Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy dobjam ki a feleségemet?

Hogy dobjam ki a feleségemet?

Figyelt kérdés

A szeretője, akiért elhagyott, meghalt a hétvégén, ezért visszaköltözött hozzánk, mert a házunk félig az övé, a szerető lakásából pedig kidobták. Nekem már van egy új kapcsolatom, ő itt él velem és mindkettőnknek kellemetlen a szituáció. A feleségemmel nem lehet beszélni, mert maga alatt van, de ezzel is csak a hangulatot rontja az otthonunkban.

Most mihez kezdjek vele?

2014. jan. 15. 11:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/125 anonim ***** válasza:
78%

Én megértem a feleséget. Mégis mit csinált volna, ment volna a híd alá, hogy a férj nyugodtan élhessen a közös házukban? Pont ugyanannyi joga van ott lakni, mint a férjnek.

A megoldás valóban az, hogy a házat meghirdetitek eladásra, de addig is joga van ott lakni, szóval konszenzusra kell jutnotok.

Egyébként meg nem csoda, hogy maga alatt van. Ugyan te a pasit szeretőnek mondod, de ha két éve együtt élnek, az pont ugyanolyan kapcsolat, mint a tiéd. Őszintén: ha most hirtelen meghalna a barátnőd, nem lennél te is magad alatt? Egy kis emberséggel kellene ezt a helyzetet tekinteni, és akár kicsit megpróbálni segíteni neki. Nem szeretetből, pusztán azért, mert ő is ember...

2014. jan. 15. 11:45
 32/125 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező!

Van hitel a házon? Ha igen, és azt te az elmúlt két évben egyedül fizetted, annak a felét (amit ugye asszonykának kellett volna kiperkálni) le kell vonni a ház értékéből!

2014. jan. 15. 11:45
 33/125 anonim ***** válasza:
20%
én be sem engedném....ne légy már papucsállatka
2014. jan. 15. 11:47
 34/125 anonim ***** válasza:
9%
ha egyszer elhagyta a házat, akkor lemondott a jogáról, hogy ott éljen. Hívd ki a rendőröket és távolíttasd el velük. Válóper beadva már?
2014. jan. 15. 11:49
 35/125 anonim ***** válasza:
12%
31es: látszik hogy nem sokat értesz a joghoz. Ha egyszer elköltözött onnan, úgy a jogáról mondott le, hogy ott élhessen.
2014. jan. 15. 11:49
 36/125 A kérdező kommentje:

Van hitel, nem is kevés és igen, egyedül én fizettem!

Az, meg nem rám tartozik, hogy meghalt a bakja.

2014. jan. 15. 11:51
 37/125 anonim ***** válasza:
0%
HA ELHAGYTA A HÁZAT, AKKOR LEMONDOTT A JOGÁRÓL, HOGY OTT ÉLJEN! Lassan mondom hogy mindenki megértse. RÁUTALÓ MAGATARTÁS címszó alatt is lehet keresni. DOBD KI MÉG MA. HÍVD A RENDŐRÖKET.
2014. jan. 15. 11:52
 38/125 anonim ***** válasza:
33%

"Kedves" férj, az ő "bakja" meghalt, a te "szukád" még él. Jó érzés ezt a jelzőt olvasni a barátnődre?

Hiába ágálsz, leírtam a 4 lehetőséget. Arra pedig ne is számíts, hogy a rendőrséggel elviteted, mert tulajdonosként joga van ott lakni.

(Egyébként akit elhagynak, az valószínűleg nem volt a világ legjobb férje, úgyhogy nem tudom, mire fel ez a nagy sértettség).

Valaha szerettétek egymást, összeházasodtatok, közös otthonotok volt. Hogy így alakult, arról te is tehetsz, és ő is. De ezen túl kell lépni. Te viszont még nem léptél túl, hisz a halott férfire még mindig féltékeny vagy, és sértegeted - édesanyád büszke lehet a nevelésedre.

2014. jan. 15. 11:54
 39/125 anonim ***** válasza:
100%

37-es, ráutaló magatartással senki sem mond le a tulajdonjogáról azzal, hogy egy időre elköltözik

:)

Esetleg te vagy a férj barátnője? O:)

2014. jan. 15. 11:55
 40/125 anonim ***** válasza:
0%
de ő hagyta el... most meg visszakuncsorog hozzá,ez undorító!
2014. jan. 15. 11:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!