Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt férjemet kitiltottam a...

A volt férjemet kitiltottam a közösen fizetett (hitel) lakásból. Fenyegetőzik hogy akkor nem fizeti a hitel felét. Megteheti? Van joga bejönni?

Figyelt kérdés
Neki van saját lakása, együtt él a barátnőjével. De próbál adatokat gyűjtögetni ellenem, besározni bármivel - nézelődik, fényképezget - mert nem tetszik neki hogy pert nyertem ellene tárgyaláson gyerektartás emelése miatt és nézelődik, fényképezget a lakásba így úgy döntöttem hogy nem jöhet be többet. Két gyermekem van. Neki saját lakása.

2017. márc. 12. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
6%

és a szüleim után majd mi örököljük meg a házat a testvéremmel, tehát a KÖZÖS gyerekek. Már csak a gyerekei miatt fizetné ki a lakást. Anya elmondta, ő egyedül szívesen elélne egy szoba-konyhás lakásban is, de értünk küzd a továbbiakban. Ha apának olyan rohadtul fontosak vagyunk, legalább ránk gondolna, hogy nekünk legyen a fejünk felett tető.

De nem is mondok semmit. Így hogy nem vagytok ebben a szituációban, nem is tudjátok, miről beszélünk.

A kérdezőnek meg válaszoltam a kérdésére: ha közös a lakáshasználat papíron, joga van bejönni. Akkor is, ha 100%-ban anyáé a ház és az egészet ő fizette anno. Itt most nem arról van szó, hogy ki fizet vagy kinek a tulajdona.

2017. márc. 12. 14:15
 22/85 A kérdező kommentje:
Köszönöm az előző válaszát.
2017. márc. 12. 14:16
 23/85 anonim ***** válasza:
10%
Hőböröghettek de ha ilyen szituációba kerülnétek mint a kérdező gondolom akkor is az lenne a véleményetek amit leírtatok nyakam teszem rá mind férfi válaszokat olvashattunk kivéve a 18 éves lányt.
2017. márc. 12. 14:16
 24/85 anonim ***** válasza:
91%

"18 éves lány vagyok, apukám 2 éve költözött el tőlünk egy másik nő miatt, albérletben laknak.

Itt is most zajlanak a tárgyalások. 2 éve mikor elmentünk nyaralni, anya is kicserélte a zárat, hogy apa ne tudjon bejönni, mert ki tudja, mit csinálna itt, mibe nézegetne bele, mit vinne el."

Anyukád lazán megsértése apad jogait ezzel. A közös tulajdonú lakásba bármikor bemehet. Ennyi erővel ő is lecsereltethetne a zárat és benneteket zárhatna ki.

"Nekünk is kell magánszféra, az nem úgy van, hogy kilépett az életünkből és ő utána bármikor visszamászkálhat. "

A saját lakásába akkor megy, amikor akar.

"Nálunk is eddig 50-50% volt a hitel fizetése, de mivel papíron közös lakáshasználat van, apa jogosnak érzi, hogy kapjon kulcsot az új zárhoz. Bírói döntés még nem született, viszont apa felfüggesztette a hitel fizetését. Illetve fizeti tovább, de nagy cselesen a gyerektartásból vonja le a hitel összegét (nálunk még a gyerektartást se sikerült rendezni, ezért erről se született bírói ítélet). "

Amíg nincs jogerős birosagi itelet, addig gyermektartasdij sincs, ergo nincs miből levonni. Max apad önszántából úgy döntött, hogy fizet x összeget. Amúgy halkan jegyzem meg, 2 év alatt már rég még lett volna a gyermekelhelyezesi per és tartásdij is meg lett volna állapítva

2017. márc. 12. 14:18
 25/85 anonim ***** válasza:
15%
25# : nalunk 1,5 eve tart a per ugy hogy ket 14 ev alatti gyerek van. Se gyt megitelve se egyeb!
2017. márc. 12. 14:22
 26/85 A kérdező kommentje:
Igen, én is biztos vagyok benne hogy többnyire férfiak válaszoltak. Ha fordított lenne a szitu...mondjuk a férfi nevelne két gyermeket és a volt asszony bejárkálna a lakásba, vagy adatokat gyűjtögetne hogy hol sarazza be vagy netán ellopna valamit (ami nálunk már megtörtént), akkor kíváncsi lennék arra a férfira hogy mennyire érdekelné hogy a volt felesége nem életvitel szerűen lakik ott és hogy miért járkál be a lakásba??
2017. márc. 12. 14:22
 27/85 anonim ***** válasza:
15%

A 18 éves lany vagyok

Jesszusom, itt mindenki túlképzett jogásznak tartja magát.

Egyik válaszoló írta, hogy meg kell állapítania a bíróságnak az életvitelszerűséget is. Apa nem itt él életvitelszerűen, hanem máshol. Akkor minek járkálna be?

Egyébként nem tudom, hányszor kell még leírom, de a tulajdonnak köze sincs a házhoz. Lehet a házunk tulajdonosa akár Gyurcsány is, de ha a lakáshasználat jogát nem birtokolja, egyszerűen nem jöhet be. Ez teljesen két külön dolog. Egyébként meg a lakás nagy része anya pénzéből lesz fizetve (a régi lakását eladta és abból vásárolták apával ezt, csak a különbözetre lett felvéve hitel, amit elvben 50-50%ban fizettek, már csak anya fizeti egyedül).

De tudjátok mit? Persze, amíg nincs bírói ítélet, nem köteles gyerektartást se fizetni. Na, majd ha ne adj isten, apa öreg korára lerobban és nem tudja majd magát ellátni, akkor nézheti, hogy hogyan fogom őt támogatni. Ez kb ugyanaz a szituáció. Persze, majd segítek neki, mert az apám. De akkor ő is támogasson engem, minket, mint két gyerekét és ne a lehető összes kis kapun keresztül próbáljon minket anyagilag ellehetetleníteni.

Egyébként sajnos a tárgyalás elhúzódik. Alapvetően is 3-4 havonta vannak tárgyalások, de csak az időhúzás megy, nem sikerül a megegyezés, es minden tárgyalás alkalmával apa és az ügyvédnője ujabb megvitatandó programpontokkal hozakodnak elő, amik késleltetik a válást. Vannak ismerőseim, akiknek a válása 7-10 évig is elhúzódott.

2017. márc. 12. 14:27
 28/85 anonim ***** válasza:
100%

No vagyok. Nem, nem értékelném, ha bejárkalna - de ez nem számít, mivel joga van hozzá. Közös lakás, közös hitel, ergo közös jogok, közös kötelezettségek.

Aki még azt írta, hogy 1,5 év alatt se született itelet: a gyerek log a levegőben? Csak mert olyan nem létezik. A gyerek most is ott van az egyik szulonel, ideiglenes határozattal. A tartasdijrol is kell hogy legyen egy ilyen

2017. márc. 12. 14:28
 29/85 anonim ***** válasza:
88%
Nő vagyok, de egyetértek a többséggel. Persze hogy te nem mész hozzájuk, mivel az Ő lakásához, neked SEMMI közöd. Neki meg van a közösen fizetett lakáshoz. Ha annyira magánszférát akarsz, fizesd egyedül a hitelt, ő meg adja az eddigi gyerektartást. És akkor nem lesz joga bemenni. Mindaddig, míg perkál, joga van hozzá. Bár gondolom, ahhoz hogy egyedül fizesd, nem fűlik a fogad...pedig így lenne etikus. Bár gondolom, nem ismered a szó jelentését. Én a férfi helyében utánanéznék hogyan rakható át a te nevedre az egész hitel, és akkor élhetsz boldogan a lakásban.
2017. márc. 12. 14:29
 30/85 anonim ***** válasza:
84%
Nincs ilyen, kedves 18 éves. A válasz a második tárgyaláson kimondjak. A végleges gyermekelhelyezes illetve a vagyonmegosztas elhuzodhat, de a válás nem
2017. márc. 12. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!