Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nincs visszahozva a...

Miért nincs visszahozva a szemet szemért elv a büntetéseknél? Sokkal nagyobb visszatartó erő lenne, és sokkal hatásosabb is.

Figyelt kérdés
Túlságosan finom lett ez a társadalom, manapság a mocskos gyilkosnak több joga van, mint egy átlagos lakosnak. Úgy gondolom, a jó öreg fizikai erőszak alkalmazása sokkal hatékonyabb lenne a büntetéseknél, mint ezek a börtönök (amik egyébként jobb színvonalúak, mint mondjuk egy kollégium, vagy munkásszálló)
2017. máj. 1. 00:28
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
Akkor alapvetően a kérdezőnek a kérdése is lényegtelen, mert az 1, 2, 5 évre ítéltekre sincs mód, hogy kivégezzék őket. A háborús helyzet ugyanúgy feltétel.
2017. máj. 5. 23:26
 62/64 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mikor mondtam, hogy a halálbüntetés rosszabb, mint a börtön, de biztos, hogy én ilyen nem írtam. A halálbüntetés egyszeri, nem érzel semmit, nem bűnhődsz. Én azt mondtam, hogy bizonyos embereknek a börtön nem elegendő büntetés.

De majd ha mondjuk megerőszakolják az anyátokat, vagy a kölykeiteket, vagy valami, majd akkor sajnáljátok a leendő börtöntöltetélek, és mondjátok azt, hogy "hajj, na majd a börtöncella elegendő büntetés lesz, és le van tudva!"

2017. máj. 13. 23:03
 63/64 anonim ***** válasza:

De te figyelj, eddig a visszatartóerőről beszéltél, most meg elkezdesz teljesen másról beszélni, ráadásul olyan dologról, amiről nincs értelme vitatkozni. A büntetésnek, mint spirituális fogalomnak nincs semmi értelme.

-Ha vallásos vagy, azért. Mert az Úr a túlvilágon vagy a purgatóriumban, vagy akár a pokolban, elég nagy büntetést fog rá kiszabni, hogy neked az evilági apróságokkal, mint például börtönbüntetéssel vagy kínzással ne kelljen törődnöd. Hinduizmusnál alacsonyabb kasztban fogsz reinkarnálódni, buddhizmusban szintén van retribúció.

-Ha pedig ateista vagy, azért. Mert ha valaki meghal, akkor ő megszűnik létezni és olyan, mintha soha nem is létezett volna. Emiatt értelmetlen akármilyen büntetés kiszabása.

A börtönnek nem a büntetés a feladata, hanem a társadalomból való kivonás. Ahogy az akasztófának is. Tök felesleges kínzással meg mindenféle hülyeségekkel dobálóznod, semmi értelme nincs. Azt kell mérlegelni, hogy az adott ember visszaintegrálható-e a társadalomba, vagy sem. Ha igen, akkor minden erőnkkel azon kell lenni, hogy jó útra térjen, például rehabilitációval. Ha pedig nem, akkor onnantól meg tökmindegy, hogy tényleges életfogytiglant kap vagy halált, társadalmi szempontból teljesen mindegy. Innentől pedig csak költségvetési okok miatt hülyeség a halálbüntetés és a szemet szemért elv, de ezt már korábban levezettem.

2017. máj. 14. 01:27
 64/64 anonim ***** válasza:
45%
#62 Ha elfogytak az érvek, jöhet a demagóg fröcskölés, ugye?
2017. máj. 14. 09:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!