Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik a hatásosabb? Megcsinál...

Melyik a hatásosabb? Megcsinálni 5x20 ismétlést egy gyakorlatból ami teljesen kifáraszt. Vagy csinálni mondjuk 5x8 ismétlést nagyobb súllyal, amiből épp csak ennyit bírnék.

Figyelt kérdés
Melyiktől leszek, izmosabb, erősebb? És melyik a jobb önvédelemre?
2014. jún. 24. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Épp cak ennyit bírnék és teljesen kifáraszt közt mi a külömbség? :)Amúgy én így is és úgy is csinálnám. Alap lenne az 5x8-as dolog, de mondjuk 2 hetente lenne 1-1 magasabb ismétlésszám nap. Izmos és erős leszel ha minden oké (étrend és társai...) Verekedni viszont nem fogsz jobban tudni. önvédelem viszont lehet megelőzés is, tehát ha látják, hogy izmos vagy kevésbé kötnek beléd. vagy éppen ezért fognak beléd kötni. :)

Úgyhogy önvédelemre inkább küzdősport javallott szerintem.

2014. jún. 24. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Felsőtest izmaira 8-10,lábra 10-15 ismétlés a legjobb állítólag.

Az önvédelemhez lóf**sz köze sincs nem értem hogy jön ide.

2014. jún. 24. 14:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Alapvetően a nagyobb intenzitással jobban lehet fejlődni, de ki kell tapasztalni. Lehet fejlődni magas ismétléssel is. Viszont tapasztalataim szerint a klasszikus 6-12 tartományban jelentkezik a lassulás, legalábbis az edzőm észrevette ha igy edzettem (boksz). Ami bevált, az 50- es kezdősorozat, kombinálva 2-es 3-as sorozatokkal. De én a boksz alatt is szem előtt tartottam a súlyokat. Ha az önvédelem az első, akkor a magas ismetlesszamot ajánlom, de azt jól meg kell nyomni, nem a kifáradás a lényeg a súlyzós edzésben, hanem a mikrosérülések, amiket kompenzál a szervezet. Így nő az izom.
2014. jún. 24. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Vagy félpiramisban is csinálhatod!

Például; 20, 15, 12, 10 és 8 ismétlés fokozatosan növekvő súllyal.

2014. jún. 24. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Alapgyakorlatokból mindenképpen előnyös a 6-8 ismétlés, izolációs gyakorlatokból mehet 15 körül is.

Tehát pl egy melledzés:

Fokos nyomás 4x8

Fekve nyomás 4x8

Tárogatás 3x15

(Áthúzás 3x12)

2014. jún. 24. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:

így van, én is alapgyakorlatoknál felmegyek nagy súlyra is, amiből már csak kb 6 megy, de izolációs gyakorlatoknál 10-15 közötti ismétlésszámmal dolgozom. Ez vált be.

Az önvédelem az más kérdés, ahhoz képzettség, technika kell.

2014. jún. 24. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!