Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen harcművészetet ajánlotok?

Milyen harcművészetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,

shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!

2011. nov. 21. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ha 12 éves vagy, ne rögtön a kés elleni harcot akard megtanulni. Előbb nyomj le 7-8 évet vmilyen HM stílusban! És még azután is óvatosan a késsel!!!
2011. nov. 24. 10:58
 22/76 A kérdező kommentje:
A krav magáról sokat hallottam már,különböző véleményeket.A krav maga mint minden más,lehet jó vagy rossz ez edzőtől függ.Viszont Magyarországon még nagyon kezdetleges a krav maga oktatás.Az én közelembe lévő edző például G 3-as szintű.Ez alapjába véve elég kicsi,ahhoz képest hogy van P 5-s szint is.Tehát nem maga a stílus a rossz csak még nagyon kezdetleges az oktatás itt.Utolsónak üzenem:a késharcra fel kell készülni,ha 12 vagyok ha 20 éves.Aki késsel támadja meg az embert azt nem fogja érdekelni hány éves.Ezért kellene megtanulni ellene védekezni.Csak ennyi lenne a hozzáfűznivalóm.
2011. nov. 25. 14:39
 23/76 anonim ***** válasza:

Lehet a kicsihuszár leszól majd, de én akkor is leírom:

Külföldön szinte e.talán nincs krav maga, tehát Mo. még mindig előrébb tart. De mivel a második vh körül alakult meg, persze, hogy még nincs akkora hagyománya, mint egy több ezer éves harcművészetnek. A krav egyébként sem harcművészet, hanem önvédelmi rendszer. Nem az a lényege, hogy szép legyen, vagy mozgáskultúrája legyen, hanem hogy hatásos legyen.

A g3-as szint amúgy nem rossz, HA (és itt a hangsúly) jó az instruktor. Ezeket a szintvizsgákat nem olyan könnyű letenni, az elején még igen, amíg az alapok vannak. Barátom g2-es instruktor, és mondta, hogy elég apróságokon is meg lehet bukni. (ő pl egyszer azon, hogy nem volt elég agresszív). De a kezdő p1-4 szinteken amúgy sem azt mondják, hogy na menjél, és hívjál ki mindenkit magad ellen. Hanem, hogyha teheted, kerülj mindent veszélyes szitut (pl ha valaki késsel fenyeget inkább ad neki a mobilod, mivel az nem ér annyit, mint az életed), de ha minden kötél szakad és már megtámadtak, akkor alkalmazd, amit tudsz.

Tudom, hogy sokak szerint a krav hatástalan, meg hülyeség. Erre csak azt tudom mondani, hogy menjen, és próbáljon megverni egy instruktort. (gondolom aki fikázott, valszeg tanult valamit, hogy ennyire verte a mellét, hogy sz.rt sem ér). Én voltam kezdő edzésen, és láttam haladókat is, olyan sosincs, hogy csak tessék-lássék módon érnek egymáshoz. Ha fojtás van, akkor rendesen fojtanak, ha ütnek-rúgnak, akkor rendesen, ha elbambultál megszívod. (Engem vágtak már orrba, állon, szájon, néha olyan véraláfutásaim voltak, hogy anyukám nem akart elengedni, és én lány vagyok, szóval az sincs, hogy kivételeznek valakivel a neme miatt. Mivel ilyen az utcán sincs.) Barátom mesélte, hogy különböző szituációkat is kipróbáltak, küzdöttek már részegen, hogy felmérjék az milyen, rendes késekkel a gumikések helyett, hogy egyáltalán tudják milyen az az érzés, amikor ezzel nézel szembe, milyen ha váratlanul jön az ütés, és bekapod, és utána kell küzdened.

Lehet máshol sz.r a krav maga oktatás, én az ő csoportjukból egy instruktorral sem szeretnék szembekerülni.

És azt is hozzátenném, (ezt ő mondta) hogy aki mondjuk 15-20 éven át űz egy rendes harcművészeti sportot, ami főleg küzdelemre épül, szóval eljut egy igazi mester szintre, az valszeg le tudja gyűrni a krav instrruktort is. Viszont nekem nincs fölösleges 20 évem eljutni egy mester szintre, és nem is lesz soha olyan fizikumom. Jó kravossá válni elég pár év, ha valaki kitartó és rendesen gyakorol.

2011. nov. 25. 20:16
 24/76 anonim ***** válasza:
"Utolsónak üzenem:a késharcra fel kell készülni,ha 12 vagyok ha 20 éves.Aki késsel támadja meg az embert azt nem fogja érdekelni hány éves.Ezért kellene megtanulni ellene védekezni." Igen, csak nem ezzel kellene kezdeni, hanem a kályhától kéne elindulni! Képzett, harcművész felnőttek se nagyon szívesen vállalnak be egy késes támadó elleni védekezést.
2011. nov. 25. 20:47
 25/76 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek,hogy goromba voltam.Nem állt szándékomban,de ezen már nem tudok változtatni.Én,nem szóltam le a krav magát,elnézést hogy olyan stílusba adtam elő.Tudom,hogy nem egyből a késharccal kell kezdeni,hanem az alapokkal.Én csak azt mondtam(vagyis szerettem volna mondani)hogy egyszer ezt meg szeretném tanulni.Bocsánat,rosszul fogalmaztam,amit mondtam azt rosszul mondtam.De,mindenki maga dönti el mit szeretne.Én azt szeretném megtanulni.Elnézést kérek még egyszer a stílusomért!
2011. nov. 25. 20:57
 26/76 anonim ***** válasza:
0%

20:16

nem akarom leszólni a nőket, de egy lány szava azért, mert elbűvölte a kravmaga semmit sem ér. egyszerűen nincs igazad amikor azt mondod hogy hatékony.

ez esetben a 12 éves kérdezőnek van igaza. szimplán tájékozottabb emberek véleményét hallotta, és a saját tudásává fogatta mások ismereteit.

lehet valóban van jó krav edzés, pl. ha egy jitsu mester oktat.. és jól hangzik amiket írtál, hogy nem csak gumikésekkel gyakorolnak, de be kell látni, az izraeliek össze akartak lopkodni ismeretlen harcművészetekből elemeket, és sza.rul csinálták.

az orosz systema is ilyesmi, csak oda tettek be saját anyagot is (sambo) plusz jól csinálták, és tényleg halálos lett. ezt olyan embertől tudom, aki jár ki ruszkiba, és gyakorolt kint sambo-t is és systemá-t is.

plusz neki több tapasztalata van a kravval mint pl. nekem, de ha ő gyengének és nem elég hatékonynak ítéli meg, akkor az egyszerűen többet ér mint egy nő meglátása, aki kevésbé ért az erőszakhoz, harchoz mint egy 10-15 éve keményen edző, késharchoz is értő harcművész.

tehát lehet szeretni, tisztelni a rendszert, de nem árt tudni hogy a valóságban sokkal keményebb és veszélyesebb dolgok vannak, mint amit ilyen helyeken gyakorolnak.

2011. nov. 25. 21:00
 27/76 anonim ***** válasza:
0%
*fogadta :) elgépelés.
2011. nov. 25. 21:01
 28/76 anonim ***** válasza:

De figyelj, most gondold már végig!

Akiről te beszélsz, az 10-15 éve (!!!) csinálja, és tanult késharcot, ezen kívül egy orosz önvédelmi sportot (?), ha jól értem (erről nem hallottam, bocsánat). Ő NYÍLVÁN jobb.

De vegyél egy akármilyen átlagos fiút/lányt, akinek még a tornaóra is fárasztó. Ezek ütni nem tudnak, semmit. Ha csak odamegy hozzájuk bárki, aki életében párszor már verekedett, akárcsak az utcán, kés nélkül, még puszta kézzel is elbánik velük.

Ezzel szemben ne mondjad már, hogy ugyanilyen hatástalan ha valaki kravozik. Lehet, hogy őt is elverik, persze, nincs kizárva, de akkor sem ugyanolyan full nulla esélyekkel indul. Különben meg fentebb írtam, hogy kravos ismerőseimet támadták már meg és ki tudták védeni! Nyilván ha 8-an rontanak rá ugyanarra az emberre akkor nem tud mit tenni, és még ezer meg olyan szituáció van, amikor nem lehet mit tenni. De ha működött a technika, megvédték magukat, akkor hogy lenne már hatástalan? De most komolyan, minden élcelődés nélkül.

Vagy te, hogy gondoltad, mondjuk egy 25 éve sportoló harcművész mester simánlazán megállja a helyét 5-6 profi késelővel szemben, csak azért mert az valami "hatékony" sport? Vagy ha tíz méterről ráfognak egy fegyvert és tarkón lövik akkor védi a csí...?

Én elhiszem, hogy van a kravnál biztos sokkal durvább meg hatékonyabb sport is, de attól még ez sem egy rakás sz.ar.

2011. nov. 25. 23:52
 29/76 anonim ***** válasza:
0%

ha van nála olyan ami egyértelműen jobb, akkor de, közelít (egy kis túlzással) a rakás sz.ar felé.

aki gyenge, annak különösen hatékony dolgokat kellene tanulnia, pont azért mert gyenge. legyen szélsőséges a példám: ha valaki krav helyett ökölvívni megy, akkor csak ütni tanul és a legösztönösebb védekezést, de azt jól.

8 késes lehet még egy mesternek is sok. bár aki lazán tördeli a csuklókat és elég jó, egy wudang mesteren meg sem lepődnék ha megölne ennyi embert, bár ez már nem a földi szint. ide még nekem is gyakorolnom kell... de mennyit..

tarkónlövős.. hát, ha az emberre fegyvert fognak, azért legyünk életszerűek, csak be tudsz rántani 1 embert magad elé, aki (fegyvertől függ) tompít az ólmon, aztán a lőfegyver ellen is van esélyed, persze csak ha te már évek óta azzal foglalkozol hogy megfelelő pozícióba kerülj és hatékonyan gyilkos csapást mérj. de ezek nem olyan különleges dolgok, jobb helyeken.

tehát csak azért kravozni, mert jobb mint a semmi (mint a képzetlenség) ez.. közhely. van pesten egy rakás Wing Chun edzés, az is az önvédelmet célozza meg, nem is rosszul mert elég jó támadásai vannak. mármint ha nem figyel az ember akkor rohadt jó támadásai.

krav és önvédelem: ismerősöd megvédte magát.

nekem tudod mi kellett hogy megvédjem magam pesten, egy balf.asz fegyvertelen és amúgy teljesen átlagos (tehát gyenge) embertől? szólt össze vissza valamit a porbafingó nyelvén, nem érdekelt, ezen berágott, meg is ütött, és én továbbra sem szólaltam meg. na, mondhatnám, hogy az én stílusom ennyire erős, csak a chí-mmel elijesztettem :D mekkora sztori. nem azt mondom hogy ismerősödnek is csak ennyi dolga volt, de azért vannak támadások, amik inkább viccek.. csak utcán én nem vagyok túl vevő a humorra.

2011. nov. 26. 09:37
 30/76 anonim ***** válasza:

Az igen! Aczél te aztán nagyon tapasztalt vagy! Iszom bölcsességed. Nőknek semmi köze az erőszakhoz... Meg egy nő szava semmit nem ér ilyen téren :D. Plusz ott a barátod aki kint volt oroszban 15 éve ezzel foglalkozik. Önvédelmet tanulni 15 évig kell h megvédd magad???? 12 éves gyerek tanul 15 évig akkor 27 évesen nagyon kemény lesz.

A Krav Maga sz.r. Végül is csak pár állam hadseregében oktatják :). Systema ölés. Semmi más. Az önvédelem ölésről szól?

Irsz olyanokat h utcán egy boxolóra fogadsz mint egy Kravosra. Én meg azt mondom h amikor föláll egyből tökön rúgom elrúgom a térdét és megyek haza.

Önvédelmi rendszer lényege h nincsenek szabályok. Ölni akarsz? Systema nagyon jó. Késharcot akarsz és botot? Kali a te választásod.(Megjegyzem kali csak és kizárolag belharc szóval itt sincs igazad teljesen mert Kali a nagyon jó reflexekre megy rá de az a baj h egy küzdelem nem a belharcban kezdődik, hanem rugótávon kívül.

Önvédelmet szeretnél ami tradicionális? Wing Tsun. Csak ott a probléma hogy meghalt a mester és ugye a mester tudta a legjobban ez így tökéletes nem fejlődik sehova.

Ha önvédelmet akarsz amit rendszeresen tesztelnek (Izraelben kicsit több az erőszakos cselekmény mint máshol) akkor pedig Krav Maga.

De a legfontosabb hogy TE menj el próbáld ki ne pedig az idiótákra hallgass akik haverjának a barátnőjének az anyjának az unókatestvérétől hallották hogy ez sz.r vagy az sz.r.

2011. nov. 26. 18:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!