Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt férjemet kitiltottam a...

A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?

Figyelt kérdés
Neki van saját lakása, együtt él a barátnőjével. De próbál adatokat gyűjtögetni ellenem, besározni bármivel - nézelődik, fényképezget - mert nem tetszik neki hogy pert nyertem ellene tárgyaláson gyerektartás emelése miatt és nézelődik, fényképezget a lakásba így úgy döntöttem hogy nem jöhet be többet. Két gyermekem van. Neki saját lakása.

2017. márc. 12. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
90%
Közösen hitelt felvenni csak közös ingatlanra lehet. Ergo, ő is tulajdonos. Megegyszer : ugyanannyi joga van bemennie, mint neked. Ha nem el ott, akkor kérhet tőled a saját részére használati díjat
2017. márc. 12. 14:01
 12/85 A kérdező kommentje:

A 18 éves leánynak üzenem: kitartás és pontosan tudom hogy min mész keresztül.

Sajnos így tényleg nincs magánszférája az embernek. Az exem teljesen külön él boldogan a csajjal én meg a két gyerkőccel kűzdök napi szinten és akkor még joga van bejárkálni???? Hát nem!!! Én se megyek be hozzájuk. Azért mert közösen fizetjük a lakást, Ő itt már nem járkálhat fel és alá hiszen Ő akart elköltözni és nincs joga zaklatni, bejárogatni ect.

2017. márc. 12. 14:02
 13/85 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon jól teszi, hogy levonja a hitelt a gyerektartásból. Nem neki kellene a lakás felét fizetni.
2017. márc. 12. 14:03
 14/85 anonim ***** válasza:
92%

#6: Ha nem mehet be szerinted, akkor mi a fészkes fenének fizessen? Miért vegyen neked lakást? Ész megáll!

Azt akarod, hogy a tied legyen a lakás majd? Nos, ha eddig befizettek csak példaként 4 milliót, akkor 2 millát fizetsz a férjednek, utána fizeted a többi hitelt egyedül, és a tied lesz a lakás.

2017. márc. 12. 14:04
 15/85 anonim ***** válasza:
26%

Én vagyok a 18 éves lány, aki hasonló helyzetben van, mint a kérdező. Látom, le pontoztatok.

Csak egyet mondok: törvények ide vagy oda, majd ha ti is (ne adj isten!) ilyen szituációba kerültök, rájöttök, látatlanba akármit lehet mondani, akárhogy lehet szidni a másikat, amíg nem vagytok a helyzetükben! Ha ilyen helyzetbe kerültök, átértékelődik majd bennetek minden.

Ui.: kedves Kérdező! Ne vedd magadra, a válaszadók nagyon bunkók, érzelmi intelligencia 0. Sajnos nem a Gyakorin kell feltenni az ilyen kérdéseket, mert Magyarország alja népe jár csak ide osztani a paraszti észt (tisztelet a kivételnek).

2017. márc. 12. 14:06
 16/85 A kérdező kommentje:

Igen már elváltunk.

Nem vagyunk tulajdonosok. Lízingnél a Bank a tulajdonos mindaddig míg a végén fel nem ajánlják megvételre. Én úgy gondolom hogy van egy magánszféra amit tiszteletben kéne tartani. Én se megyek hozzájuk, Ő se jöjjön be hozzánk, főleg ha én nem akarom. Nekem nem lehet semmilyen magánéletem csak mert felesbe fizetjük a lakást.

Örülök hogy olyanok írnak obcénul akiknek fogalmuk sincsen az effajta vagy hasonló esetekről.

Szeretnék olyan válaszolókat ahol hasonló élethelyzet van.

2017. márc. 12. 14:07
 17/85 anonim ***** válasza:
91%
Akkor fizesd egyedül a hitelt xd
2017. márc. 12. 14:09
 18/85 anonim ***** válasza:
91%
Basszus, de minek fizesse azt, ami soha nem lesz az övé? :)
2017. márc. 12. 14:09
 19/85 anonim ***** válasza:
6%

Kedves További Válaszolók!

Persze, látatlanba tudjátok osztani az észt. Pláne amíg nem ismeritek a részleteket!

Apukám milliomos, évente tobbszor külföldre is eljárnak nyaralgatni, minden hétvégén valami program, ilyen olyan új ruhák, bútorok stb.

Nekem meg arra is kell várnom egy hónapot, hogy 2 farmert meg tudjak venni, mert az adott hónapra már nem futotta volna. Na ez a különbseg. És ilyen szituáció mellett szerintem érthető a felháborodás, hogy apa csökkentette a gyerektartást. Egyébként mi is ketten vagyunk testvérek.

2017. márc. 12. 14:10
 20/85 anonim ***** válasza:
13%
Elozo vagyok: ha nem eletvitelszeruen tartozkodik a lakasban hiaba kozosen fizetitek, nincs joga bemenni! A kozjegyzonel alar kerheted is, hogy ne mehessen be. Az hogy kozosen fizetitek NEM keletkeztet tulajdonjogot! Szep lenne ha igy lenne, mert akkor engem se tehetett volna ki az ex a hazbol amire en vettem fel a hitelt es en fizettem. Ma annyi idore se tehetem be a labam hogy a sajat szemelyes cuccaim elhozhassam.
2017. márc. 12. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!