Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt férjemet kitiltottam a...

A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?

Figyelt kérdés
Neki van saját lakása, együtt él a barátnőjével. De próbál adatokat gyűjtögetni ellenem, besározni bármivel - nézelődik, fényképezget - mert nem tetszik neki hogy pert nyertem ellene tárgyaláson gyerektartás emelése miatt és nézelődik, fényképezget a lakásba így úgy döntöttem hogy nem jöhet be többet. Két gyermekem van. Neki saját lakása.

2017. márc. 12. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 A kérdező kommentje:

"Mondjuk kérdező, ha van még benned némi nyoma a gerincnek, akkor ilyen feltételekkel, te ajánld fel neki hogy ne fizesse tovább a hitelt."

Mondjuk, nyilvánvaló hogy te nem voltál ilyen helyzetbe, de remélem leszel:)

A gerincesek és egyedülálló anyák körébe tartozom, veled ellentétben, mert ha lenne fogalmad arról ami a kérdést illeti akkor tudnál is rá válaszolni.

Sajnos még most sem világos egyeseknek hogy ez nem tulajdon. Se nekem se neki nem a tulajdona a lakás. Ez lízing. Az, hogy én maradtam ott a két gyerkőccel és ő akart elmenni az megint más kérdés. Fordított esetben én is fizetném neki a felét ha Ő maradna a lakásba a gyerekekkel, de eszem ágában se jutna hogy zaklassam, vagy bemenjek hozzájuk kopogás és köszönés nélkül, csak ha az egyeztetve nincs.

Kérem mégegyszer olyan válaszolókat szeretnék aki látott, hallott vagy tapasztalt hasonló helyzetet és az obcén, unatkozó emberek ne írjanak.

2017. márc. 12. 15:03
 42/85 anonim ***** válasza:
71%
Aha, persze, fizetnéd neki... És egyedülálló anya vagyok, mondjuk jó munkahelyem van, saját lakással, mivel én előtte egzisztenciát teremtettem és utána szültem:-) Bár ez nem tartozik a tárgyhoz. Mindenesetre eszembe se jutna a volt férjemtől egy fillért is kérni, ha kitiltom a lakásból. Ennyi erővel te is fizethetnéd az ő lakásában keletkezett rezsi felét nem? Hisz neked is annyi közöd van ahhoz a lakáshoz, mint neki ehhez, ha már kitiltottad, akkor a pénze se kelljen, legyen benned gerinc.
2017. márc. 12. 15:08
 43/85 anonim ***** válasza:
5%
36, kár rájuk energiát pazarolnod, itt a jogszabályt is érzelmi alapon pontozzák...
2017. márc. 12. 15:09
 44/85 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk linkeljétek már be azt a jogszabályt ahol le van írva hogy hiába fizetek valamit, de nincs jogom ott tartózkodni...
2017. márc. 12. 15:14
 45/85 anonim ***** válasza:
100%
Ha tetszik, ha nem, joga van ahhoz, amit ő is fizet. Neked is csak a férfi pénze kell.
2017. márc. 12. 15:19
 46/85 anonim ***** válasza:
10%

Csak a kiírt kérdést olvastam el.

Nem mehet be, az a te otthonod.

Viszont a hitelt sem kellene fizetnie, gondolom azért teszi, hogy a gyerekeinek legyen otthona. És gondolom telik rá.

Ha kiadom a lakásom bérbe, hiába az enyém, nem fogok a bérlom engedélye nélkül ki be járkalni és kutatni.

2017. márc. 12. 15:20
 47/85 anonim ***** válasza:
98%

Te nem érted. Lízingeltetek egy lakást, elváltatok, majd azt akarod, hogy ő tovább fizesse a lakást, de ne mehessen be. Ez nettó hülyeség. Kitiltani bírósági végzéssel lehet, de akkor a pénztől is búcsúzhatsz.

"Fordított esetben én is fizetném neki a felét ha Ő maradna a lakásba a gyerekekkel, de eszem ágában se jutna hogy zaklassam, vagy bemenjek hozzájuk kopogás és köszönés nélkül, csak ha az egyeztetve nincs."

A gyakorlatban "illene" szólnia, de jogilag semmi nem kötelezi. Ha hajnali kettőkor akar bemenni, akkor akkor megy köszönés és egyeztetés nélkül.

Csak egy kérdés, a rezsibe beszáll?

2017. márc. 12. 15:23
 48/85 anonim ***** válasza:
86%

Semmi nem derült ki, hogy ki milyen formában tartózkodik az ingatlanban, szóval jó lenne konkrétumot mondani.

"A Lízingbe vevő (ügyfél) megjelenik az ingatlan tulajdoni lapján. Emellett ő van birtokon belül, így jogosult használatára, bérbeadására, de fizetnie kell a az ingatlan felmerülő költségeit és terheit."

-->

Normál esetben, igen jogos lehet, hogy ő is használja.

"Mondjuk, nyilvánvaló hogy te nem voltál ilyen helyzetbe, de remélem leszel:)

A gerincesek és egyedülálló anyák körébe tartozom"

Ez így komoly kijelentés azért.

2017. márc. 12. 15:27
 49/85 A kérdező kommentje:

15:20-as: Köszönöm a válaszod.

Igen így van. Megteheti mert jól keres és a lakásán kívül van másik lakása amit kiad albérletbe. Nem értem fizetia hitelt, hanem a gyerekei miatt.

És igen, nem járkálhatunk ki be abba a lakásba ahonnan elköltöztünk. Én se tenném és szerintem más se. És ez az albérlet példa pont megfelelő volt azoknak akik csak kötekednek és trágár szavakat használnak.

Sajnos itt sok az olyan aki csak poénból, unaloműzésből jön fel csak hogy jól megmondja a magáét. Az ilyen primitív válaszadók nagyon buták és tudatlanok.

2017. márc. 12. 15:28
 50/85 anonim ***** válasza:
83%

Az albérlet példa meg pont hogy nem jó.

Albérlet-ő pénzt kap azért hogy valaki a lakásában lakik

ti helyzetetek-ő fizet hogy te és a gyerekeid ott lakjanak...

Úgyhogy ez még csak véletlenül sem hasonlít az albérlet kiadásra. Akkor hasonlítana, ha te fizetnél neki hogy ott laksz. És még mi vagyunk a buták és a sötétek?

2017. márc. 12. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!