Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen harcművészetet ajánlotok?

Milyen harcművészetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,

shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!

2011. nov. 21. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:

A pisztoly technikák a jutsunak is részét képezik a lőfegyverek jó pár száz éve elterjedtek (a jutsu egyébként is a fegyverre a kéz meghosszabbításaként tekint így akkor is fejleszted a fegyver elleni védekezést, ha pusztakézzel küzdesz), a gépkarabély valóban nem, akár a krav magások is kitalálhatták bár tudtommal a második világháborúban fejlesztették ki és a gépkarabély? azzal nehéz rohangálni, inkább géppisztoly, de nem kötök bele minden észleltben korábban kifejlődött és a közelharc a hadseregekben már a kezdetektől koncentrált erre.

Aláírom, hogy nagy a valószínűsége, hogy beszedsz egy két vágást, DE ha azt sulykolják beléd, hogy minden lehetőségben megvágnak akkor meg fognak vágni.

Szerintem amíg egy vita nem megy egymás anyázásába addig nincs semmi baj vele sokat lehet belőle tanulni.

2011. nov. 26. 20:43
 42/76 anonim ***** válasza:
0%

lehet arctalanul nincs nagy szavam a Kravos ellen, de én meg azt mondom, hogy inkább nyomjanak otthon egy erősítőedzést, kidobott 1,5 óra + utazás helyett.

kérdezzünk rá Krav edzésen.. persze, akik itt írnak, 6-8 vagy még több éve komoly harcművészeti képzés alatt vannak, és egy számunkra gyerek kravmagással fogunk konzultálni. aki önvédelemről beszél.. mennyire rosszak voltak ezek az önvédelmes érvek az írásomra?

" Önvédelmet tanulni 15 évig kell h megvédd magad"

meg ez: "A Krav Maga sz.r. Végül is csak pár állam hadseregében oktatják" mióta lettek a katonák túlképzett iq betyárok, akiknek a legkomolyabb a tréningje? talán, speciális alakulatoknak, nem tagadom. tudod mi a krav? az aminek a hiányosságai miatt levágják az arabok a katonákat. és ez már nem a civil magyar téma, hanem az amcsi katonai vonal..

önvédelem pedig nem létezik! ha valamit erre építenek, akkor rég halottak. ha úgy hozza a sors, hogy én megtámadlak, függetlenül az erőkülönbségtől, én már senkit sem fogok azért megtámadni, hogy megfenyegessem, mert nem értek egyet a céltalan vagy fenyegető erőszakkal. ha te neked annyi lesz a trükköd, hogy tökön akarsz rúgni, és kinyomni a szemem, akkor vészesen rossz esélyeid lesznek, meg fogsz halni. és nálam vannak veszélyesebb emberek. veszélyesebbek, mert amíg én nálam az életben nem fog előfordulni, hogy gyenge embereket támadgatok (ennél több a büszkeségem, gerincem stb.) addig vannak akik ezt megteszik. és ha valaki nem tud harcművészként fellépni, nem tud úgy szembeállni vele, hogy elpusztítja, akkor nagyon lecsökkennek az esélyei.

még ha ártani akarsz, akkor sem könnyű kárt tenni egy embereben, amennyiben az tud védekezni. a szemeket és a heréket nagyon jól lehet védeni is, attól még hogy valaki támadó, nem jelenti azt hogy nincs védelme.

leírtam a legnagyobb elvi problémámat, de vallási dolgokba nem mennék bele. mert igen, azt egy vallásnak tartom, hogy pl. egy nő 1-2 férfi ellen valóban meg tudná védeni magát kravmagával a fegyvertárában. a wingtsun már koppintás, de pl. a wing chun továbbra is egy igen hatékony önvédelem, de már harcművészetekhez is felérő szinten. a kalit pedig magam is nagy tiszteletben tartom, na azzal a tudással sem féltenék egy embert. de lássuk meg a különbséget kali és krav között.

2011. nov. 26. 22:23
 43/76 anonim ***** válasza:

"Nem célom meggyőzni csak attól, hogy valamit nem tudsz beleilleszteni a világképedbe még létezik. Hallottál már a női megérzésről?"

Ne haragudj, ez ilyen Nők Lapja Cafe-ba való baromság. Nem az én világképemről van szó, de addig, amíg tényszerű, kísérletileg alátámasztott bizonyítékokat nem csatolnak a mindenféle, légbőlkapott, olvasott stb. állításaikhoz, addig ez komolytalan hitvita marad. Vagy netán, te már ezt tapasztaltad, és a nagyvilág elé tártad ez irányú "kutatásaidat" ?

2011. nov. 26. 22:29
 44/76 anonim ***** válasza:

Kérdezem Kali mit csinál ha nincs nála se kés se bot? :) + azokat elő is kell ám venni.

Másik része nekem kifejezetten tetszik hogy harcmüvészetről beszélsz. Az utcai támadók hány % űz vmi harcmüvészetet? Szerinted ki fog megtámadni az utcán? Egy harcművész vagy egy random idióta.

Másik kérdésem a következő. Attól hogy te vmit komolyan csinálsz még nem lehet hogy egy nálad fiatalabb kevesebb tapasztalattal rendelkező egyén egyszerűen abból fakadóan mert vagy intelligensebb vagy csak a világszemlélete miatt tud olyan érveket felhozni amivel nem tudsz szembeszállni egy vitában?

Miért ne lehetne egy kölyök instruktorral leülni vitatkozni a témáról?

Amit te mondasz az konkrétan az h mivel te vagy az idősebb te vagy az okosabb is. Márpedig ez nem feltétlen igaz. Ezen a vonalon elindulva még mindig kőkerék lenne :).

Ja és kérlek az érveimre reagálj ne pedig azt hangoztasd h a nagy harcművészet mennyire isten a krav meg szar :).

2011. nov. 26. 23:39
 45/76 anonim ***** válasza:

jogos. az érveidre fogok reagálni.

én sem vagyok öreg, nem korhoz kötöm az intelligenciát, az a mondatom megtévesztő volt. mindegy.

kali-ról: én nem is vagyok késharcos. csak tudom hogy egy jet kali-s ismerősöm le tudna vágni mint desznyót.. ettől még fegyvert csak pusztakezes alapok után ajánlok mindenkinek. ez a jet kali-s srácnál sincs másképp, neki is megvan a pusztakezes alapja. természetesen.

le lehet ülni fiatalabb és idősebb instruktorral is beszélni, megvitatni dolgokat, de mivel én a harcművészetek oldaláról közelítem az erőszakot, nálam jóval idősebb és tapasztaltabb mesterektől tanulok (akik szintén nem önVÉDELEMMEL foglalkoztak) így abszolút módon látom a dolgokat. abszolút látásmóddal pedig egy harctechnikailag nem képzett ember nem igazán támadó. valaki aki évek óta nem gyakorolja a technikáit, nem tanul alkalmazkodni egy másik ember mozgásához, nincsenek 1000x begyakorolt mozdulatai, 1000x szétvert teste stb. az vajmi keveset és egy képzett ember ellen. mondhatnám hogy kis csótány. persze egy kravmagás nőnek nem is kell komolyabb rosszakaró, nyilván örül ha egy ilyen ellen kihúzza valahogy, és szép is ha megússza (jeee) csak a veszélyt nem ezek az emberek jelentik. az igazán problémások - gyakorlott késelők, több fős bandák, helyi erőszaktevők - már képesek lennének át is vágni az ember torkát, na azt mondom ilyen esetben már a röhögésen túl figyelni is kell, ha túl akarja élni az ember. ha nem, akkor nagyszerű alkalom a halálra, mert sajnos utcán tényleg van hogy nem viccelnek.

2011. nov. 26. 23:58
 46/76 anonim ***** válasza:

Ja egyébként aki kételkedik a hatodik érzékben vagy valami hasonlóban annak ajánlom hogy nézze meg a szuperhősök napjainkban sorozatot. Van egy japán kardművész aki kettévágott egy repülő airsoft lövedéket miközben rálőtték. Szóval azért vannak durva dolgok a harcművészek között :).

Más kérdés h utcán nem ilyenek támadnak meg. Harcművészet elsajátítása 8-10 év minimum. Az önvédelemnél erre nincs idő. Mások az elvárások nincs mögötte chi és spiritualitás.

2011. nov. 27. 00:13
 47/76 anonim ***** válasza:

Hiszed vagy sem kravon is vannak sérülések. Csak hogy párat említsek... Törött borda, szegycsont, törött fog, mellkas, combcsont felmozdulása a medencébe... A zúzódásokat nem is említem. Mi is gyakorlunk rendszeresen. Egyébként eljutottunk oda amit én is mondok. Harcművészetet tanulsz más a felfogásod egy támadásról az önvédelemről.

Az utcán nem kali mesterek képzett bunyósok kötözködnek és támadnak meg embereket. Már maga az hogy tudod milyen sérülékeny a test, milyen könnyű megölni vkit, milyen sokfajta és milyen szemét támadások léteznek visszafogó tényező h ne keresd a bajt :).

Az önvédelem viszont pont ott kezdődik hogy az ilyenekre készít fel. A krav maga előnye annál inkább kisebb minél képzettebb a támadó. (Pl brazil jitsu vs Krav földön... Tudunk meglepetést okozni de szinte 100% h a jitsu jön ki jobban.)

De amit mondtam ezt ki is lehet használni. Egy boxoló főleg ha sportszerüen csinálja bele van nevelve h ne használd a lábad és nem is védi az alsó testét. Ezeket a Krav kihasználja.

Egy boxolóval nem állunk le boxolni egy jitsussal nem állunk le földön bohóckodni.

2011. nov. 27. 00:31
 48/76 anonim ***** válasza:

a Japán jitsu továbbra is harcművészet, aikido és jitsu elemek vannak a kravban. én egy jitsussal (a helyetekben) semmilyen harcba nem bocsátkoznék.

utcán pedig lehet hogy nem kali mesterrel kerülsz szembe, de szerintem egy gyakorlott késelő ugyan úgy széjjel tudna vagdosni, mert ilyenek már vannak.

persze könnyebb a részeg erőszakoskodó ellen védekezni, aki az állításom szerint nem is jelent fenyegetést, de valaki aki józan, és vérre szomjazik még ha csak egy ember akkor is más szint. mert nem fogja hagyni hogy csak úgy elkapják a kezét, oszt elvegyék a kését.

mi is jut eszembe.. ja igen, a Késes Krisz mesélte hogy az ő edzése után jönnek a kravosok (bérlik a termet) és kihívta az instruktor. tök mindegy hogy ő tényleg ért a késhez, ha az instruktor nem fut el utcán (mégpedig gyakorlás közben nem futott el) 10-ből 11-szer le lett vágva.

2011. nov. 27. 08:48
 49/76 anonim ***** válasza:

Hozzánk is jött le kalis hogy márpedig a technikánk nem működik. Felvette a maszkot h rendesen meg tudja ütni az edzőm. 3 támadásból mind3szor elterült. Urban legend mindenhol van, de én inkább annak hiszek amit látok nem pedig annak amit vki mesél az interneten :).

Én továbbra is azt mondom h menjen el és próbálja ki aztán amelyik tetszik neki azt csinálja.

2011. nov. 27. 17:06
 50/76 anonim ***** válasza:

persze, végül is a "tetszik" szoros összefüggésben van a hatékonysággal.

amit utoljára írtál amúgy legalább jól hangzik. hogy tudtak alkalmazni kravos technikát, ez van olyan szinten mint amiket eddig mi írtunk ellenérvként, ellenpéldaként.

2011. nov. 27. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!