Egy 15 éves kezdő "testépítő" kérdései? Többi lent.
Sziasztok, 15 éves vagyok, 185cm, 85kg. 3 hónapja edzek rendszeresen, azelőtt hébe-hóba követtem az edzéstervemet.
Heti 3x 2 órát edzek (bicepsz, tricepsz, mell, hát, váll), emellett heti 3x futok fél órát. Szintén 3 hónapja szedek fehérjét, edzés után egy adagot. Étrendem a szokásos, nem követek semmilyen "gyúrós étrendet", nem eszem 2 óránként.. Reggeli, Ebéd, Vacsora, és kész.
1. Min kellene változtatnom, hogy jobb eredményeket érjek el?
2. Tudom, hogy sok múlna az étrendem, de én azt nem szeretném feláldozni... helyette inkább többet mozognék. Ez megoldható, hogy kompenzálja egymást a kettő?
Elhiszem ,hogy egészséges meg jó a házi koszt, de biztos, hogy megvannak a megfelelő tápanyagok?
Pl esetedben az izomépítéshez kellene 170g fehérje és 425g szénhidrát.
Ez nem kevés mennyiség án. 0,5kg csirkemell nem is fedezné az egész fehérjebevitelt:)
Ikszdéééé: értem, de nekem nem fontos annyira a láb, inkább az állóképesség, emellett hangyányival a lábam is erősödik.
dirtboy: hogyha alkalmanként 1 órát edzek, heti hány edzést ajánlasz?
Igen, utánaolvastam sok mindennek... Az a problémám a testépítők életével, hogy túl sok az áldozat...
Montez: Értem :DD mondom akkor nem vagyok az...
Kinél vagyok izmosabb? Nem nagy az egóm.. de 15éves vagyok, 2.gimnazista. Mondhatjátok hogy nem vagyok testépítő.. se étrend, se edzés.. se semmi, azért mégis van rajtam izom :D bármilyen meglepő, ennek így is van eredménye.. szemmel látható.
Nem akarok hencegni, pár évfolyamtársam már kérdezgetett, hogy az edzésemtől.. hogy ők is szeretnének hasonlót elérni.
ma 21:55
ne vedd meg mert kamu portein
Meg ne vedd azt a sz*rt, az savópor nem tejsavó fehérje:)
Tejüzemekből lopják ki a savóport és azt árulják.
nem kell feltétlen emelni az edzés napok számát csak úgy kell edzeni hogy ne legyen túl hosszú.
ha te két óráig pö csölsz egy edzésen akkor nem edzel keményen csak pina legyezés amit csinálsz valószínűleg túl sok pihenővel.
Kicsit nagy az arc kezdő és 15 éves létedre.
Megeszel 3 étkezésből 200g fehérjét és 450g ch-t? Tuti nem, főleg otthoni sz@r kajálással. És az edzésed sem jó. De szerinted meg minden oké. Akkor ne hallgass ránk, te vagy az okos.
Köszi a válaszokat! :)
Nekem úgy van, hogy heti 4x edzek kb 1 óra az edzés. De volt, hogy 3x edzettem akkor 1óra 20-30p volt mert úgy volt osztva az edzésterv. Szóval az, hogy hányszor eddz az az edzéstervedtől függ. Lábra eddz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!