A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?
Lehet, nálad másképp zajlottak a dolgok, de itt nem így van.
Tudtommal a végleges váláshoz szükséges a gyerektartás (és 18 alat a gyerekelhelyezés) és még vmi más megállapítása is (ez most nem jut az eszembe). A vagyonmegosztás valóban egy külön eljárás.
Ne nézzetek már kerlek hülyének, benne vagyok 2 eve ebben a helyzetben, rengeteget beszéltünk erről, a bírósági papírokat is mindig elolvasom, érdekel is a téma. Nem váltak még el. Sajnos a válás se a második tárgyaláson következik el sok esetben a különböző egyéb tényezők miatt.
Hahahaha. 22 éves nő vagyok, de még életemben nem olvastam ekkora baromságot. Élhetne ott ő is, és kib*szhatna téged a lakásból, de természetesen fizethetnéd tovább :) Biztos, hogy bírósági papír nélkül 1 ft-ot nem adnék a hitelbe, amiből te a lakásban élsz (természetesen "gyerektartást" fizetnék, de hogy a saját lakásom mellett egy olyan lakást fizessek, amibe be se mehetek, vicc.)
Tudod, ez úgy szokott történni, hogy ha apukának el kell költöznie és fizeti a saját lakhatását, akkor anyukáé marad a lakás, a hitel fizetésével együtt. De esetleg te is kifizetheted az ő albérletének felét, mert csak.
Az én szüleim is elváltak, a lakást amibe költözött anyám fizette, a közösen felvett hitelt meg apám (tekintve, hogy ő lakott abban a házban)
Te 18 éves lány, te! Figyeljé'... Az egy dolog, hogy az jogilag igenis megoldható, hogy a férj el legyen onnan tíltva, stb. Ez valóban lehet jogos is.
De, ha megszakítotok vele minden kapcsolatot, s kitíltjátok akkor a gyerektartáson felűl nem kell fizetnie semmit.
Sőt, nektek kell kifizetnetek neki az általa eddig befizetett összeget. Ha csinált valami olyat, akkor ez kártérítés címszó alatt semmiéssé tehető, de olyan nincs hogy továb ra is fizessen egy olyan házat amihez semmi köze.
32!
Mindenkinél így megy. A válast kimondjak gyermekelhelyezes nélkül is.
Még mindig nem értitek, hogy a lakáshasználat teljesen más téma, mint a tulajdon. Ha a tulajdon 50-50%, akkor a hitelt is ilyen arányban kell fizetni. De ettől még jogilag lehet olyan, hogy apa nem jöhet be.
Egyébként ezt a hangsúlyt meg kikérem magamnak. "Figyeljé'" - mire fel ez a hangsúly?
"ha nem eletvitelszeruen tartozkodik a lakasban hiaba kozosen fizetitek, nincs joga bemenni! "
na ne mondd! Ha pl. van két lakásom, akkor az egyikbe nincs jogom bemenni, mert nyilván nem életvitelszerűen tartózkodom mindkettőbe.
Csak azt nem értem, miért fizetné továbbra is a hitelt? Sőt, amit eddig befizettetek, annak a fele jár neki vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!