Miért nincs visszahozva a szemet szemért elv a büntetéseknél? Sokkal nagyobb visszatartó erő lenne, és sokkal hatásosabb is.
"Sokkal nagyobb visszatartó erő lenne"
Erre van forrás? Mert arról bőven van, hogy ez hülyeség.
"sokkal hatásosabb is"
Az, hogy levágod a kezét a tolvajnak, aztán mivel már dolgozni se tud fizetjük az adónkból az ellátását élete végéig? Rendkívül hatásos. Akkor inkább ölj meg mindenkit, aki csúnyán néz rád, az egyszerűbb.
Ma már "szerencsére" vannak jogok amik alapján adják a büntetést, a középkorban mondhatni agyatlanul éltek, pedig már nem őskor volt.
Én pl szeretnék 5-15 év börtönt jó körülményekhez tölteni, ha mondjuk csak áfacsalásért, csempészetért kerülnék be, ez gondolom nem probléma.
Mindig is azok tudtak ítélkezni a másik felett aki nem szorult rá a lopásra, én azért nem folyok bele mert nem vagyok hatósági szerv hogy felmérjem a család állapotát, anyagi helyzetet hogy annak fejében legyen súlyosbítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!