Milyen harcművészetet ajánlotok?
Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,
shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!
Na nekem sincs kedvem már hozzászólni de ez az utolsó. Önvédelem az utcán. Azt hiszem kijelenthetjük hogy nem harcművészek támadnak meg embereket. Tehát nem is kell megacsucsszuperistencsászárhalálkörbepörgőrugást tudni.
Add 2 krisz megkéselt egy csomó instruktort. Én nem láttam egyet sem. Ő azt mondja h hiszek-e a fogtündérben. Nem. Neki miért higgyek?
Add 3 ha 1 évig tanulsz kung fut v vmi hasonlót és 1 évig önvédelmet melyik lesz hasznosabb?
Emberek kapjatok már észbe ti arról beszéltek hogy a harcmüvészet jobb mert hogy X év alatt elsajátítva aprít... Ezt én is tudom.
Ja igen és anno már azt is leírtam h minél tapasztaltabb a támadó annál többet veszít a krav maga az előnyéből.
Arra meg nem is reagálok miért ne futna vki kés ellen ha tehetné. Krisz megnézném hogy te hogy védekezel puszta kézzel kés ellen. Én nem vagyok nagy késes de azért kíváncsi lennék.
leírta. aki ért a késhez, annak javulnak az esélyei még puszta kézzel is, mert tud a késelő fejével gondolkodni.
1 év kravval esélytelen az ember, 1 év harcművészettel leginkább szintén, de már van egy hangyaf.asznyi esélye.
és nem hiszem el hogy azt tanítják kravban hogy gyenge ellenséged lesz az utcán! kit érdekel a gyenge ellenség? az kutya, állat, semmiség, utolsó jelentéktelen probléma ha valaki szerez magának egy gyenge ellenséget. utcára azért készülsz fel, hogy ha egy komoly ember (vagy több) fenyeget, akkor ne feltétlen halj meg, szó sincs gyenge jelentéktelen támadókról. azokat egy 12 éves kislány is lekoppint.. nem részeg kötekedők ellen készül fel az ember, hát azok hol érdekesek? erős emberekre készül.. de "önvédelem" nem lepődök meg semmin..
Igen ÖNvédelem nem kihívást kell keresni hanem megúszni a támadást. Ami kapásból nem a bunyónál kezdődik. De feleslegesen magyarázom. Egy átlagos embernek kihívás egy sima részeg ember is. Elég ha azt nézed hány ember félrenézz ha megtámadnak vkit. Mindneki úgy van vele hogy ha nem látja akkor nincs is.
Alapvetően a mentalitásuk az embereknek teljesen más mint egy küzdősportot űzőnek vagy egy harcművésznek. Mint ahogy a harc felfogása is más. Neked nem kihíívás egy részeg ember aki be akarja verni az orrod. Viszont a szomszédod valószínűleg berosálna.
Egyébként meg még mindig azt látom h az önvédelem szar és kész más indok nem nagyon jött fel.
Krisz meg ha jól értelmezem akkor vmi késes dologgal foglalkozik. Szóval tapasztalt. Én nem. Ergo jó eséllyel megvédené magát ellenem. Vagy vhol rossz a logikai menetem?
Semmi extra dolgot nem mondok h valódi kés vagy akármi. Sima gumikés megfestjük a pengét aztán megnézni pár támadást.
Én mindig szívesen tanulok és ha olyat látok ami jobb mint amit én tudok akkor szívesen is foglalkozom vele.
nem az a lényeg, hogy a Krisz ért a késhez, hanem hogy ő levágta volna a kravosokat. ezen egyedül ő nem lepődött meg, elvben ez volt a logikus, hiszen valaki aki nem elég reálisan áll a késhez, azt levágják.
ha meg a részeg ember ellen fel kell készülni.. hát áldásomat adom. engem már ütöttek meg utcán, nem tudom itt írtam-e, olyan gyilkos indulattal hogy még a rendőrök sem jöttek oda (én mondjuk a sünök miatt eléggé visszafogtam magam) konkrétan azokat az elveket amiket ti tanultok gondolom mintha nem is lennének úgy hagytam figyelmen kívül, ahogy azt kell, és kaptam is egy olyan állast, hogy még a nyakam is megfájdult. aztán mielőtt elkezdtem kínomban röhögni, még ránéztem a leendő gyilkosomra aki már gyors ütemben húzta el a csíkot. ilyen komolyak a gyenge támadók. és én ezt nevezem önvédelemnek. a csí ez, nem más. szinte lepattant rólam az ürge :D
de ha az ilyenek ellen is készülni kell, és ez a szint jó hogy ilyen kaliberű embereknél (mint amit írtam) jobbak legyetek, hát jó gyakorlást :)
Nekem főleg az tetszik mennyire hihetetlen módon figyelmen kivül hagyod az érvelést :)
Kérdésem: Add 2 krisz megkéselt egy csomó instruktort. Én nem láttam egyet sem. Ő azt mondja h hiszek-e a fogtündérben. Nem. Neki miért higgyek?
Válaszod:nem az a lényeg, hogy a Krisz ért a késhez, hanem hogy ő levágta volna a kravosokat. ezen egyedül ő nem lepődött meg, elvben ez volt a logikus, hiszen valaki aki nem elég reálisan áll a késhez, azt levágják.
Gyakorlatilag a több oldalas vita alatt végig ez megy. Kivétel persze Neutronlovag.
Te belső erőről beszélsz, én meg minimum 10 év kemény edzésről.
Amit te mondasz ha most elkezd edzeni a kölyök 22 éves lesz mire esetleg tudja használni.
Epic.
ezt tényleg figyelmen kívül hagytam. elég ideje ismerem Kriszt, eleget beszéltem vele, és sokat tanultam tőle, nem kezdek arról témázni, hogy mi van ha nem is gyakorolt a kravmagásokkal. a téma kicsit komolyabb ennél, rólad sem gondolom hogy csak azért írsz hogy hazudhass vagy névtelenül akármit leírhatsz.
tehát, valóban nem reagáltam a fogtündéres írásodra. és most sem hiszem, hogy meggyőztelek, ebben nem is akarlak. láttam már én is kravosokat, megvan a véleményem a puszta kéz elleni technikáikról is. és akkor ez saját tapasztalat, nem mástól hallottam.
amit Neutronlovagnak címeztél. ha harmcűvészettel 10 év kőkemény edzés, hogy erős légy (és ez epikus) akkor kravmagával 30 év, hogy hasonló szintet elérj. nincs olyan hogy gyors képzés, gyors önvédelem elsajátítás, mert évek kérdése csak a reflexek kialakulása. és akkor még komoly technikákról szó sincs, csak hogy megtanuljon az ember látni, és egyáltalán mozogni.
az egy dolog, hogy én 2 óra alatt meg tudok tanítani valakit úgy ütni, hogy a "támadóját" letaglózza és még a kezét se törje el. ettől még nem lesz semmi képzettsége, csak ott lesz a kezem nyoma a technikáján. de ez semmi.. ugyan ez kravval, 1-2 év alatt lehet sok látványos technikát tanítani, tanulni, de ezek ott fognak függni a semmiben, nem lesz alapjuk. pl. aikido technikát megtanítanak krav keretében, de nincs mögötte az aikido szellemisége, az ottani edzés rendszer, akkor azt hogy akarják használni? :) minden technika egy fegyver, és a fegyverek előtt a saját testet kell megismerni, alapozni kell.
A kravos lánynak akivel a megérzésről volt beszélgetésünk így szokták gyakorolni: http://www.youtube.com/watch?v=-zNP7-unHrw&feature=related (A videó hitelességéről az idős úr a videón Hatsumi Masaaki 9 ninjutsu iskola soke-ja és az ezeket összefogó ninjutsu iskola megalapítója és nem valami showman).
Kérdező neked meg a jujutsu-t tudom ajánlani általában kevés baj van az oktatásával.
köszönjük Neutron!
még csak a felét néztem meg, de írnom kell.. 2:20 körül az első harcos, aki valóban a támadás elől tért ki. párszor ő is bemozdult, de már akkor látszott, hogy milyen érzékeny a mester kisugárzására. nem is volt meglepő, hogy ő kitért. most nézem a későbbieket :)
Nincs probléma a ninjutsu edzésekkel? Az egyik gyerekkori haverommal el akartunk menni. Én sajnos sérülés miatt kihagytam az edzést ő lement egyre. Kihívta a mester (oktató)technika bemutatására, egyenes ütés elleni védekezés. Nos telibe nyomta az oktató orrát, de még csak nem is teljes sebességgel ütött. Az volt az indok hogy ők nem így ütnek egyenest. Ezért nem is számított rá.
Jó videó de gondolom az első 2 percben levő emberek sem 2-3 éve csinálják. Mégis rendre fejbe csapta őket a mester.
Remélem érted mire célzok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!