Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen harcművészetet ajánlotok?

Milyen harcművészetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Budapest XIX.kerületében lakok. 12 éves fiú vagyok.Testalkatilag vékony vagyok de nem túlzottan.Mit tudtok ajánlani?Amiket már kipróbáltam: kick-box,

shaolin wushu,wing tsun kung-fu.Fontos lenne hogy a lehető legközelebb legyen az edzőterem!

2011. nov. 21. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:

Miért szar a krav maga? Mert összelapátoltak egy hallom technikát és azt oktatják, de nincs semmi közös alap a technikákban ami valódi egységes rendszert alkotna. Azt aláírom, hogy megtaníthat egy két fogásra amit jól el lehet adni egy bizonyos szintig kis lökdösődés, kötözködés, de ha valaki tényleg meg akar támadni akkor oda kevés oda a valóban gyilkos ösztönök kellenek, hisz meg akarnak ölni az én szótáramban itt kezdődik a támadás.Legfeljebb a végén nem szúrod tarkón egy késsel, hanem megelégszel, hogy összetörted picit, hogy a jogos önvédelem határán belül mozogj.

És mi az, hogy egy harc rúgótávon kívül kezdődik és mit csinálsz, ha odamegyek hozzád megkérdezem mennyi az idő és a nyakadnak szegezek egy kést?

Nem véletlen, hogy a jó krav maga instruktorok magas szinten űznek egyéb harcművészeteket és azok alapjait tanítják krav maga néven pl Roy Elghanayan.

És az nem von le semmit egy harcrendszer értékéből, hogy az alapítója meghalt hisz vannak vezetők akik továbbviszik és fejlesztik a dolgot. És tudtommal a krav maga alapítója is halott vagy legalább 80 éves és 30 éven belül meghal.

2011. nov. 26. 19:21
 32/76 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de mondjam el a Krav Maga alapjait? Támadj vitális pontokat, ahol nem számít mekkora a támadó. hiába kétméteres izom állat ha nem védi a golyókat akkor ugyanúgy összeesik tőle mint te vagy én. Lehető legnagyobb védelem a legkisebb sérülés árán. Az összes késtechnikánál jó eséllyel megvágnak de nem mindegy hol.

Az meg hogy megkérdezed mennyi az idő nem kell olyan közel jönni hogy elő tudj venni egy rejtet fegyvert és a nyakamhoz szorítani mielőtt én bármit is reagálnék.

Ne haragudj de innen látszik hogy nem igazán kravoztál vagy ha igen az oktató nem fordított elég időt a magyarázatra. Van egy idővonal. Kezdődik ott h egyszerre sétálunk ugyanazon az utcán a vége pedig az h kést nyomsz a nyakamhoz.

Na ezen a vonalon nem csak te vagy hanem én is.

Ráadásul Kali sem pusztakezes védekezés kés ellen szóval itt is hibázik a gondolatmeneted.

De kérdésedre a választ megkaphatod egy krav maga edzésen :) Késes fenyegetés közelről nyak alatt :D.

Ja még vmi a videókhoz. Ha ismernétek a krav maga rendszerét és foglalkoznátok vele meg tudnátok mondani hogy a fent említett úriember mit vett a Kravból és mit a Jitsu-ból vagy más rendszerből.

Mivel én elég sokat foglalkoztam a Kravval ezért én látom azért hogy mikor kravozik mikor csinál mást :).

2011. nov. 26. 19:42
 33/76 anonim ***** válasza:

Elnézést a Kalis mondatért félreértelmeztem a hozzászólásodat. Szóval a lényeg hogy az idővonalon mindketten cselekszünk, remek példa, kérded mennyi az idő rántod elő a kést én meg ráblokkolok a csuklódra beverem az orrod belekapok a szemedbe és futok haza.

Plusz ez egy fenyegetés nem konkrét harc :). Ezt sem kéne elfelejteni hogy nem ugyanaz ha azt mondom h beverem az arcod, vagy pedig beverem az arcod és azt mondom hogy nem is én voltam :). Az egyik fenyegetés a másik támadás :D.

Theory craftingolni lehet de nem vezet sehova. Remek példa Simó Mihály videói a youtube-on ami jól nézz ki de látszik h sosem volt még tesztelve.

2011. nov. 26. 19:48
 34/76 anonim ***** válasza:

Azokban a videókban gyakorlatilag nincs semmi ami a jujutsu-ban nem lenne meg a jutsu meg egy tágabb fogalom kör. A kravos részeknél csak több látványos ütést/rúgást mutat be. Ahogy látom nem érezted meg, hogy az idő kérdés csak egy példa rengeteg módon tudok észrevétlenül közel kerülni valakihez amennyiben nem fejlesztette ki olyan mélységig az intuitív képességeit, hogy megérezze mit akarok csinálni ami rengeteg gyakorlást és hosszú utat igényel. (Hogy értsd harcművészetekben ezt egy karddal szokták tesztelni hátulról), ha rendelkezel ezzel az emberfeletti képességekkel akkor visszavonom az előzőeket és nem fogok tudni közel kerülni hozzád.

Nemrég olvastam egy harcművészetek és utcai önvédelem kapcsolatát vizsgáló könyvet amit egy volt kommandós jelenleg börtönőr írt szépen rávilágított arra, hogyha úgy állsz neki kés ellen védekezni, hogy biztos, hogy megfognak vágni, akkor meg fognak vágni. Szóval ahol ezt tanítják eleve nem túl biztonságos képzés.

2011. nov. 26. 19:57
 35/76 anonim ***** válasza:

"amennyiben nem fejlesztette ki olyan mélységig az intuitív képességeit, hogy megérezze mit akarok csinálni ami rengeteg gyakorlást és hosszú utat igényel. (Hogy értsd harcművészetekben ezt egy karddal szokták tesztelni hátulról)"

Na, itt kezdődik a mese. :)

2011. nov. 26. 20:00
 36/76 anonim ***** válasza:

Az oké, hogy mindketten cselekszünk az idővonalon, csak te azt feltételezed, hogy egy támadást én látványosan előkészíted.

Az is igaz, hogy a nyakhoz szegezett kés az "csak" egy fenyegetés és ha pénzedet kérem akkor neked nem is kell harcba elegyedned, de ha el akarlak vinni egy csendes helyre és megerőszakolni, majd megölni azelőtt kell cselekedned mielőtt elvitelek a másodlagos tetthelyre és már ki is alakult a harc.

2011. nov. 26. 20:01
 37/76 anonim ***** válasza:
Nos ez nem mese, hanem egy komoly teszt amit nagyon magas szintű harcművészeknek kell teljesíteniük bizonyos harcművészetekben. A teszt lényege, hogy a támadód valóban ketté akarjon vágni. Ezt nem muszáj elhinned, mivel a te hitted nélkül is létezik.
2011. nov. 26. 20:04
 38/76 anonim ***** válasza:
Lótúrót! Tudom, hogy vannak ilyen távol-keleti legendák, de ezeknek semmi alapja nincs. Meghallhatod a hátulról jövő támadó lépteit, megláthatod az árnyékát, de kb. ennyi. Gondolatátvitel, vagy gondolatolvasás nem létezik.
2011. nov. 26. 20:09
 39/76 anonim ***** válasza:
Nem távol keleti legenda hanem vizsgaanyag bizonyos rendszerekben, csukott szemmel térden ülve a támadód mögötted áll nem mászkál. Nem célom meggyőzni csak attól, hogy valamit nem tudsz beleilleszteni a világképedbe még létezik. Hallottál már a női megérzésről?
2011. nov. 26. 20:22
 40/76 anonim ***** válasza:

Pontosan ezeregy módszer van arra hogy kerülj vkihez közel és támadd meg gyorsan. Pisztolyos technikáknál látszik mi krav és mi nem :) Tudod miért? Krav Maga pisztolyos technikáiból egyik sincs lopva. a Pisztolyos és gépkarabélyos technikák 80-90%át egy ember fejlesztette és tesztelte le. :).

Szóval részemről ennyi a vita. Mindenkinek csak azt tudom ajánlani h menjen el próbálja ki.

Ja és hogy kés ellen nem vágnak meg? Akárkivel hajlandó vagyok kiállni gyakorlókéssel. Nála is nálam is kés, vagy tőlem lehet csak nálam kés.

Ahol azt tanítják hogy bizony megsérülsz az a realitás. Éles helyzetben a finom motorikus mozgások nem működnek :) Elönti az adrenalin az agyad beáll a csőlátás a vér lüktet a füledben.

Ja és ami nagyon nagyon fontos. Jitsuban tudtommal nincs scan :).

Sőt én még egy másik olyan önvédelmi rendszerrel vagy küzdősporttal harcművészettel sem találkoztam ahol lett volna scan h megtörd a csőlátást, és felfogd mi történik körülötted.

2011. nov. 26. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!