Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyon idegesít ez az ügy....

Nagyon idegesít ez az ügy. Kéne fizetnem gyerektartást?

Figyelt kérdés
Ha szexelek egy nővel és nem akarunk gyereket, de az óvszer kiszakad, a nő meggondolja magát és mégis megtartja a gyereket annak ellenére, hogy én nem akarom akkor kéne fizetnem gyerektartást?
2011. febr. 16. 19:54
 21/94 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy lemondhatsz a jogaidról, de a tartási kötelezettségedtől nem lehet lemondani, csak az anyán múlik, hogy mikor érvényesíti az igényét.

Mindenesetre érdekes kérdéseket vet fel a dolog. Az apa kb. nem szólhat semmibe bele, csak fizessen. Nem döntheti el, hogy gyereket megtartsák/ne tartsák, hiába akar, ha az anya nem, hiába nem akar, hogy az anya igen és így tovább. Szerintem az egész úgy szar ahogy van.

2011. febr. 18. 18:44
 22/94 anonim ***** válasza:
8%

A jogaidról le tudsz mondani, kérdés, hogy megéri-e és nem fogod-e meggondolni magad 5-10-15-20 év múlva. Hogy hoppáré, nekem valahol van egy fiam, na keressük meg.......

A kötelezettségeidről nem tudsz lemondani. Sőt. Ahogy az elméleti kérdésedből kitűnik nekem, ha az anyuka ilyen önhatalmúlag mégis megtartja a nem kívánt gyereket, akkor ettől a nőtől minden kitelik... És egy anyának ilyenkor 100000000x erősebb szava van, hiába mondod azt, hogy te nem akartad ezt a porontyot, mégis megcsináltad....

2011. márc. 2. 22:33
 23/94 anonim ***** válasza:
8%
Ja, és ennyi erővel a leendő elméleti anyukából az is kitelne, hogyha meglépsz az országból, feljelent, és hazahoznak szépen lassan, ha nem is azonnal... Egyik ismerősöm menekült már külföldre, 2 hónap nem kellett hozzá, és már itthon is csücsült bilincsben.......
2011. márc. 2. 22:35
 24/94 anonim ***** válasza:
41%

És nem kényszerít senki olyan nővel szexelni, aki pl. csak gumival, vagy ilyen-olyan nem elég biztonságos dolgokkal védekezik. Ebben igazad van, egy nőnek sok lehetősége van védekezni egy férfihoz képest, VISZONT nem csak az ő felelőssége.

Tudatában annak, hogy a gumi kiszakadhat, akár nem is lenne muszáj beleélvezned, nagyon sok %-al lecsökkented így a teherbeejtésének a veszélyét. Ez csak egy példa volt.

A törvény nem kényszerít téged arra, hogy csak néha bässzál ide-oda, keress normális párt, beszéljétek meg, hogy pl. a csaj szed tablettát, vagy berakat magának spirált, implantátumot, akármit, és el is lehet évekre felejteni az ilyen bíbelődős védekezéseket.

Ha te önfejű vagy, és művészlélek, vagy isten tudja milyen felfogású, hogy ezt az életformát választottad, akkor viszont vállald a következményeket. És ne a törvényeket és az országot hibáztasd a saját hülyeséged miatt, ill. amiatt, hogy ezek mind a kismamát, a fiatal anyukát, a születendő/már megszületett babát védik.

(Mit szóltál volna, ha neked ilyen apád van?)

2011. márc. 2. 22:39
 25/94 A kérdező kommentje:

Ez nagyon szạr törvény. Ilyen nagy hibát hogy hagyhattak rajta azok a marhák... És a Fidesz sem fog ennek a hibának a kijavításával foglalkozni (a Jobbik meg aztán végképp nem fogja kijavítani, azok az ostobák még csak megszigorítanák az abortuszt).

Ha én nem akarok gyereket, akkor nehogy már a nő miatt fizetnem kelljen! Ha ő meg akarja tartani, akkor kínlódjon vele. Engem hagyjon ki!

"És egy anyának ilyenkor 1000000x erősebb szava van, hiába mondod azt, hogy te nem akartad ezt a porontyot, mégis megcsináltad...."

Akkor dögöljön meg! Nem én akartam a gyereket!

Azért sem foglalkoznak ezzel a politikusok, mert tudják hogy sok az olyan barom ember ebben az országban, akiknek a gondolkodásuk olyan primitív, mint itt a válaszolóké. Ezért szavazatokat veszítenének.

Az ilyen nyomorult barom emberek miatt szạrok és igazságtalanok a törvények. Például ha egy 12 éves gyerek vagy egy skizofrén megöl egy embert, akkor azt halálra kéne ítélni! Nem pedig futni hagyni! (Embert ölt? Igen. Akkor bűnös! Téma lezárva.)

Visszatérve ez csak akkor lenne igazságos törvény, hogyha lemondok a jogaimról, akkor kötelezettségeim sem lennének!

2011. márc. 3. 16:32
 26/94 anonim ***** válasza:
0%
Azért nem lenne igazságos, mert a gyereknek joga van ahhoz, hogy támogassa, aki megcsinálta. Más kérdés, hogy nem akarta megcsinálni és rá van kényszerítve, de arról nem a gyerek tehet, hogy van és szüksége van dolgokra. Nem a hülye anyjának jár, hanem a szerencsétlen gyereknek, aki nem tehet semmiről és lehetőleg olyan helyzetbe kell hozni, hogy ne szenvedjen hátrányt azért, mert apa csak élvezni szeret az eredménnyel vesződni nem.
2011. márc. 3. 19:37
 27/94 A kérdező kommentje:

Oszt akkor mi van?! Én sem tehetek róla, hogy van gyerek! Nekem meg jogom van a normális élethez!

Én megteszem amit tehetek, hogy ne legyen gyerek. A többi a nőn múlik, vagyis ha megtartja a gyereket, akkor foglalkozzon vele ő, engem meg hagyjon békén!

2011. márc. 3. 19:43
 28/94 anonim ***** válasza:
27%

Akármennyire is ellenkezel, itt egyedül te vagy egy primitív barom, nem pedig a válaszolók! :)

Ha te nem akarsz gyereket se most, se 5 év múlva, se 10 év múlva, se semmikor, akkor köttesd el magad. Az élvezés élménye ugyanaz marad, csak nem lesz spermád. Ami akárhogy is nézzük, a "problémát" okozza (legalábbis 50%-ban tuti). Aki szexel, legyen tisztában az esetleges következményekkel. Vagy ne szexelj. Ha mindenképp rá akarod fogni valakire a butaságod, akkor ennyi erővel foghatod az evolúcióra is: miért nem pusztán élvezetszerzés céljából létezik a szex, miért lehet tőle terhes a nőnem?!

2011. márc. 3. 20:08
 29/94 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy egy barom ezzel a hülyeséggel fog jönni. Ha te nem akarsz, ne dugj. Én viszont nem fogok egy ilyen baromság miatt nem szexelni többet!

Amúgy meg ne tereld el a szót kisöcsi! Esetleg olvasni sem tudsz?! Nem a szaporodásról van szó, hanem a törvényről!

2011. márc. 3. 20:26
 30/94 anonim ***** válasza:
41%

Nem érted a lényeget. Igen a te oldaladról igazságtalannak tűnik, hogy te csak szexelni akartál erre rádvarrnak egy gyerek tartást és mire fel, mi az, hogy majd az anyja eldönti, ez végül is részben jogos, de pont azért van ez a törvény és pont azért szarja mindenki le a sirálmaidat, mert már egy harmadik emberről van szó, aminek a létrehozásában közreműködtél, és ha tetszik, ha nem, joga van az apjához, ha az meg nem kíváncsi rá, legalább ahhoz joga van, hogy anyagilag támogassa, hogy ne szenvedjen hátrányt amiatt, hogy a faszi, aki a biológiai apja, leszarja. Tényleg elég primitív vagy már ne haragudj, ha ezt nem vágod. Szard le, ne foglalkozz vele akkor, ne játsszál apásat, de ha már megcsináltad igenis fizesd a gyerektartást, mert nem a gyerek tehet arról, hogy TE megcsináltad.

Amúgy már nyolcadikban megtanultuk, hogy szexből gyerek lehet, szóval nem kellene meglepődnöd a szex következményein.

2011. márc. 4. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!