Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt férjemet kitiltottam a...

A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?

Figyelt kérdés
Neki van saját lakása, együtt él a barátnőjével. De próbál adatokat gyűjtögetni ellenem, besározni bármivel - nézelődik, fényképezget - mert nem tetszik neki hogy pert nyertem ellene tárgyaláson gyerektartás emelése miatt és nézelődik, fényképezget a lakásba így úgy döntöttem hogy nem jöhet be többet. Két gyermekem van. Neki saját lakása.

2017. márc. 12. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
0%
18 év alatti gyerekeknél még bonyolultabb az egész... Akkor a gyerekeket tárgyként kezelik a jogban.
2017. márc. 12. 14:31
 32/85 anonim ***** válasza:
11%

Lehet, nálad másképp zajlottak a dolgok, de itt nem így van.

Tudtommal a végleges váláshoz szükséges a gyerektartás (és 18 alat a gyerekelhelyezés) és még vmi más megállapítása is (ez most nem jut az eszembe). A vagyonmegosztás valóban egy külön eljárás.

Ne nézzetek már kerlek hülyének, benne vagyok 2 eve ebben a helyzetben, rengeteget beszéltünk erről, a bírósági papírokat is mindig elolvasom, érdekel is a téma. Nem váltak még el. Sajnos a válás se a második tárgyaláson következik el sok esetben a különböző egyéb tényezők miatt.

2017. márc. 12. 14:34
 33/85 anonim ***** válasza:
87%

Hahahaha. 22 éves nő vagyok, de még életemben nem olvastam ekkora baromságot. Élhetne ott ő is, és kib*szhatna téged a lakásból, de természetesen fizethetnéd tovább :) Biztos, hogy bírósági papír nélkül 1 ft-ot nem adnék a hitelbe, amiből te a lakásban élsz (természetesen "gyerektartást" fizetnék, de hogy a saját lakásom mellett egy olyan lakást fizessek, amibe be se mehetek, vicc.)

Tudod, ez úgy szokott történni, hogy ha apukának el kell költöznie és fizeti a saját lakhatását, akkor anyukáé marad a lakás, a hitel fizetésével együtt. De esetleg te is kifizetheted az ő albérletének felét, mert csak.

Az én szüleim is elváltak, a lakást amibe költözött anyám fizette, a közösen felvett hitelt meg apám (tekintve, hogy ő lakott abban a házban)

2017. márc. 12. 14:35
 34/85 anonim ***** válasza:
100%

Te 18 éves lány, te! Figyeljé'... Az egy dolog, hogy az jogilag igenis megoldható, hogy a férj el legyen onnan tíltva, stb. Ez valóban lehet jogos is.

De, ha megszakítotok vele minden kapcsolatot, s kitíltjátok akkor a gyerektartáson felűl nem kell fizetnie semmit.

Sőt, nektek kell kifizetnetek neki az általa eddig befizetett összeget. Ha csinált valami olyat, akkor ez kártérítés címszó alatt semmiéssé tehető, de olyan nincs hogy továb ra is fizessen egy olyan házat amihez semmi köze.

2017. márc. 12. 14:35
 35/85 anonim ***** válasza:
1%

32!

Mindenkinél így megy. A válast kimondjak gyermekelhelyezes nélkül is.

2017. márc. 12. 14:38
 36/85 anonim ***** válasza:
15%

Még mindig nem értitek, hogy a lakáshasználat teljesen más téma, mint a tulajdon. Ha a tulajdon 50-50%, akkor a hitelt is ilyen arányban kell fizetni. De ettől még jogilag lehet olyan, hogy apa nem jöhet be.

Egyébként ezt a hangsúlyt meg kikérem magamnak. "Figyeljé'" - mire fel ez a hangsúly?

2017. márc. 12. 14:41
 37/85 anonim ***** válasza:
91%

"ha nem eletvitelszeruen tartozkodik a lakasban hiaba kozosen fizetitek, nincs joga bemenni! "

na ne mondd! Ha pl. van két lakásom, akkor az egyikbe nincs jogom bemenni, mert nyilván nem életvitelszerűen tartózkodom mindkettőbe.

Csak azt nem értem, miért fizetné továbbra is a hitelt? Sőt, amit eddig befizettetek, annak a fele jár neki vissza.

2017. márc. 12. 14:42
 38/85 anonim ***** válasza:
84%
"Még mindig nem értitek, hogy a lakáshasználat teljesen más téma, mint a tulajdon." De értem, mondom hogy elképzelhető hogy a férfinek tényleg nincs joga használni a lakást, bár egyenlőre ennél az esetnél csak találgathatunk ezzel kapcsolatban. "Ha a tulajdon 50-50%, akkor a hitelt is ilyen arányban kell fizetni. De ettől még jogilag lehet olyan, hogy apa nem jöhet be." Nem, itt nincs tulajdon jog, a banké a lakás. Így ha nincs lakáshasználatra joga a pasinak a hitel felét sem köteles fizetni, nem ia tulajdonos. Semmi köze az egészhez.
2017. márc. 12. 14:46
 39/85 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk kérdező, ha van még benned némi nyoma a gerincnek, akkor ilyen feltételekkel, te ajánld fel neki hogy ne fizesse tovább a hitelt.
2017. márc. 12. 14:46
 40/85 anonim ***** válasza:
81%
39-essel egyetértek. A hitel fizetését valóban meg kellene beszélnetek, illetve a lakhatást is a békés rendezés miatt.
2017. márc. 12. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!