Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nincs visszahozva a...

Miért nincs visszahozva a szemet szemért elv a büntetéseknél? Sokkal nagyobb visszatartó erő lenne, és sokkal hatásosabb is.

Figyelt kérdés
Túlságosan finom lett ez a társadalom, manapság a mocskos gyilkosnak több joga van, mint egy átlagos lakosnak. Úgy gondolom, a jó öreg fizikai erőszak alkalmazása sokkal hatékonyabb lenne a büntetéseknél, mint ezek a börtönök (amik egyébként jobb színvonalúak, mint mondjuk egy kollégium, vagy munkásszálló)
2017. máj. 1. 00:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
79%

#20 Ha az álam úgy viselkedig mint a gyilkos akkor semmivel sem különb. Az államnak példát kell mutatni, a jognak az igazságot kell szolgálni és nem kegyetlenkednie. Szerintem épp elég nagy büntetés az, hogy az elkövetőt megfosztjuk a szabadságától. Azt megértem, hogy a halálbüntetést támogatja valaki, bizonyod keretek között, én nem, de elfogadom más álláspontját. A kínzás viszont egy olyan dolog amit elfogadhatatlannak tartok. Hatalmas visszalépés lenne.

Amit te elpuhulásnak hívsz, az csupán fejlődés. Ami régen szükséges volt, vagy akár fejlett (pl. a talio elve) az ma már nem az.

Szerintem te sem akarnál egy ilyen államban élni, addig szép és jó a kegyetlen büntetés, amíg nem te vagy az áldozat, akát tévedésből is, mert ha pusztán a vád alapján megszűnnek a jogaid akkor azt jelenti, hogy bármit megtehetnrk veled. Nem véletlen vannak jogok és az se véletlen, hogy pl. egy halálraítélt is 15 évet tölt börtönben a kivégzése előtt átlagosan.

2017. máj. 1. 11:59
 22/64 A kérdező kommentje:
Ugyan már, nyilván nem azt mondom, hogy ha TALÁN valaki elkövetett valamit, akkor az legyen agyonverve és megölve, hanem akire egyértelműen rábizonyítható a bűntett, az kapjon ilyen büntetést. Ne tegyél már úgy, mintha az esetek túlnyomó részében ártatlan emberek ülnének a börtön cellái mögött.
2017. máj. 1. 12:58
 23/64 A kérdező kommentje:

"Szerintem épp elég nagy büntetés az, hogy az elkövetőt megfosztjuk a szabadságától."

Azt mondod? Ez az utolsó féreg aki másnak elvette az életét, vagy megnyomorított valaki egy életre, a börtön cellái mögött kap étkeztetést, párnát a feje alá, és megmaradnak az emberi jogai, amit egyáltalán nem érdemel meg.

2017. máj. 1. 12:59
 24/64 anonim ***** válasza:

23as, szerinted annak nem veszik el az életét, aki kap enni-inni meg mindent, csak épp semmi célja nincs a létének?

Ha megölsz egy gyilkost, nem lesz kevesebb gyilkos a világon..

2017. máj. 1. 13:02
 25/64 anonim ***** válasza:
49%

"Gondolj csak bele, hogy ha megnyomorítottak egy jobbágyot végleg azzal munkaerőt is vesztettek. "

Ki a szart érdekel?? Pusztuljon a férgese! Egy-kettőre meggondolná ez az ország, hogy mit tesz!

2017. máj. 1. 13:09
 26/64 anonim ***** válasza:

""Gondolj csak bele, hogy ha megnyomorítottak egy jobbágyot végleg azzal munkaerőt is vesztettek. "

Ki a szart érdekel?? Pusztuljon a férgese! Egy-kettőre meggondolná ez az ország, hogy mit tesz!"

Hogyhogy kit érdekel? Valaki lopni próbál, levágod a kezét. Onnantól kezdve nehezebben talál munkát. Kit érdekel? Mondjuk azt, akit ezután fog meglopni vagy kirabolni, hiszen a túléléshez nincs más választása. Ha egy embernek lehetetlenné teszed, hogy dolgozzon, akkor is bűnözni fog, ha nem akar.

Míg ha leül X évet a dutyiban, van ideje átgondolni, és még el tud menni dolgozni később.

Vagy mi a cél? A büntetés, vagy a további bűnök megelőzése? Mert szerintem ha egy gyilkosság automatikusan magával von egy másikat, az nem prevenció. Ha meg nyomorékokat termelünk ki, azzal csak az országot hátráltatjuk.

Ráadásul ez a rendszer elrettentő. Elrettenti az ép erkölcsű embereket attól, hogy egy ilyen országban éljenek.

2017. máj. 1. 13:16
 27/64 anonim ***** válasza:

"még a legdurvább diktatúrákban sem érvényesül."

19#-es na ne kacagtass! Baromi tájékozatlan vagy, ha a nagy monológod után még ennyit sem tudsz!

Jelenleg több ország is van, ahol elenyésző bűnökért is halál és kegyetlenség jár. Ezek MIND diktatúrikus országokban van jelen, de van ahol még az sem kell hozzá. Tehát bizonyos részei egész egyszerűen nem állják meg a helyüket a fejtegetésednek!

2017. máj. 1. 13:50
 28/64 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon szeretném, ha visszahoznák a halálbüntetést, és én magam kínoztatnám őket ameddig csak lehet az olyan mocsadék szutykokat, akik kárt tettek másokban! Mivel jelenleg szanatóriumokban csücsülnek, nincs semmi visszatartó erő és foganatja! Amikor gyilkosok, és kegyetlenkedők ússzák meg 1-2-4 évvel max, ha nagyon rossz az ügyvédjük, de sokszor csak lefizetnek mindenkit és csinálják tovább a mocskos kis dolgaikat! Meg "jó magaviseletért" sokkal hamarabb szabadulnak! Aki kegyetlen és gyilkos, az az is marad! Férges! És felnőttkorban már nem javulnak! Egész életmódja ilyen, és mindenkinek csak ártanak! Ilyenekre nincs szükség, azt az ügyvédet is nyakon csípném, aki ezeket a ro_hadékokat védi! Az összesre halál, és kínzás! Nekem ez a véleményem, elegem van már! Tanulja meg ez az ország, hogy mit lehet és mit nem, nincs semmi visszatartó erő!!!
2017. máj. 1. 14:02
 29/64 anonim ***** válasza:

#27 A szemet szemért elvre írtam, nem a kegyetlen halálbüntetésre... Az arab országokban pl. még mindig van megkövezés is.

Opyan diktatúráról viszont nem hallottam ahol érvényesülne a talio elv, ahogy a büntető célzatú kínzások sem bevettek önmagukban. Persze sok afrikai országban ki tudja mit művelnek, ahol sorra váltják egymást a rezsimek...

2017. máj. 1. 14:50
 30/64 anonim ***** válasza:
#:Körülnéztem és minden hibájával együtt, jobban tetszik ez a világ, mint azok a korok, amikor még a "szemet szemért" elv érvényesült.
2017. máj. 1. 15:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!