Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen harcművészetet ajánlotok?

Milyen harcművészetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,

shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!

2011. nov. 21. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:

Aczél számára én még annyit fűznék hozzá, hogyha ennyire harcművészet párti, akkor valszeg ők egészen mást tanultak, mint én.

Wushun - ami ugye szerinted tömény gyilkolásra van kitalálva - mi azt tanultuk meg az alapokon és formagyakorlatokon túl, hogy tiszteld a mestereidet, tisztelt az edzőtársaidat, a helyet ahol edzel, és fegyvereidet (nálunk szablya, kétélű kard, hosszúbot és lánc van, - amikkel további formagyakorlatokat tanultunk, nem harcolni - nem kés vagy pisztoly), tisztelj minden vallást, és más kultúrákat, legyél alázatos, és törekedj a mértékletességre. "Amitabha"-val köszönünk egymásnak, melynek jelentése:végtelen fény/élet. Akármennyire vered a melled a harcművészetekre, pont a lényegét nem sikerült szerintem felfognod, vagy nagyon fogalmad sincs a wushuról (nem ismerek más harcművészeteket, lehet ott ilyesmiről nincs szó). Minket az edzőnk biztos, hogy nem arra tanított, hogy gyilkoljunk és sz.rba se vegyünk más kultúrákat vagy küzdősportokat/önvédelmi rendszereket. (Neked még sosem mondták, hogy soha ne becsüld le az ellenséged?)

És ezért is csinálom, mert TETSZIK, tetszik a shaolin wushu mentalitása, a formák, a fegyveres formák, hogy olyan értelemben sport, hogy egészségmegőrző és fitten tart. De nálunk nincs küzdelem, (azt mondtam, hogy az a sanda, ami bunyó) se haver-haver ellen, semmilyen.

2011. nov. 27. 22:34
 52/76 anonim ***** válasza:
0%

lesz.arom az ellenségem, és az ellenségem stílusát. azért az ellenségem, mert meg fog halni.

de mondd el egy több 1000 éves véres történetű stílusról, hogy annak az alapja a tisztelet.. a véleményedet persze tisztelem, de inkább csak úgy távolból.

jó hogy az ember a harcművészetekkel megtalálhatja a lelki békéjét, sőt akár az élete értelmét, egészséget stb.. tudod miért? mert a harcművészek értették meg, hogy mennyi szenvedést okoz az erőszak. mert értettek a gyilkoláshoz. ennyi.

és tisztelek én más stílusokat is, csak nem értem miért, ha kevésbé hatékony.. semmi értelme. szerintem az bőven elég, ha békében együtt élünk, és formálisan megadjuk a tiszteletet, de nem hogy még komolyan is gondoljam, és harcművészet edzésen ez legyen a legkomolyabb lecke..

ilyenek miatt vannak az olyan kérdések, mint a napokban a Nagykanizsai srác, aki (nem egészen alaptalanul) leszólta a harcművészeteket, küzdősportokat, mert azok a való életben, utcán semmit sem érnek. és amíg úgy tanítják, hogy egy harcművész nem ért a közelharchoz, addig részben igaza is lesz..

2011. nov. 27. 22:42
 53/76 anonim ***** válasza:
11%

Látom itt nagyon sok embernek (tisztelet a kivételnek), iszonyúan kevés fogalma van a valós igazi harcról.

Hogy miért sz@r a krav maga?? Ezt leírták többször többen is jól. Csak annyit tennék hozzá, ha már a késes támadások is szóba jöttek, hogy amit krav magán tanultok késhárításokat azok TELJESEN SZ@ROK!!! NEM JÓ EGYIK SEM SEMMIRE!!!!

Hogy miért? Ez marha egyszerű. Utcán nem úgy fognak késsel támadni az emberek mint ahogy defendo és krav maga edzésen gyakoroltok.

http://www.youtube.com/watch?v=fIx6l7GEYZY

A videón látható krav maga késelhárításos technikákat el lehet felejteni! Mert utcán senki sem így szúr, nem így késelnek. Ez KAMU ami a videón van, rengeteg hiba van a technikákban amit az ürge mutat a videón!

Hogy miért nem működik. Írok egy példát és mindjárt leesik a tantusz.

Ahoz hogy profi motorkerékpár versenyző legyél, mi az első teendő?

1. Vásárolsz magadnak egy profi versenymotort

2. Vagy előbb megtanulsz biciklizni, majd utána lerakod motorra a jogosítványt.

Na és pont itt a lényeg! Ahhoz, hogy egy ember pusztakézzel megtanuljon kést hárítani, ahhoz előbb ismernie kell magát a késelést. Magyarul ELŐBB késelni kell megtanulni! Fegyveres támadó ellen 3 féleképpen lehet védekezni.

1. Elfutsz (krav maga oktatóknak és tanítványaiknak erősen ajánlom)

2. Fegyverrel harcolsz ellene

3. Amennyiben járatos vagy a fegyveresharcban és nincs fegyvered, akkor pusztakézzel hárítasz, felkészülve arra, hogy 100% hogy valamilyen kisebb mértékben Te is megsérülsz.

Na most az utca azért is brutális, mert tegyük fel a példa kedvéért: Támad rád egy késes fazon aki látja rajtad, hogy nem vagy egy egyszerű eset. Te sikeresen elkapod a támadó kezét, amiben a kést tartja. És neked ez lesz a végzeted! Mert elővesz egy másikat sunyiban és azzal bök le! Ezt "csalikésnek" hívják, és higyjétek el, ezt az utcai bűnözők nagyon is jól ismerik (Régi trükk ám, csak szinte senki sem ismeri). Ezt nem oktatják krav magán, mert ez ellen nem is lehet pusztakézzel sehogysem védekezni, csak fegyverrel. És bizony a cigók sem egy késsel járnak! Bár a cigányok nem tanulnak késharcot, sem kalit sem ilyen jellegű harcművészetet, DE! Gyakorolnak magukban (bár technikájuk nincs, de ügyesednek és a mozgáskoordinációjuk összeforr egy idő után, és ez már bőven ELÉG!), és ez bizony már elég egy sima olyan ember ellen, aki csak pusztakézzel tud bunyózni! Lehetsz Te feketeöves mester vagy K1 bajnok, akkor is le fog szúrni!

Mivel a krav maga oktatók nem tudnak késelni egy kicsit sem így a kés elleni védekező technikáik sem működnek! Lehet itt jönni ilyen dumákkal, hogy: " A krav maga oktatómat megtámadta 2 cigány késsel és ő leverte őket."

Aha...persze.. XD A fogtündérben is hisztek??

Ha egy profi FEGYVERTELEN késharc mestert támad meg utcán egy képzetlen késes támadó, akkor ugyan a késharc mester pusztakézzel lefegyverezni a támadót, de megsérül így is úgyis! Sérülés nélkül nem lehet megúszni! A képzetlen késelőnél van a nagyobb előny így is! Ráadásul neki nem is kell védekezésre kényszerülnie (legalább is az elején nem igazán).

A sambo és a systhema azért hatékony pusztakézzel a kés ellen is, mert a sambo és a systhema szerves része a késelés megtanulása! Ők előbb késelni tanulnak meg és utána védekezni ellene! A krav maga és a defendo pedig ezért rossz, mert ott csak a kamu kézkicsavarós marhaságokat tanuljátok! Természetesen azok az izraeli katonai krav maga kiképzőtisztek akik ismernek a krav maga-n kívül késes harcművészetet azok, hatékonyan feltudnak lépni egy késes támadó ellen. De itt a magyar krav maga és defendo oktatók 98%-a eltakarodhat a francba, mert KAMU amit tanít!

Ennyi! Sokan bedőlnek a zsidó marketingnek. :D

Késes Krisz

2011. nov. 28. 09:02
 54/76 anonim ***** válasza:

Nincs kedvem belemenni több Krav Maga szervezet van. Lehet belekötni leszólni de az egyik legjobb a KMG. Ez amit linkeltél nem csoda h nem tetszik. Mivel nem pontosan így van a technika :). Csak pár dolog, nem üt az elején amikor kés kontrollra megy szimplán csak alányúl amikor a támadó akár visszafele is húzhatja a kezét etc...

Rengeteg fos videó van a neten ne arról ítéljetek már...

Csalikést meg talán azért nem mondanak a Krav oktatók mert ha megvan a kés fölött a kontroll 0-24ben ütik rugják a támadót legtöbbször. Vegyél már elő nekem úgy egy kést h egyik kezed le van fogva és kapod a töködre, fejedre, füledre, térdedre, etc... a támadásokat.

Nem tökéletes a Krav de azért nem olyan szar mint ahogy beállítják itt egyesek. Sőt tovább megyek nem minden oktató ugyanolyan :) Talán vannak olyan krav edzések ahol megtanulsz késsel is bánni elmondják az alapokat tartásokat párnán gyakorolsz majd társ ellen...

Ráadásul a megjegyzésedből nekem az jön le h nem igazán próbáltad még ki a Krav Magát.

Egyáltalán nem csavargatjuk a támadó kezét és semmi ehhez hasonlót nem művelünk addig, amíg nem kapott már eleget.

2011. nov. 28. 11:55
 55/76 anonim ***** válasza:

Szép videó és a támadód a valóságban hagyja, hogy szépen széttérdeld a gyomrát vagy a heréit? Mert én ösztönösen levédeném a térdeléseit a kezemmel és amíg szórakozik azzal, hogy megpróbál szétrúgni elég időm lenne kiszabadítani a késes kezemet, mert minden feszítésből ki lehet szabadulni amíg valamelyik fél mozgásban van.

Krisznek abban is igaza van, hogy egy tapasztalt késelő ritkán szúr így ez egy indulatszúrás egy tapasztalt késelő ellen jóval nehezebb harcolni, ha nem szerzel valami fegyvernek alkalmas eszközt (mert én se hordok magammal egy fegyverarzenált, de folyamatosan dolgozik az háttérben egy kereső szoftver ami felméri az ilyen lehetőségeket), esernyő, faág, kő, táska, vascső vagy akár egy ruhadarab és ezeket is inkább arra érdemes használni, hogy időt és lehetőséget nyerj a futáshoz.

2011. nov. 28. 14:02
 56/76 anonim ***** válasza:

Ez így van. Egyáltalán nem lehet mindenből szabadulni. Főleg nem akkor ha mozgásban vagyok. Másik dolog mint mondtam ez a videó számomra nem mérvadó. 3adik dolog "tapasztalt késes támadó" közül nem kevés így szúr. Hiszitek vagy sem az utcai késelések nagy része nem pontos éppen csak eret érő precíz nyaki v comb artéria vágásból áll. Vagy hónalj alászúrásból.

Mindegy szerencsére a net tele van tapasztalt utcai harcosokkal akik már rengetegszer tapasztaltak utcán kést és tudják hogy használják :). A statisztikai adatok meg csak humbuk és bakfitty.

Kb olyan mint a krav használhatatlan azért olyan magas az Israeli katonák halálozási aránya. Nem pedig a napi rendszerességű tűzharc és robbantások miatt. Az ellen bezzeg a harcművészet véd csak a a Krav nem.

A Valóságban ha befogod rendesen a könyökénél akkor igenis hagyja mert nem tud mit tenni. Mi a technikákat leteszteltük erőből a támadó izomból szúrt megpróbálta kitépni magát etc...

De részemről vége az értelmetlen vitának, sajnos vannak olyan krav oktatók akik nem kellenének, és ez nagyon rontja az összképet. De ugyanez van a harcművészetekkel is.

Mindenki saját szája íze szerint választja h miben hisz.

2011. nov. 28. 14:53
 57/76 anonim ***** válasza:
A feszítések működnek, de minden feszítésnek megvan a kontra technikája csak ezeket ilyen önvédelmi képzéseken nem nagyon tanítják. A kontra technikát amíg mozgás van addig bármikor meg lehet csinálni persze nem úgy, hogy kitéped a kezet, mert akkor könnyen eltörik a fenti videóban pl a könyököt. Ezzel azért nem ártana tisztában lenni. Az meg nem a mi hibánk, hogy jó krav instruktort nem láttunk még komoly harcművészeti múlt nélkül.
2011. nov. 28. 15:48
 58/76 anonim ***** válasza:
58%
Igen önvédelmi képzéseken nem oktatják de az utcán... Ott aztán mindneki ismeri és tuti hogy csak olyannal találkozol aki kijön mindenféle kontrollból és feszítésből..
2011. nov. 28. 17:18
 59/76 anonim ***** válasza:
0%

már nem akartam többet belepofázmánykolni a dolgokba, Krisz után (akinek nincs tapasztalata a kravról HÁHÁ jah, végül is.. nem ölte meg az instruktorokat, akkor az már nem is tapasztalat ha csak így "simán" nyert, és nem emberélet árán) deee szóval Kedves Neutronlovag, te még mindég félreérted a dolgokat. de megpróbálom leírni, hátha sikerülni fog..

itt nem az a lényeg, hogy komoly alapokat sajátíts el, hanem hogy minél gyorsabban látványos dolgokat tanulj, amit mások évtizedekig gyakorolnak hogy elsajátítsák, azt hipp-hopp pár hónap alatt "megtanulja" egy olyan emberKE aki se fizikailag, se idegileg nem képes alkalmazni azt mert nem harcművész. remélem így érthetőbb a lényeg.

2011. nov. 28. 18:45
 60/76 anonim ***** válasza:
Igazából arra voltam kíváncsi meddig megy el, de belátom menthetetlen.
2011. nov. 28. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!