Hogy tudnék itthon szálkásodni?
"A remekül felépített, fokozatosan terhelő gyakorlatsorok, az ízületeidet megerősítik, nem roncsolja mint a súlyzók."
Súlyzós edzésben nem lehet fokozatosan emelni a terhelést? Szerintem lehet. Ízületeid erőssége genetika, nem sok köze van az edzéshez.
"Nyugodtan nézz be bármely edzőterembe, biztos látsz jó néhány befáslizott térdet, könyököt stb."
Sokszor azért van bekötve, mert így nagyobb súllyal lehet dolgozni és leveszi a terhelést az ízületről, megelőzés miatt van, nem mert fáj.
"a testépítő edzések inkább a látványról szólnak, pláne ha szteroidozol is. A Calisthenic edzés meg inkább az egészségről"
Igen, mivel látványsport, de hobbi szinten igen is az egészségről szól ez is.
"De nézd meg az izomzatát! Ez az igazi erő!"
Ez az ember koxol és konditerembe jár. Emellett a teremben izoláltan edzel izmokat, itt pedig a teljes tested dolgozik, nem erősebb semmivel.
"Arnoldék idejében még valódi testépítés volt! Ma már nem az. Biznisz az egész, meg gyógyszerek."
Többet nyomtak mint a mostaniak, mert még tápkieg. se volt, ami segít most.
"hogy egy egylábas guggoláshoz nem kell erő hanem CSAK egyensúly, az akkora baromság,"
Pedig bizony egyensúly nélkül akármilyen erős vagy nem fog menni, kell valamennyi erő is, de nem olyan nehéz m int hiszed.
"Ez nem felkokszolt izomzat. Látszik rajta"
Baromság. Az izmon nem látszik semmi. Annyit tud, hogy összehúzódás elernyedés. Ennyi. Nem tudod milyen szintért koxolnak egyesek.
"Ez tornász izom."
Tornászokat nézd meg, nem izmosak, max. a gyűrűsök, de azok között is van vékony. Aki izmos az súlyzózik rendesen, mégis erős.
"Ezzel nem akarom azt mondani, hogy egy testépítő nem lehet erős. "
Ne is mondd, mert erősebb mint bármelyik saját testsúllyal edző.
"És ezért aztán tényleg le leszek ugatva :), de szerintem egy bizonyos ponton túl már gusztustalan "
Nem leszel leugatva, ebből élnek, gusztustalan kukákat pakolni az autóra, de van aki meg abból él.
f@szba felelőtlenül megígértem tegnap, nem volt mit tenni :D
Néha kell ilyen is , hogy tudjam miért nem válaszolok így :D
GregX!
"Súlyzós edzésben nem lehet fokozatosan emelni a terhelést? Szerintem lehet. Ízületeid erőssége genetika, nem sok köze van az edzéshez."
Lehet természetesen emelni fokozatosan és kell is, de ettől még nem feltétlenül a legjobb sport az ízületeknek a body. Abban van igazság, hogy a genetikán is sok múlik, de azért vannak olyan sportok amik sokkal hatásosabban és kíméletesebben tudják erősíteni az ízületeket.
"Sokszor azért van bekötve, mert így nagyobb súllyal lehet dolgozni és leveszi a terhelést az ízületről, megelőzés miatt van, nem mert fáj. "
Ez is csak részben igaz. Tény ha be van fáslizva akkor kisebb az ízület terhelése. Viszont nagyon sok embernek bizony fáj és azért teszi fel! Nem szabadna térdgumikat és különböző fáslikat használni mert ezzel elgyengíted az ízület körüli kis izmokat, inakat.
"Igen, mivel látványsport, de hobbi szinten igen is az egészségről szól ez is."
Hát nagyon hobbi szinten lehet, de szerintem a body sportban az emberek 90% olyan eszközökhöz nyúl ami már nem nevezhető egészségesnek. A táplálék kiegészítőkről pl nagyon sok vita van, egyesek szerint nagyon hasznosak és jók míg mások szerint ki tudja mi van benne és veszélyes is lehet! Szerintem az egy rohadt nagy biznisz és kész! Távolról sem az egészségről szól! Elég csak megnézni egy tápkieg újságot! Olyan dumák vannak benne, hogy vicc az egész! Meg azok a csillogó dobozok stb. A szilikon cicis csajokkal. :) Aki ezek után sem látja, hogy csak a pénzt akarják kihúzni a zsebekből ezekkel az ellenőrizetlen körülmények között gyártott táplálék kiegészítőkkel az eszméletlenül naiv vagy hülye. Eleve a mai élelmiszer ipar is a profitról szól, nem az egészségről, hát még ezek a táplálék kiegészítők! Nem azt mondom egy szem multivitamint sem érdemes bevenni soha, de amit a testépítők megzabálnak az azért túlzás. A szteroidról már nem is beszélve! Ráadásul, gondolom te is tudod, hogy a legtöbb feketepiaci szteroid hamisítvány! Nem gyártanak a földön fele annyi szteroidot sem mint amennyit benyomnának a testépítők! És a kamu szer még sokkal nagyobb rizikó mint ha rendes eredeti szteroidot pumpálsz magadba! Azokat aztán tényleg a jó ég tudja melyik román sufniban vegyészkedik össze!
"Ez az ember koxol és konditerembe jár. Emellett a teremben izoláltan edzel izmokat, itt pedig a teljes tested dolgozik, nem erősebb semmivel."
Bár az igaz, hogy én sem ismerem személy szerint azt a 2 négert, de gondolom te se, így nem tudhatjuk biztosra mit szednek és mit edzenek! Amit látunk a videón az az, hogy olyan gyakorlatokat csinálnak amire nem hiszem, hogy túl sok testépítő képes lenne. És azt is láthatjuk, hogy egyik srácnak sincs felfújódott bele mint általában a kokszosoknak! :) Én nem akarom lebecsülni a body sport izom és erő növelő hatását, de te se becsüld alá a Calisthenic edzés hatását! Lehet 75-80 kilósan úgy kinézni, hogy egy 100 kilós body-s elbújhat mellettünk. Méretekben valószínű nem de fazonra, szálkásságra akár simán!
"Többet nyomtak mint a mostaniak, mert még tápkieg. se volt, ami segít most."
Azért azt nem gondolnám, hogy többet nyomtak, őszintén szólva azt gondolom, hogy inkább jóval kevesebbet nyomtak mint a maiak! A különbség inkább az volt, hogy az akkori cuccok jóval rosszabb minőségűek voltak mint a maiak. Meg szerintem sok tablettás cuccot zabáltak ami azért károsabb tud lenni mint a szuri, persze akadnak kivételek! Ja és ezúton is üzenném mark86-nak, hogy gondolkozzon el azon, hogy jön ő ahhoz, hogy egy Arnold kaliberű embert lenézzen! Mit tett ő le az asztalra hozzá képest? 19 évesen 50-es karja volt elég jó fazonban! 7 szeres Mr. Olimpia volt, azt azért akkoriban sem osztogatták akárkiknek! Arnold és az akkori testépítők rengeteget tettek azért, hogy a body ma ott tartson ahol tart! Ezt azért nem kéne elfelejteni, pláne ha ő is testépítő! Szerintem minden idők egyik legjobb fizikumával rendelkezett!
Ja és tápkieg volt arnoldék idejében is! Tény, hogy nem finom erdei gyümölcsös, csillogó dobozban, szilikon cicis csajokkal reklámozva, de volt, csak inkább amolyan cement ízú proteinféle. :) Ahogy az Utam a csúcsra című könyvében is írja. Mondjuk ennyi féle biztos nem volt mint manapság.
"Pedig bizony egyensúly nélkül akármilyen erős vagy nem fog menni, kell valamennyi erő is, de nem olyan nehéz m int hiszed."
Biztos, hogy kell hozzá egyensúly is, de egy jó nagy adag erő is. Szerintem meg szabályosan végrehajtani nehezebb mint azt te gondolnád!
"Baromság. Az izmon nem látszik semmi. Annyit tud, hogy összehúzódás elernyedés. Ennyi. Nem tudod milyen szintért koxolnak egyesek."
Tudom, hogy egyesek még azért is képesek kokszolni, hogy 65 kilóról 75-re hízzanak, 30 ról 36 ra növekvő bicepszek reményében!:) Az ilyen emberek inkább bohócok mint sportolók! Azért vannak árulkodó jelek, de persze nem biztos, hogy minden esetben meg lehet azt mondani, hogy kokszolt e vagy nem!
"Tornászokat nézd meg, nem izmosak, max. a gyűrűsök, de azok között is van vékony. Aki izmos az súlyzózik rendesen, mégis erős."
Persze azok közt is vannak vékonyabbak, én mondjuk a gyűrűsökre gondoltam. A tornász izmot úgy értettem, hogy sokkal lazább, szárazabb izom. Teljesen máshogy fest mint egy testépítő, független a méretektől.
"Ne is mondd, mert erősebb mint bármelyik saját testsúllyal edző."
Ahogy vesszük! Mutass egy testépítőt aki megcsinálja azokat a gyakorlatokat mint amit a nigger a videón!
"Nem leszel leugatva, ebből élnek, gusztustalan kukákat pakolni az autóra, de van aki meg abból él."
Kukapakolásba nem fogsz belehalni, de az ész nélküli kokszolásba simán bele lehet! Ha egy sportoló csak a pénzért csinálja az már rég rossz!
Mindezektől függetlenül, nem tartom a testépítést haszontalannak! Csak nem jó egyedüli sport tevékenységnek. És semmiképpen sem egészséges komolyabb szinten csinálni. Kiegészítő sportnak jó lehet, kerékpározás, úszás, boxolás vagy calisthenic mellé!
egészségkárosítás / tápkieg kapcsolatot hadd cáfoljam.
Ice, a haverod sajnálom. de ne vegyük alapnak hogy makk egészséges volt (genetika, örökletes hajlamok) és hogy egészségesen is táplálkozott!
tápkiegeket meg elméletileg (és ezen manapság kur.va nagy hangsúly van, tudom, én vizsgázok melőle) rohadtul vizsgálják, nem lehet kizárni.. de ne legyen már érv, hogy ki tudja mi van benne :/
gyógyszert szedni meg NEM kellene. ennek nem is a testépítéshez van köze. itt aki testépítő, hányan tartanak rendszeres kúrát? :) 1-2 olyan hozzáértő van aki talán használ ilyeneket. ezek szerint nem jellemző, tehát nem feltétlen a sport velejárója, egészség és életvitel szinten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!