Milyen harcművészetet ajánlotok?
Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,
shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!
Nem olvastam el minden választ, szóval:
Ha utcai önvédelemre akarsz valamit, akkor krav maga. (barátom instruktor, épp a napokban zúzott le 2 cigányt kb 1 ütésből és fel sem álltak utána) viszont a mellé kell valami szerintem, amitől izmosabb leszel. Erre jó a kettle bell, ha jól tudom, én speciál shaolin wushu kungfuzom, a mi edzőnk elég jó, de ez harcművészet, szóval ezzel nem fogsz tudni verekedni, de megizmosít, fitten tart, és ha érdekel maga a harcművészet világa, akkor jó. Ha érdekel vmelyik pontos helye írj egy üzit.
hát büszke lehetsz..
és még shaolin wushunak hívod amit csinálsz. beismered hogy azzal nem lehet verekedni, a kravmagát ajánlod aminek az elmúlt évszázadok során köze nem volt a gyilkoláshoz, mert nem is létezett, barátom lehet valamit máshogy értelmezel, mint mondjuk én.
jobb esetben úgy mondanám, hogy attól hogy a wushu gyilkolásra van, attól még lehet óvatosan (vitál pontok támadása nélkül) verekedésre is használni. arra inkább nem is gondolok tovább, hogy egy harcművészetre azt mondod, hogy az nem állja meg a helyét bármi nemű erőszakos helyzetben, mert ezzel sok ember halálát gyaláznád meg, inkább hagyjuk ezt a gondolatmenetet :)
23:15 Neked most mi bajod van?
Láttál már valaha wushu formagyakorlatot? http://www.youtube.com/watch?v=m_1B9RP7E3U&feature=related Tessék. Hogy ilyen szintre eljuss, nem elég 1-2 év. És ha neked jönnek késsel, nem tudod mit csinálj? Ez egy harcművészet. Benne van a nevében: művészet. De harcművészeti sportok közt is van különbség, a kungfu vmelyik ága pl kifejezetten bunyós.
A krav meg nem régi. És? Hatásos. A kérdező önvédelemmel kapcsolatban is kérdezett, olyan ismerősöm, aki nem szánta rá a fél életét egy harcművészetre, de éles helyzetben meg tudta védeni magát az kravozott esetleg thai boxolt. Egy 5 v. 6 évig karatéra járó ismerősömet pl simán elpi.csázták a cigányok, mert annyira sokkolta az éles helyzet. Van ilyen.
De amúgy se értelek mit akadsz ki. Mondtam egy véleményt, hogy szerintem mi a jó. Ez vagy felkelti az érdeklődését vagy sem. De legalább tud róla, hogy van ilyen is.
nem kell tudnia róla.
baromságot írsz a harcművészetekről, és ez kell ide? így is elég nagy tévhitek vannak az olyan értelmi fogyatékos nyomorékok miatt, akik azt hirdetik hogy karatét oktatnak, közben sz.art se tudnak. vannak kamukaratésok, igen, lövésük sincs a harcról, tény. nem is Karatésok. és ez más stílusokkal is így van, ez egy hungarikum. itt még a jó is sz.ar.
ettől függetlenül mit tud egy kravos? vettek pár technikát, azt betanítják pár hónap alatt oszt akkor ez hatékony? jah, egy férfi ezzel meg tud verni egy nőt, arra biztos elég. ismerek én is ezt-azt kravról, annyi mozgáskultúrájuk nincs mint egy boxolónak. harcelméletből képzettek mondjuk. jó esetben.
de ha egy pár éve kravozó ember meg akar fogni egy kést, azt garantálom hogy meg fog halni. mert azzal a gyakorlás rendszerrel, azokat a technikákat nem lehet hónapok, 1-2 év alatt megtanulni. mondjuk láttam már olyan technikákat is amiket semennyi idő alatt sem lehet megtanulni, mert nem egy bábuval küzd az ember.
csupán ennyi a problémám. de a lényeg a harcművészeti rész, hogy nem lehet normálisan leírni hogy a harcművészetek gyilkolásra vannak kialakítva, ilyen módon nyilván olyan rendszerek amik a hagyományos (lőfegyver nélküli) harcra a leghatékonyabbak.
[link] Ennyit a wushuról. És a shaolin sanda meg a shaolin wushu egymástól teljesen különböznek, külön is oktatják a kettőt.
Ha elismered, hogy van sz.ar karate oktató, akkor gondold már végig, hogy van sz.r krav oktató is. Gondolom te ilyennel találkoztál, vagy ilyenről hallottál.
Mindegy, én a tapasztalatoknak hiszek. Aszerint meg a krav hatásos.
Neutron!
milyen videó? :D
Wushus - verseny harcművészet? attól még a gyakorló gyilkolni tanul, tök mindegy hogy közben haver-haver szinten gyakorolnak-e, bár a versenyek sokszor tönkre teszik az egészet. de pl. Japánban nem. lehet Kínában sem. itthon ilyen ocsmány csak.
lehet hogy rossz krav edzőt ismerek. aha. meg mindenki. a Késes Krisz is gyenge kravossal gyakorolt, a boxoló haverja is, csak innen a fórumról 10 ember pont senki sem találkozott még valóban meggyőző kravmagával, ami nem csak a látványra épít. hát jó...
Izraelben biztos más. meg ha Neutron mondja, kell legyen jó krav oktató, aki már mondjuk x éve jutsuzik.. meg ha én elmegyek tanítani, akkor én is erős krav oktató leszek, de ugyan úgy azt fogom mondani hogy "ezt az alacsony szintű sza.rt!"
igen.. jitsu mester aki látta hogy krav néven többet lehet keresni.. ennyi.
amúgy jól mozog, szerintem bár nem ismerek Japán jujutsu mestereket, tehát nincs a "legjobbakhoz" pontos viszonyításom. de persze itt látszik hogy nagyon tudja a dolgát, bár én nem is várnék kevesebbet egy jitsustól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!