelj. A testépítés márpedig - ha tetszik, ha nem - áldozatokkal jár. Ha Te nem vagy hajlandó lemondani dolgokról azért, hogy alakítsd a tested, akkor maximum feszültséget levezetni lesz jó az edzést.
És bármennyire próbálod magyarázni, hogy mindig változatosan eszel, épp amihez kedved van, az az izömtömeg-növeléshez szükséges tápanyag-bevitel TÖREDÉKE! De ezt nem érted meg, pedig ez a lényege az egésznek.
Kaptál már pár linket, nagoyn AJÁNLOTT elolvasni, és meg fogsz döbbenni. Ha pedig ezek után is folytatod ezt a sok baromságot, akkor inkább keress más sportot.
Oké emberek, szerintem nem értjük meg egymást. Nem próbálok mentegetőzni, nem akarok semmi elől elbújni. Mégegyszer mondom, hogy nem testépítő szeretnék lenni. Elismerem, sőt tudom, hogy az étrend fontos. Lehet, hogy később másképp alakulnak a dolgok, de ez az életmód így is meghozza az eredményét előnyökkel és hátrányokkal..
Az lenne még továbbá a kérdésem, mégpedig a.legutolsó hogy 3 napi étrendet írjatok le.. Hogy kellene kinéznie 3 hétköznapomnak?
Nem 3 napra kell vetíteni, hanem 1-re. Ezekből pedig temérdeket találsz a már kapott LINKEKEN(még mindig nem nézted ??????).
Amúgy pedig Te nem értesz minket. Ahhoz, hogy növeld az izmaidat, akár hiszed, akár nem, megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot kell bevinned. Nem csak profi szinten, hobbi szinten is. És ez a lényege.... Az elején persze hoz némi eredményt a sima kaja is, de ez kb fél évig megy, utána stagnálni fogsz és nem fogsz nőni.
Ezt tovább lehetne ragozni, de teljesen felesleges, ha már hiába segítünk, még a nyavalyás linkeket sem vagy képes elolvasni.
Kérdező, te nem vagy nagyok okos ugye?
Ott van a link az első kommentemben b+.
De tessék, mindem napra ilyen kell: [link]
/ Elismerem, sőt tudom, hogy az étrend fontos. Lehet, hogy később másképp alakulnak a dolgok, de ez az életmód így is meghozza az eredményét/
én meg nem akarom a drága benzint tankolni a kocsimba inkább rakok bele vizet. tudom hogy a benzin fontos de én nem akarok 130al menni csak 50 és ahhoz a víz is jó.
kb ilyen amit próbálsz magyarázni magadnak is meg nekünk is.
nekem a türelmem elfogyott főleg hogy le aszod a válaszokat,linkeket.
további jó edzést kívánok.
Ha nincs jó étrended akkor nem tudsz jobb eredményeket elérni, ez van.
Ahhoz normális étrend kéne, igen makrotápanyagokra lebontva grammra kiszámolva. A táplálkozás mindennek az alapja.
Ha nem edzel lábra egyrészt lassabb a fejlődésed is másrészt körberöhög az egész világ, hogy jé ilyen felsőteste van és csirkelábai vannak. Mondjuk emiatt nem kell aggódni mert étrend nélkül semmilyen felsőtested nem lesz.
Amúgy miért nem lehet megfogadni a nálad tapasztaltabbak válaszait ? Nem is értem miért tetted fel a kérdést, ha úgysem változtatsz semmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!