Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Köteles az apa gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Timar1979 kérdése:

Köteles az apa gyerektartást fizetni, ha nem látogathatja a gyereket?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 7 éves lánya akit négy hónapos korában látott utoljára. Az anyja elhagyta a párom, és mikor meg szerette volna látogatni a kicsit nem engedte neki. Eleinte még próbálkozott, de később már nem látta értelmét, mert az anya időközben férjhez ment. Idén sajnos előfordult, hogy nem tudtuk feltenni a gyerektartási díjat, és most jött a rendőrség, hogy a páromat feljelentette a nő, mert nem fizet. A nő folyton változtatgatja a telefonszámát, így beszélni sem tud vele, hogy mi van, csak egy cím van amire küldjük a pénzt. Azt tudni kell, hogy a nőnek igazából csak azért kellett a párom annó, hogy legyen egy gyereke. A kislány a másik férfit hívja apának, és igazából azt is tartja annak. A párom már arra is hajlandó lenne, hogy lemondjon inkább a gyerekről. Ez megoldható?
2011. okt. 4. 08:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
21%

"Ne haragudj, de te csak akkor fekszel le valakivel, ha gyereket akarsz tőle...?"

Nem csak akkor fekszek le vele. De olyan emberrel akivel nem gondoljuk komolyan a dolgokat azzal semmiképp. Vagyis ha becsúszna egy gyerek nem lenne ilyen helyzet. Tudod van aki felelősséget vállal azért amit tesz.

2011. okt. 4. 10:23
 22/37 anonim ***** válasza:
71%
Dettó ebbe a helyzetbe voltunk. Nekünk a bírósági végzésbe nem volt meghatározva láthatás,csak a tartásdíj fizetése. Próbálkoztunk látni,nem engedte annyiba hagytuk,de fizetünk azóta is rendszeresen. De amióta engem is itt hagyott két gyerekkel egy 6 évessel és egy 1 hónapossal már átlátom ezt az oldalt is. Most még a bosszú vezérel és lehet nálatok is még mindig a nőt. És én azt mondom,hogy azt "kell" a gyereknek apának hívni aki felneveli nem aki megcsinálja.
2011. okt. 4. 10:39
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

9:15-ös vagyok. Attól, hogy nem várta, nem akarta a gyereket, attól még az ő vére. De ezen kár is vitatkozni, "gyűlölködni", hiszen, ahogy írtam is, mindenki más. Valaki nem érzi kötelességnek, illetve nem támad zsigerből jövő igénye a gyerekre ilyen körülmények között, valakinek pedig magától értetődő, hogy harcol érte, bárhogy is történt a dolog. Én ez utóbbi vagyok, a párod pedig az előbbi. Különbözőek vagyunk, ennyi.

Egyébként az új párom egyre erősebben próbált rávenni, hogy az előző kapcsolatomból született gyerekemmel csökkentsem le minél jobban a kapcsolatomat. Hát, ennek csak a párom itta meg a levét. Ma már nem élünk együtt, pont emiatt. Nekem a gyerekeim az elsők, és nélkülözhetetlenek. Nőből pedig van még pár millió a földön...

(Félreértés ne essen, ezt nem azért írtam, mert esetleg azt feltételezem, hogy Te is a másig gyerek ellen kardoskodsz!)

2011. okt. 4. 13:50
 24/37 A kérdező kommentje:
Én soha nem mondtam a páromnak, hogy ne látogassa a kislány. De kényszeríteni sem fogom rá. Az érzéseit nem tudom megválltoztatni. Ő már egyszer elvállt és a házasságából született gyereket sajátomként nevelem (a kicsi itt van velünk). Tehát engem nem zavar, hogy van gyereke. Csak nagyon csúnyán kihasználta az a nő és nem tud megbocsájtani neki. Szerencsére a kislánynak van apja mégha nem is a biológiai. Állítólag nagyon szereti. A nőnek csak a pénz számít. El lehet ítélni mindkettőnket, de előbb azért nézzétek meg a másik oldalt is.
2011. okt. 4. 14:09
 25/37 anonim ***** válasza:
91%

"Vagyis ha becsúszna egy gyerek nem lenne ilyen helyzet"

Ezt max. a saját nevedben mondhatod, a partnered nem biztos, hogy így gondolja.

Egyértelmű, hogy ez a nő mesterségesen tartja fenn ezt az állapotot, és csak azért, hogy pénzt szedjen le a pasitól.

Gondoljunk már bele: ha teherbe estek egy fickótól, aki nem szeretné, hogy baba legyen, majd később megismerkedtek egy másik férfival, aki viszont méltó apja a gyermeknek, nem az lenne mindenki érdeke, hogy a múlt lezárásra kerüljön. Kész, együtt az új család, új apuka gyereket nevére veszi, mi pedig megköszönjük, hogy eddig fizette a gyermektartást a vér szerinti apuka.

Én erkölcstelenségnek tartom, ha továbbra is fizetteti a gyerektartást, holott már régen boldog családot alkot egy másik férfival.

Ja, és nem is arról van szó, hogy azt szeretné a nőci, ha a gyerek tartaná a kapcsolatot az apukájával, hiszen eddig sem találkoztak egymással.

2011. okt. 4. 14:17
 26/37 anonim ***** válasza:
86%
Meg kellene próbálni az anyával felvenni a kapcsolatot,hogy mi a célja?Tudom,hogy ez nagyon nehéz, de a végére kellene járni, hiszen a kapcsolattartás mindkét fél számára kötelező. A lányka még elég kicsi, helyre lehetne állítani azt a szülő-gyermek kapcsolatot. Esetleg a gyámhatóság, vagy a gyermekjóléti szolgálat segitségét is lehetne kérni, egy elbeszélgetés részükről sokat segithet!Az nem elítélendő ha egy apa nem ragaszkodik a gyerekéhez úgy,hogy szinte nem is ismeri. De talán meg kellene próbálni mindenképpen rendezni azt,hogy megismerjék egymást.A gyereke az csak a gyereke..
2011. okt. 4. 14:29
 27/37 anonim ***** válasza:
75%

Tökéletesen mutatja a válaszolók nemét és értelmi szintjét a válasz. Többek között épp az ilyen gondolkodású emberek miatt merülhet fel egyáltalán olyan probléma, mint a kérdezőé.

Tapsoljátok meg magatokat, csak gratulálni tudok.

Röhej..

Tisztelet a kivételnek!

2011. okt. 4. 16:20
 28/37 anonim ***** válasza:
61%

ma 16:20

Cselesen elrejtetted a lényegét a mondanivalódnak.

Végül is mi a baj?

2011. okt. 4. 20:03
 29/37 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem meg, ha még csak nem is látogatja, nem vesz részt az életében, a nevelésében, mindent oldjon meg az anya ahogy akarja az "apa" fizessen még többet mint egyébként. Nem is értem, hogy merül fel valakiben, hogy nem akar fizetni, csak mert ő nem kiváncsi a gyerekre. Azzal egyet értek, hogy a felsoroltak csak kifogások, hogy miért is nem vesz részt a gyerek életében. Az anyának anyagilag is többe van a gyerek, ha az apa természetben egyáltalán nincs jelen a gyerek életébe, szóval fizessen többet.
2011. okt. 5. 10:12
 30/37 anonim ***** válasza:
85%

Igen, ma kicsiny országunkban mindent megtehetnek a pénzéhes, gonosz elvált hárpiák (anyának nevezik magukat). Szerencsétlen elvált apáknak pedig semmihez sincs joguk, csak fizetni.

30/N

2011. okt. 19. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!