Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kell még gyerektartást fizetne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kell még gyerektartást fizetnem, ha az én megélhetésemet van veszélyben?

Figyelt kérdés
Egy sajnálatos baleset miatt rokkantnyugdíjas vagyok, szociális otthonban élek, az otthon költsége (a legolcsóbb a megyében) és a nyugdíjam között 4.000 Ft marad, ebből kellene még a ruházkodásomat is megoldani. Az egyik fiam 17 éves, a másik fiam 21 éves, egyetemista, eddig tudtam fizetni, mert volt félretett pénzem, de most elfogyott. Mit tegyek? A bíróság ilyenkor elengedi a gyerektartást? Sajnos ide kényszerülök, mert magamat ellátni nem tudom, ezt is diktálással tudtam megíratni.
2011. ápr. 23. 18:14
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemista fiad után kérvényezheted, hogy ne kelljen gyerektartást fizetned, a bíróságra kell benyújtani az igényt. Ő fiatal és egészséges, az egyetem mellett tud magának diákmunkát keresni.

A 17 éves fiad után viszont fizetned kell továbbra is.

2011. ápr. 23. 18:18
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Kell fizetned, de add be a csökkentés miatti kérelmet a bíróságra. A nagyobbra kérd, hgy szüntessék meg a gyeretkartásdíjat, a kisebbre pedig a körülmények miatt csökkentsék. Amíg nincs új ítélet, fizetned kell.
2011. ápr. 23. 18:19
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

az a baj,h ha kiskorú a gyerek akkor a saját megélhetésed kárára is fizetned kell. A 21 évesnek már el fogják ebbe az esetben engedni,sztem.

de fordulj bírósághoz az a legbiztosabb

2011. ápr. 23. 18:19
 4/33 anonim ***** válasza:
65%
Ha nincs mibol, mibol fizessen? Biztos van torveny ilyen esetekre is.
2011. ápr. 23. 18:22
 5/33 anonim ***** válasza:
82%

A törvény úgy szól, hogy saját megélhetése rovására is, kedves FromOz. Mindegy, hogy van e neki miből. Majd letiltják a nyugdíjából, ha nem fizet. Majd a volt házastársa feljelenti a rendőrségen, vagy végrehajtást kér rá.

Kérdező, fizess valahogy és minél előbb add be a kérelmet.

2011. ápr. 23. 18:26
 6/33 anonim ***** válasza:
11%
Hány ilyen kérdés lesz még? Valahogy mindig az embernek 2 fia van, az egyik 17, a másik 21-22..
2011. ápr. 23. 18:28
 7/33 anonim ***** válasza:
22%
Elvileg a megmaradt 4000.-ft. után kellene 20 %-ot fizetned. A nyolcszáz, azaz nyolcszáz forint. Nem hinném, hogy ez kisegítené a kisebbik fiadat. Kérj mentességet, mert az élet ezt kivánja.
2011. ápr. 23. 18:29
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

18:29!

A tartásdíjat a teljes jövedelemből számítják, nem a "megmaradtból"....

2011. ápr. 23. 18:31
 9/33 anonim ***** válasza:
76%

de ha az otthon nem fizeti akkor nem tudja magát ellátni

ez elég patt helyzet

2011. ápr. 23. 18:34
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 21 évesre már elengedik, a 17 meg nem tudom, ez eléggé patt-helyzet
2011. ápr. 23. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!