Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag mit tehetek kismamakén...

Jogilag mit tehetek kismamaként, hogy a szomszéd kutyától egész éjjel nem lehet aludni?

Figyelt kérdés
Megőrülök már, hogy nem lehet aludni a kutya mellett, egész éjjel, hajnalban, mindig ugat, csak amikor felkelek akkor nem. Oka nincs rá, se állat, se ember nem jár az utcában, ráadásul forgalom sincs nagyon, csak unatkozik. Márciusban születik meg első kisbabánk, de már most is az egészségem rovására megy, hogy nem tudok eleget aludni, dolgozni meg kell menni reggel. A szomszéd néninek szóltunk már, de azt mondja, nem tudja bezárni, mert kiugrik. Tehát ők nem tesznek ellene semmit. Mást meg nem zavar annyira, mert messzebb vannak tőle. A néni meg süket már.
2012. dec. 3. 14:15
1 2 3 4 5 6
 41/51 lpeter87 ***** válasza:
66%
Hát érdekes az én kutyáimat mindig betudtam tanítani, hogy csak akkor ugassanak ha egy illetéktelen átlép egy bizonyos határt csak egy kis ráfordítás kell meg jóindulat.
2012. dec. 3. 21:48
 42/51 anonim válasza:
25%

Különben van olyan szerkezet, ami úgy hat a kutyára, hogy nem tud tőle ugatni.

[link]

Van magyar is, de most nincs időm megkeresni.

2012. dec. 4. 09:45
 43/51 anonim ***** válasza:
56%
A füldugó csodákra képes! Vagy ne hisztizz annyit! vagy költözz be a városba, ha nem bírod a vidéket, amelyhez hozzátartoznak az állatok és háziállatok is.
2012. dec. 17. 18:37
 44/51 anonim ***** válasza:
26%

Szegény kölyködet már előre sajnálom, de tényleg. Miket fogsz vele művelni, ha majd megszületik, és bömböl, mint a sakál, akár éjszakákon át. Mert tudod legtöbb gyereknél még csak egy szimpla hasfájás se kell ahhoz, hogy órákat vonyítson.

Mit fogsz akkor csinálni? Beadod intézetbe, mert nem bírsz tőle aludni?

És mit teszel majd, hogy a szomszédjaid álmát ne zavarja meg a gyereked üvöltése?

Vagy ha viszed ide-oda és a villamoson/buszon/vonaton/bármilyen nyilvános helyen mit fogsz tenni a rendes csendes emberek érdekében, ha nem tudod elcsitítani a gyerekedet?

És mi lesz, ha nagyobb lesz, és kutyát szeretne? Nem engeded, mert prüszkölsz az ugatásától? Vagy megengeded neki, lesz kutyátok, és onnantól átállsz a másik oldalra, és akkor már nem fog zavarni a kutyaugatás, mert egyszem üngyibüngyidnek had ugasson a kutyája kénye-kedve szerint?

Kellemes Karácsonyi Megőrülést kívánok neked!

2012. dec. 18. 14:18
 45/51 anonim ***** válasza:
49%
még annyit, hogy majd ha rendes emberek közé viszed a vinnyogó gyerekedet, akkor biztosan majd sokakban "sok lehetőség felmerül ilyenkor..."...olyankor... ;-)
2012. dec. 18. 14:22
 46/51 anonim ***** válasza:
27%

ma 14:18

Hogy te mekkora surmó vagy! Vinnyogó, meg kölyköd? Inkább az emberiséget sajnáld, amiért megszülettél.

2012. dec. 18. 20:52
 47/51 Atilasz válasza:
29%
Úgy látom, itt mindenki elkezdte támadni szegény kismamát, aki csak nyugodtan szeretne éjszakánként aludni. Felesleges a kutya ugatását a gyerek síráshoz hasonlítani. Elég ritka jelenség az, hogy egy kertes ház udvarán egy csecsemő végigsírja az egész éjszakát. Érdekes, hogy Magyarországon az éjjelt végigugató kutya sokak számára teljesen természetes dolog, de ha pl. egy betonkeverő menne egész éjszaka, az már zavarná őket. Pedig az utóbbinak még haszna is van, az ugatásnak vajmi kevés. Egyet szögezzünk le, egy település elsősorban az emberek lakhelye, ne tegyünk már egyenlőség jelet egy kisbaba és egy kutya közé.
2012. dec. 20. 10:39
 48/51 anonim ***** válasza:
53%
Senki nem mondta, hogy egy baba és egy kutya ugyanaz. De sajnos ez a megnyilvánulása a Kérdezőnek nagyon nem szimpatikus:"sok lehetőség felmerül ilyenkor", a stílusáról meg már ne is beszéljünk. Kitalálta, hogy márpedig az Ő gyerekét zavarni fogja a kutya, hiába írták neki, hogy ez nem valószínű. De majd gondolom lesz mire fogni, ha a "sok lehetőség" közül kiválaszt egyet.
2012. dec. 20. 12:08
 49/51 Atilasz válasza:
34%
Én akkor is együtt tudok érezni a kérdezővel, mivel már voltam hasonló helyzetben (szomszédban illegális fűrészüzem). Persze, akinek csendes szomszédai vannak, az képes a problémát elbagatelizálni. Szerintem ne lovagoljunk ezen a "sok lehetőség felmerül ilyenkor" mondaton. Nem tudjuk mit értett alatta a kérdező. Meg elkeseredésében sok minden mond az ember, de nem biztos, h meg is teszi. Egyébként láttam én már kutyákra felébredő kisgyereket. Bár csukott ablakon keresztül én sem hiszem, h felébreszti a babát a kutyaugatás, azért nyáron éjjel szellőztetni kell, és az biztosan nem tesz jót a magzatnak, ha a kismama folyamatosan stresszes, kialvatlan.
2012. dec. 20. 12:33
 50/51 anonim ***** válasza:
26%

Aki nem bírja, költözzön kisebb népsűrűségű országba...! Ott van pl Norvégia, sok település olyan, hogy kilométerekre laknak egymástól a szomszédok... Ez persze még hazánkban is megoldható, van sok eladó tanya.

A szomszédom kakasa szinte minden éjjel kukorékol. Nem a legjobban szigetelt a házunk, és a kéményen keresztül is bejönnek a kinti zajok. Így ha későn fekszem le, gyakran hallom a kakast. A szomszéd mindig hajnalban kel, és megy a dolgára autóval. Minden hajnalban nyitja az iszonyatos hangon nyikorgó kapuját, ami becsukáskor még zörög is egy nagyot, vas-alumínium, meg mit tudom én miből van, de nem egy halk szerkezet. Ha disznót vágnak, néha felébredek az állat utolsó üvöltésére. A gyöngytyúkok is olyan lármát csapnak időnként. A disznótrágya kihordása közben áradó szagot is említhetném, igaz annak nincs hangja, de mégis egy általunk, mint szomszéd által érzékelhető hatás. Kutyájuk is van, szokott ugatni, főleg ha hátra van csukva. (Te is csak csukasd hátra a szomszédod kutyáját, majd meglátod, még jobban fog ugatni szegény.)

Na de, én nem tudom, lehet én vagyok egy ufó, de engem zavar mindez. Nem tudom hány százszor ébredtem már fel a szomszéd zajaira, de egyáltalán nem zavar. Sőt jó is, ha én is időben felébredek és nem délelőtt is alszok még... A kakas éjszakai kukorékolása nekem inkább altatózene. A kutya ugatásától is simán el lehet aludni. De ha szokatlanul hosszan vagy hangosan ugat, akkor meg kimegyek néha megnézni, hogy mit ugat. Nem egyszer állt már meg az utcánkban rejtélyes autó, amiből nem szálltak ki, vagy egy ember marad ülve benne, miközben járt a motor... Volt amelyik csak ismerősét várta az utcában, de volt olyan, hogy mikor kimentünk a szomszéd kutya ugatása miatt, két alak beugrott a kocsiba, és gyorsan elhajtottak...

Hát őszintén szólva rossz lenne a szomszéd zajai nélkül...

2012. dec. 21. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!