Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köteles az apa gyerektartást fizetni, ha nem látogathatja a gyereket?
Nem függ össze a kettő, a gyerektartást akkor is fizetni kell, ha nem látogatja.
De az érem másik oldala az, hogy a bíróság megállapította, hogy mennyi láthatás jár? Mert ha igen, akkor az apa is tehetett volna annak érdekében valamit, hogy látogathassa a gyereket. Tehetett volna ő is feljelentést, mert az anyának kötelessége ezt biztosítani.
Viszont a lényeg az, hogy a gyerektartás nem a láthatásért "cserébe" jár.
Köteles fizetni ha nem látogatja akkor is mert az apja!!!!
Lemondani lemondhat a gyerekről, de azért az elég csúnya dolog lenne.
Nem a gyerek tehet arról hogy a szülei nem jönnek ki egymással..
Igen, a gyerektartást akkor is fizetni kell, ha nem látogatjátok a gyereket.
Azért én a helyedben átgondolnám, hogy mennyire jó ötlet egy olyan emberrel tervezni, aki képes lemondani a SAJÁT gyerekéről, csak hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. Erre írhatsz akár 1000 kifogást is, de ez a tényeken nem változtat. Az én (biológiai) apám is ilyen volt, ha most találkoznék vele, biztosan szembeköpném...
A bíróság megszüntetheti a szülői felügyeleti jogot, és akkor gyt.-t sem kell fizetni.
Megszűnik továbbá a szülői felügyeleti jog a szülő halálával, illetve, ha a gyermeket örökbe fogadják.
Jelen esetben, ha az anyuka volt párját tekinti apjának, akkor a férfi örökbe fogadhatná.
Egyébként igen, a párod részéről nem szép dolog, hogy le akar mondani a gyerekről, de anyuka miért teszi ki ennek a gyereket? Nem szándékos vajon, hogy nem veszi a nevére a párja? Mert így akkor tovább ketyet a gyermektartás?
Ezen is el lehet gondolkodni.
Pláne, ha azt se engedte, hogy a párod látogassa a kislányt.
A gyerektartást igenis fizetni kell. Az pedig már az apa lelkiismeretén, igényein, stb. múlik, hogy mennyire küzd, vagy mennyire nem küzd a láthatásért. Mindenki más. Én biztos hogy addig nem nyugodnék, amíg ki nem harcolnék egy normális, biztosítható láthatási rendet! Ez nem úgy van, hogy nem harcol a láthatásért, de akkor a gyerektartást sem fizeti.
Én is hasonló cipőben voltam, hónapokig nem láthattam a gyerekemet, mert az anyja folyton ármánykodott. Végül többször a rendőrséghez, majd bírósághoz, majd gyámhivatalhoz kellett fordulnom folyton! De akkor sem adtam fel. Mára az anya rájött, hogy nem fogom soha feladni, és kénytelen betartani a láthatási rendet. Azt pedig végképp nem hagynám, hogy az én gyerekem mást hívjon apának. Ezért nem lehet senki másra áthárítani a felelősséget. Sem a gyerekre, sem az anyjára, sem az új élettársára! Az apának KELL ezekért harcolni.
Számomra pedig egyenesen érthetetlen az, hogy csak úgy lemond valaki a gyerekéről. Az a gyerek egyszer fel fog nőni, meg fogja tudni, hogy az, akit apának hitt, az nem az apja. Akkor mit fog mondani a lánynak, ha tizen-huszonévesen egyszercsak felkeresi?
36f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!