Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell még gyerektartást fizetnem, ha az én megélhetésemet van veszélyben?
Ez a baj, ha letiltják a nyugdíjból, akkor 3 hónap múlva kitesznek az utcára és nem tudom magamat ellátni, 99% rokkant vagyok.
Az a szomorú, hogy egy év alatt még egyszer sem látogattak meg a fiaim. :(
Volt egy idő, amikor nem fizettem gyerektartást, úgy 5-6 éve, de utólag azt is pótoltam. Akkor romlott meg a viszonyunk és utána se rendeződött.
És melyik bírósághoz kell fordulnom? Ahol anno megítélték a gyerektartsát vagy a lakhelyem szerintihez?
Nem tudom, hogy hány ilyen eset lesz még, hogy 17 meg 21-22 éves a gyerek, elég szomorú, hogy egyáltalán vannak ilyen esetek :(
Az én volt feleségem sem ért meg, viszont most elfogadta az alkotmány a szülőtartást, ha kitesznek az otthonból,akkor menjek a 21 éves fiamhoz, hogy tartson el? Ezt nem szeretném, nem akarom őt terhelni, de fogyatékos vagyok, a híd alatt nem tudok még enni sem.
A volt feleségem szerint fizessem az apám, aki egy 80 éves öregember és alig él meg a kis nyugdíjából, soha nem mennék hozzá, hagy élje még ezt a keveset le békében.
a 21 éves gyerek után eddig sem kellett volna GYEREKTARTÁST fizetni. A gyerektartás 18 éves korig KÖTELEZŐ, a saját megélhetés kárára is! 18 fölött azonban rokontartás van, ami már saját megélhetés rovására NEM KÖTELEZŐ.
Tehát a 17 éves után 1 évig még biztos kell, a nagynak nem, be kell adni a lakhelyed szerint illetékes bíróságon a kérvényt a megszűntetésre.
A nagykorú gyereket nem KELL eltartanod, a 17 éves gyereket pedig csak akkor, ha az a létfenntartásodat nem veszélyezteti. ( ez a második kivétel a gyerektartás szabályai alól )
A NYUFIG igazolja a rokkant-nyugdíjadat, az otthon pedig a költségeket.
Ezeket az okiratokat be kell nyújtani a bíróságra.
"a 17 éves gyereket pedig csak akkor, ha az a létfenntartásodat nem veszélyezteti. ( ez a második kivétel a gyerektartás szabályai alól "
Ez nem igaz.
Gyerektartást akkor is kell fizetni, ha az a saját megélhetést veszélyezteti! Nincs alóla kivétel! Rokontartást nem kell fizetni, ha az a megélhetést veszélyezteti.
Igen,de ez elég speciális helyzet. Ha fizeti a gyerektartást,akkor ki fogják tenni az otthonból,és saját magát se tudja ellátni. A gyerekei nem kiváncsiak rá,nem fogja a 21 éves magához venni.
Sztem ebben az esetben nem kell neked gyerektartást fizetni.
Én arra tippelek h az állam átvállalja helyetted a fiad 18 koráig,és tőled majd akkor hajtja be ha az édesapád után örökölsz.
Utolsó:
Senkit nem érdekel, hogy te mit "gondolsz".
A törvény szövege pontosan fogalmaz, kimondja, hogy a "saját megélhetése rovására is".
Ezen kár is tovább vitázni, az állam nem vállal át semmit és kicsit sem érdekli a hatóságokat, hogyha a kérdezőt kiteszik az utcára vagy éhenpusztul. A segélyből / nyugdíjból 33%-ig lehet letiltani gyerektartást és le is fogja tiltatni a bíróság, hogyha az anyuka / gyerek igényli. Egész a gyerek 18. születésnapjáig.
Én csak próbáltam normális tanácsot adni.
Ha az apa nem fizet gyerektartást,van olyan h az állam megelőlegezi és majd behajtja.
Ha a kérdező bírósághoz fordul ez lesz az egyetlen reális dolog amit kérhetne az ő helyzetében.
12 : 15 - ösnek,
Nem csak a CSjt. a lényeg, hanem a joggyakorlat is.
legyél erős, a "saját szükséges tartásának rovása " alól kivétel az, ha ezáltal a szülő saját megélhetése is veszélybe kerül.
Márpedig itt ez lenne a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!