Milyen harcművészetet ajánlotok?
Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,
shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!
nem értjük mire célzol.
az hogy haverod meg tudott ütni egy ember, az egy dolog. az hogy valakinek sza.rok a reflexei, nem egy gyilkolóstílust minősít, nyilván ezt tudod.
a másik: a videón úgy kúrja fejbe a szerencsétleneket, hogy azok nem látják, ezt ugye számításba veszed? :D
Az, hogy egy minősíthetetlenül fos oktató mit csinált nem igazán mérvadó, ha teljesen kómásan csapta volna orrba a haverod sötétben, akkor is megérdemelt volna egy alapos agyonverést az az oktató.
A videóban a gyakoroltabb tanulók meg ki tudtak térni, ez egy igen magas szintű képesség gyanítom, hogy a legtöbb részt vevő még messze volt az 5. dantól ahol ezt a tesztet teljesíteni kell.
Na először is ... Minden elismerésem mind a kitérők előtt mint a mester előtt. Szó se róla nem semmi hogy félregurulnak a támadás idejében. DE még mindig önvédelemről volt szó, ergó az hogy vki eljut ilyen szintre nem mérvadó mivel 10+ év MINIMUM. Engem valszeg hülyére verne hátulról azzal a fakarddal, főleg hátulról. De ezt el is kell érni. Katonáknak sem oktatnak ilyen szintet mert sok idő elsajátítani. Biztos vagyok benne hogy akik eljutottak ide azok röhögve megvédik magukat, de az előtte levő tanítványok nekem nem mutattak semmit. Engem speciel nem győzött meg. A leányzó aki a női megérzésről magyarázott kiemelte h csinálja pár éve a wusut és nem éppen érzi a belső erőt.
Erre te belinkelted ezt erre írtam hogy valószínűleg nem 3-4 éve csinálják és mégis fejbe vágja őket.
Elismerem hogy a harcművészetek x idő után lehagyják a Kravot, azt is hogy vannak hatásosabb megoldások, AMENNYIBEN rááldozol mondjuk 8-10 évet.
De az önvédelemnél nem is a legtapasztaltabb kali késelő ellen kell felkészülnöd,MERT az utcán nem ilyenekkel találkozol.
Aki csinált v csinál ilyeneket tudja mennyi olyan helyzet van amiből egyszerűen nem jöhetsz ki élve. (hátulról vérfojtás miközben húznak...)Ergó kerülni fogja az összetűzést.
Remélem így már érthető.
érthető, de hülyeség amit írsz.
azt próbálod mondani, hogy mivel utcán általában nincs nagyon erős ember aki megölne, ezért elég egy kravmaga szintű játék a csürhének önvédelemhez, úgy is kevesek az igazi erőhöz. de mondjad már meg mondjuk 2-3 roma késelőnek, hogy kiba.szott gyengék, és simán túléled őket komoly képzés nélkül is. meg fognak ölni. röhögve.
engem nem, mert jó pár éve azzal foglalkozom, hogyan lehet akár puszta kézzel megölni embereket, számomra sokkal adottabb mindenképpen a túlélés másokkal szemben. mert nem becsülök le egy embert sem ha harcról van szó, ehelyett tudom hogy lehet a leggyorsabban a legnagyobb kárt okozni bennük.
kérdés, hogy ti kravmagán vajon megtanuljátok hogyan kerülj olyan pozícióba, ahonnan te tudsz hatékony támadást indítani, ahelyett hogy téged ütnének meg, elég hatékonyan elkerülitek-e hogy lefogjanak.. stb? mert ez bizony nem önvédelem, harc. ha győzöl, vagy időt nyersz hogy elmenekülj, akkor megvédted magad, ha viszont nem bizonyul elégnek az "önvédelem" technika, akkor nem veszthetsz többet, mint az életed. utólag egy halott sem bánja, hogy nem gyakorolt többet és hatékonyabban, legalábbis én nem hiszek élet túlvilágban..
Szerintem tudok elég nagy károkat okozni az emberekben :). Sőt nem nagyon van olyan technika amire azt mondanám h nem próbáltam ki a lehető legéletszerűbben. Én bízom a tudásomban. Az meg hogy te 3 roma késelőt leversz... Nos azt hiszem írtam már hogy én ugyan nem vagyok tapasztalt késelő de ahhoz hogy ezt elhiggyem először magamon tapasztalnám meg. Az meg hogy mennyire helyezkedem jól... Nos szerencsére még nem nagyon kellett használnom. Amikor meg még is, túléltem.
Nem érzem reálisnak hogy önvédelem címén azt mondod tanuljon 10-15 évig és utána mennyire überimba lesz.
Krav Magán ugyanúgy megtanulsz helyezkedni ütni rúgni védekezni, hogy blokkolj hogy védekezz... leggyorsabb ellentámadás lehetőleg érzékeny pontra aztán gyors sprint haza.
anno aszem le lett írva h krav az ilyen saláta féle. Mindenből van benne vmi. Szellemiség meg belső erő ki lett hagyva de az elve ugyanaz. Lehető legnagyobb védelem a legkisebb sérülés felvállalásával, gyors ellentámadás olyan pontokra ahol nem annyira számít mekkora az illető.
Még mindig a katonaságot tudom felhozni példának ahol nem oktatnak katonákat 10 évig h aztán 10 év után mennyire jó gyilkológépek lesznek.
katonákat sz.arra sem oktatják, nekik lőni kell tudni, és parancsot teljesíteni. komoly színvonal..
nem írtam, hogy 3 késelővel elbánok. de mivel én harcművészetet gyakorlok, mégis esélyesebbnek tartom, hiszen ha Ti hatékony támadásokat ismertek, akkor képzelj el egy olyan rendszerben mit gyakorolnak, ami több 100 éve a hatékony harcról szól :) és még mindig a zöldfülű kravmaga mellett tartasz ki? pedig biztos hogy téged is érdekel a hatékony harc, hatékony harcmodort viszont nem lehet pár év alatt elsajátítani. 10 év nem ahhoz kell, hogy az ember jujutsu mester legyen, hanem hogy bármilyen stílusban is, de elég jó legyen ahhoz, hogy valóban nyerő esélyekkel álljon ki egy másik ember ellen. aki azt mondja, hogy rövid idő alatt valóban nagy erőre, használható harctudásra tesz szert, az hazudik. és itt tök mindegy, hogy kravmagás vagy wing chun kung-fus, jó pár év gyakorlás kell, mire mint írtam, jó győzelmi (és túlélési) esélyei lesznek. egy állításom van, ami csak jövőre lesz egy fokkal bizonyítottabb (ha a kravmagás úrral gyakoroltam) mégpedig, hogy egy új rendszer mindenféle harcművészeti elem összemazsolázgatásából, de alapozás nélkül nem lesz olyan hatékony még 10 év alatt sem, mint egy régóta bevált harcművészet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!