Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen keleti küzdősportot,...

Milyen keleti küzdősportot, harcművészetet ajánlotok (Debrecen)?

Figyelt kérdés

2méter magas, vékony testalkatú 26/F vagyok. Eddig komolyabban nem sportoltam viszont most felkeltették az érdeklődésem a harcművészetek (azon belül is leginkább a kung-fu). Elsősorban nem önvédelmi célból, hanem a mozgás miatt érdekelne, na meg azért mert tetszik a keleti harcművészet sajátos világa.

Wing Tsun-t kerestem itt Debrecenben, de sokan lehúzósnak és eleve drágának tartják + változó minőségűnek a tanárokat. Tudtok esetleg ajánlani valamit itt Debrecenben?

2011. júl. 30. 12:48
 1/3 anonim ***** válasza:

2 méteresen szerintem menj kick boxolni.

A hosszú kezeid-lábaid,hosszabb ütő-rúgó táv hatalmas előnyt jelentek majd,ha megtanulod használni őket.

2011. júl. 30. 17:19
 2/3 A kérdező kommentje:
hmm, nem is rossz ötlet. Ráadásul hatékonynak is látszik. Csak a kultúrát hiányolom a kick-boxból kicsit... Mármint hogy nem olyan "ősi", mint a kung-fu.
2011. aug. 1. 00:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Európában még mindig nagyobb a kultúrája a kick boxnak,mint a kung funak,ezért normális edzést is előbb találsz belőle.

Míg kung fu edzésből simán kifoghatsz,valami önjelölt bohócot.

Ebből következik,hogy stílustól függetlenül az edző személye a lényeg elsősorban,bár tartom magam ahhoz,hogy valamilyen szinten a test alkathoz illő típust érdemes választani.

A wt meg wc nem a köríves rúgásokról híres,hanem pont fordítva,közelharc stílusok,ahol nem tudod kiaknázni maximálisan a hosszú adottságaidat.

És a kb edzés sokkal aktívabb is,jó állóképességed ad,míg a wt-ben lassított felvételben gyakorolnak,egy csepp izzadság nélkül.

2011. aug. 1. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!