A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?
Én is ugyanúgy fizetem a lakás felét, nem keveset, tehát ugyanannyi pénzem van benne. És ki tudja hogy tudom e még fizetni annak ellenére hogy Ő is fizeti. Az más dolog hogy Ő önként és dalolva távozott, senki sem kényszerítette, nem a bíróság döntött úgy hogy mennie kell, maradni nem akart hisz összejött egy nála jóval fiatalabb lánnyal engem meg otthagyott az akkor még két picivel és még az autót is elvitte.
Kérdem én nagytudásúak: Ennek ellenére Ti mit szólnátok ha valaki fel alá járkálna be a lakásba, főleg akkor ha nem vagytok otthon és még kutat és visz el dolgokat?????
Csak bántani tudjátok az embert és nem értelmes válaszokat adtok, hanem érzelmi, nem jog-on alapuló témájúakat.
Nyilván nekem se tetszene hogy bejárkál, de (mint ahogy előttem is mondták) olyan nincs, hogy ő fizeti a hitel/lízing/bérleti díj stb. felét, de nem mehet be.
Amúgy ha nekünk nem hiszel, egyszerű. Kérdezz meg egy ügyvédet!
"Én is ugyanúgy fizetem a lakás felét, nem keveset, tehát ugyanannyi pénzem van benne."
Ő is, ugyanannyi joga van a lakáshoz, mint neked.
Ha a lízing lejár, akkor a lakás fele az övé lesz, ha ő fizeti a fele lízing díjat.
Ha nem bírósági döntés miatt távozott, akkor főleg annyi joga van ott tartózkodni, mint neked.
Az a baj hogy a tobbseg durvan keveri a szezont a fazonnal. Az hogy ket ember KOZOSEN felvett hitelt az egy dolog, es egy masik, hogy ha szetmennek akkor mi tortenik. Ha KOZOSEN vallaltak felelosseget hogy egyutt fizetik akkor a lizing ceget baromira nem erdekli, hogy a felek kozben elvaltak -ezt majd ok ketten elintezik egymas kozott. Az apa nem tartozkodik eletvitelszeruen ott tehat jogosan kitilthato. Van tulajdonjoga? NINCS. Utana kell olvasni hogy mitol keletkezik tulajdonjoga vkinek egy ingatlanon!! Sok ugyveddel beszeltem mint irtam en forditott cipoben jarok, az hogy fizetem az exem hazata a kozos hitelt, attol meg NEM kelezkezik tulajdonjogom!! Aki szerint igen annak megkoszonom es fizetek erte ha elintezi hogy be legyen jegyezve a tulajdonjogom .
A gyt kerdeshez: nekem masfel eve se gyt se elhelyezes se semmi ideiglenes NINCS. 1,5 evre visszamenoleg kerem a gyt -t hiszdn akkor indult a per. Hazasok nem voltunk, vagyon
Köszönöm azoknak a válaszokat, akik "átlátják" azt amit valójában tudni szerettem volna.
Laikusan miért fizet az ember olyat ami nem lehet később az övé?? Persze, valószínűleg az enyém se lesz soha, hanem remélhetőleg a gyerekeimé és én tán nem kerülök az utcára.
De jogilag mikor házasok voltunk akkor ezt a lakást közösen a kettőnk jövedelme alapján hitelezték meg nekünk. Én adós Ő adóstárs. És a bank sajnos nem engedi kiszállni egyikünket sem, voltunk már bent. Padhelyzet mindkettőnknek.
Ha elárverezik akkor ki tudja mennyiért megy el, ha eladjuk akkor se jobb a helyzet és még ott marad a maradék hitel hátralék amit ugyanúgy szétdobnak felesbe és én ott leszek két kiskorúval az utcán lakás nélkül, ő meg élhet édeskettesbe a barátnőjével a lakásaiba. Akkor most lehet Őt is sajnálni, igaz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!